Kölcsönadnátok?

Figyelt kérdés
Tavaly októberben született kislányunk.Sógornőm várandós, januárra várja a picit. És az lenne a kérdésem hogy ti kölcsönadnátok a nagyobb értékű dolgokat,ha tervezzük a kistesót? ( Hordozó,Mellszívó,légzésfigyelő, kisruhák...stb) Ha esetleg Vminek baja lenne nem hiszem hogy vissza tudnák venni, nem úgy állnak anyagilag.De mi se tudnánk már mégegyszer ilyen minőségű dolgokat venni.
2013. aug. 6. 19:42
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem jó szívvel adnád oda őket, inkább ne add kölcsön. Nem kell túlragozni, kellenének a kistesónak, és bárkivel, a leggondosabb szülővel is megesik, hogy egyik-másik gyerekcucc tönkremegy, nem szeretnétek kockáztatni.

Érdekes dolgokat írtatok, a mi családunkban máshogy mentek a dolgok. Amikor a barátaink, rokonaink megtudták, hogy babánk lesz, már jöttek és sorolták, miket tudnának adni örökbe vagy kölcsön. Rengeteg dolgot kaptunk, volt pár holmi, ami már 5-6 gyereket kiszolgált, és még mi is hasznát vettük (pl. játékok, hordozó, plédek). Légzésfigyelőre én nem is gondoltam akkor még, a sógornőm szinte rábeszélt, hogy használjuk az övét, pedig ők is terveztek második babát (és később lett is). Szerencsére szinte mindent hibátlanul tudtam visszaadni, aztán jött nálunk is a kistesó, újra visszakaptuk az összes dolgot :) És amikor megtudtam, hogy az egyik barátnőm babát vár, én is kérdeztem tőle, mire van szüksége, úgyhogy járnak körbe a ruhácskák, pihenőszék, hordozó, mellszívó, terhesrucik stb...

Nálunk ha egy-két ruhácska tönkremegy, senki sem csinál belőle gondot, én sem számolgatom, hány ruhát kapok vissza a sajátjaimból. A legszebbekből párat félretettem emlékbe. Még nálunk sincs kizárva a 3. baba, de nem aggódom, így is marad éppen elég ruha neki.

A cumisüveg, cumi szerintem olyan dolog, hogy már csak higiéniai okokból sem adnám tovább, szerintem egy szett egy gyereket kiszolgál, aztán kuka. Babakocsit vettünk újan, de olcsót, két gyerkőc után is tökéletes állapotban van.

Szóval nálunk sosem volt acsarkodás, irigykedés, győzködés, senkit sem érdekel, hogy a másiknak mije van és mit nem ad oda. Ez mindenkinek a magánügye, örülünk mindennek, amit kapunk és kész. Ha meg kicsit maszatos, ami visszajön, akkor kimossuk.

A lényeg, hogy amit adsz, azt szívesen add, és számolj azzal, hogy esetleg nem kapod vissza vagy nem hibátlan állapotban. Lehet, hogy amikor nálatok jön kistesó, a sógornődéktől ti is kaptok majd pár olyan holmit, pl. ruhákat, amit ők vettek.

2013. aug. 17. 00:05
 32/32 anonim ***** válasza:

Mi mindent kölcsönadtunk, kérdezés, kérés nélkül párom kollégájának. Már babakocsit visszakaptuk, nem volt kitisztítva.

Sajnos amikor kiderült, hogy nekünk lesz baba, sógoromék nem akartak adni ruhákat se, illetve sógor igen, de a párja nem, végül szájhúzással, de kaptunk ruhákat, amiket előzőleg a csajszi kiválogatott. Ilyen is van, nem sértődtünk meg. Mi megint kölcsönadnánk, amit tudunk.

2013. nov. 22. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!