Mennyit szoktatok költeni egy szezon ruhatárra az ovis gyerekeiteknek?
Most megy majd ovódába a kisfiam, már elkezdtem neki bevásárolni a ruhatárát, és bevallom, kicsit elképedtem. Eddig 95%-ban örökölt vagy Marketplacen/turiban 2-3-400 forintokért vett ruhái voltak, de már kifogytunk a ruhákból és az ő méretében (104 lesz), nem is nagyon kapni már új, szép állapotú használt ruhát, max. 1-1- darabot.
Szóval szàmolgattam. Az ovi két két váltás ruhát bentre, plusz au ovis ruha mellett itthonra is kéne ruha, akkor kell mondjuk minimum 10 poló, mittudomén, H&M-ben meg a Tescoban van 1000 forintért is leárazva, az 10 ezer. Esetleg hosszúujjút is sikerül kifogni ennyiért, abból 10 db megint egy tizes. Kell legalább 10 nadrág, 5 bentre, 5 itthonra, az drágább, de mondjuk kifogom 1500 forintért a Pepcoban, akkor az megint 15 ezer. Plusz vagy 5 pulóver, az drágább, egy tizes. Basszus, ez 45 ezer forint, és még nem vettem egy darab zoknit, gatyát, nem beszélve az olyan tételekről, mint az esőoverál, őszi kabát, itthonra is egy kabát, téli kabát, benti cipő, itthonra cipő, apróságok.
Elmegy 70-80 ezer, és lehet, nem is elég ennyi nadrág, tavaszra meg pláne tuti bele kell pótolni a ruhákba, vásárolni. És van egy másik gyerekem is, mikor kettőnek kell már ennyjt csak ruhára költeni az elég durva, pedig ezek még olcsó dolgok voltak, amiket mondtam, olcsó helyekről.
Na nálunk ezek a lyukas kopottak 100%-ig megfelelnek itthoni ruhának, ahogyan az 1-2 számmal kisebbek is, szóval itthoni ruhát szinte sosem veszünk, max amikor 500 körülire van valaminek darabja leárazva.
Vagy pl ma vettem a tescoban 2db hosszúujjút, 590 volt darabja, direkt nagyobbat vettem, hogy sokáig jó legyen (szerencsére lassan növő gyerekeim vannak)
Dechatlonban lehet jó cipőket kifogni, nem horror áron.
Turizni is érdemes+ figyelni az akciókat. Pl.Tescoban is most vannak leárazva kifutó darabok, 7-8 ezer forintos pulcsikat vettem 3500-ért. Egy mérettel nagyobbat, így őszre pont jó lesz a 10éves fiamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!