Kölcsönadnátok?
Ne érezd magad kellemetlenül, mond nekik meg amikor kérik, hogy Nálatok is tesó érkezése lesz várható, mert tervezitek, így nem tudjátok odaadni.
Ne érezd magad ezért kellemetlenül, lehet lesz egy kis harag, de majd elmúlik.
Ha terveznék még gyereket, én sem adnám kölcsön. Egy rokontól még kellemetlenebb visszakérni később, és ha tönkreteszik, akkor sem tudsz vele mit csinálni, és még te fogod magad rosszul érezni.
Úgy gondolom, azért az első legyen már az én gyerekem és az én családom. Te csak szívességet teszel a sógornődnek, ha valamiből van felesleg (pl. ruhák, ellenkező nemű baba /szín miatt vagy szezon miatt felesleges), akkor azt odaadnám, számítva arra, hogy nem kapom vissza, vagy nem jó állapotban.
De nagy értékű dolgokat én így ebben az esetben nem adnám oda.
Mi barátoknak adtunk kölcsön egy kiságyat vadiúj bio-kókuszmatraccal, ruhákat egy csomót ajándékba, az ágyat ezek után eszükbe sem jutott visszaadni vagy esetleg megkérdezni, hogy visszaadják-e, hanem eladták, amikor már nekik nem kellett.
Én se adnám így.
Én sógornőméknek adtam kölcsön sokmindent,úgy ismertem meg,mint aki vigyáz a dolgokra,igényes.Ahhoz képest kiságyat eltörve,kisruhákat mocskosan és kimoshatatlanul kaptam vissza,az üveg cumisüvegeket amikből ugye csak mi etetjük a gyereket amit pici,azt vissza se kaptam,mert eltörte mind az 5-öt (én egyet sem).
Áldom az eszem,hogy a babakocsit,gyerekülést és légzésfigyelőt nem adtam oda,ezek voltak nagyon drágák.
Ha ennyire alapvető dolgokat nem tudnak megvenni mint kiságy,babakocsi,ruhák,akkor ne is vállaljon gyereket...
Ilyen alapon mindig rajtatok fog élősködni?
Ugyanazt teszem, amit az első válaszoló. vagy odaadom örökre, vagy eladom. Kölcsönbe nem.
Lehet, hogy szívtelen vagyok, de amit megvettem drágán, hadd döntsem el én, hogy mit teszek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!