Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Mennyit szoktatok költeni egy...

Mennyit szoktatok költeni egy szezon ruhatárra az ovis gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés

Most megy majd ovódába a kisfiam, már elkezdtem neki bevásárolni a ruhatárát, és bevallom, kicsit elképedtem. Eddig 95%-ban örökölt vagy Marketplacen/turiban 2-3-400 forintokért vett ruhái voltak, de már kifogytunk a ruhákból és az ő méretében (104 lesz), nem is nagyon kapni már új, szép állapotú használt ruhát, max. 1-1- darabot.

Szóval szàmolgattam. Az ovi két két váltás ruhát bentre, plusz au ovis ruha mellett itthonra is kéne ruha, akkor kell mondjuk minimum 10 poló, mittudomén, H&M-ben meg a Tescoban van 1000 forintért is leárazva, az 10 ezer. Esetleg hosszúujjút is sikerül kifogni ennyiért, abból 10 db megint egy tizes. Kell legalább 10 nadrág, 5 bentre, 5 itthonra, az drágább, de mondjuk kifogom 1500 forintért a Pepcoban, akkor az megint 15 ezer. Plusz vagy 5 pulóver, az drágább, egy tizes. Basszus, ez 45 ezer forint, és még nem vettem egy darab zoknit, gatyát, nem beszélve az olyan tételekről, mint az esőoverál, őszi kabát, itthonra is egy kabát, téli kabát, benti cipő, itthonra cipő, apróságok.

Elmegy 70-80 ezer, és lehet, nem is elég ennyi nadrág, tavaszra meg pláne tuti bele kell pótolni a ruhákba, vásárolni. És van egy másik gyerekem is, mikor kettőnek kell már ennyjt csak ruhára költeni az elég durva, pedig ezek még olcsó dolgok voltak, amiket mondtam, olcsó helyekről.

máj. 30. 14:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%

1 vagyok.

Mi is kertesben lakunk, itt is igencsak összekenik magukat.

És a pepcos is siman bír nálunk 2 szezont 🤣

máj. 30. 16:06
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
Kb augusztusban/szeptemberben vásároltam eddig be, olyan 30e-ért, plusz cipőket, azokból se drágán. Aztán folyamatosan, mikor mi van jó/vagy jó árban, 10-20ért ruhákat. Kabátokban szerencsések voltunk, sokat kaptunk, vagy vettem licites csoportban olcsón. További ruhákat is sokat vettem használtan, nagy csomagban olcsón. (Pl volt, aki szabadulni akart csak, 1500ért kaptam 2 nagy szatyor ruhát, nagyja jó állapotú.) Én szoktam előre is vásárolni, így mindig van mihez nyúlni, ha valamit kinő.
máj. 30. 16:07
 13/24 A kérdező kommentje:

"És a pepcos is siman bír nálunk 2 szezont"

Most erre mit mondhatnék? Elképzelni se tudom. Januárban vettem ott a bemelegítőket, amik vannak neki, kettőnek már lyukas a térde, de a többinek is kinyúlva kopottak, a minta már csak félig van rajtuk.

Elkézelni sem tudom, hogy ezeket a ruhákat bármilyen gyerek 1 évig hordja.

máj. 30. 16:22
 14/24 anonim ***** válasza:
56%

Nekünk egy db ruhát nem adott senki, mivel nincs gyerekes ismerősünk. Nekem az vált be, hogy folyamatosan veszek ruhát és fejben tartom mi van/mi nincs.

Pl most jön a nyár, a nyári cuccok javarészét valamikor télen vettem, vagy mikor, amikor készlet kisöprés volt, H&M-ben, illetve Lidl/Aldi és tesco F&F ruháknál is szoktak lenni maradékok 30-50% kedvezménnyel. Ok, nyilván kell hely ehhez, de pl nálam várakozik most kb 5-6 melegítő nadrág, néhány pulcsi, pólók, kabát, amiket jelentősen olcsóbban vettem neki a következő méretre. El is rakunk mindent, mert a tesó örökli. Pepco/sinsayben amúgy lehet kapni nagyon olcsón ruhát, de tapasztalataim szerint azok a játszótéren vadabbul játszó gyerekeket nem bírják, én fiam is amortizálja rendesen.

Vagy ha esetleg van kedved turi. Nekem anyósom nagy turis, meg szoktam írni mi hiányzik, milyen méretben, és tök jó holmikat szokott találni. Marketplacen is lehet találni jó dolgokat, csak böngészni kell, én H&M teljesen új címkés téli sínadrágot vettem 2000 Ftért, amit átnőttek. Átnőtt cipőt is raknak fel sokan, rendesen blokkal, látszik, h ki se volt bontva, csak el kell menni érte.

Így mondjuk olcsóbban is lehet venni jobb ruhákat, csak hát macera. Ha nem akarsz ezzel pepecselni, akkor igen, drága egyszerre betárazni mindent.

máj. 30. 16:53
 15/24 A kérdező kommentje:

Nekem nincs bajom a turival, ott vettem sok dolgot korábban, csak mivel már ketten vannak és a nagyszülők a kicsit még nem vállalják be, így nem nagyon jutunk el turiba, mármint nem olyan rendszerességgel, hogy lassacskán beszerezzük a dolgokat. Mert oda azért rendszeresen menni kell.

Marketplacen meg nézegetem régóta, de semmi normális ruha vagy ruhacsomag az ő méretében már.

máj. 30. 17:23
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Használtan veszem vinteden vagy marketplacen. Kb 30-35 ezer cipőkkel együtt, sok h&m, zara, reserved, néhány sinsay vagy pepco ruhával (kabátok, sapik is benne vannak). 122/128-as méretben.

Egyre nehezebb találni, de nem lehetetlen. :)

máj. 30. 18:14
 17/24 anonim ***** válasza:
69%

Szia

Én kb 90%-át a ruháinak használtam veszem. Max cipőt, eső ruhát, gumicsizmát veszek neki újat. Tavaly egyszer örökölt is egy adag ruhát.

Szeptembertől jár oviba. Rengeteg ruhája van, ezzel most szembesültem igazán amikor el pakoltam az ovis ruhákat. Volt kb 60 darab hosszú újjú, ebből mondjuk 20 volt amit rendszeresen hordott. Kb 35 poló, ebből mondjuk 15 volt rajta gyakrabban. Oviba cica nadrágot adtam rá mindig, ebből volt kb 15 darab, ebből mindent hordta.

Zoknit, alsógatyát ugyanazt hordja otthonra, utcára, oviba. Itthon a már foltos, kopott mintás ruhákat adom rá.

máj. 30. 20:07
 18/24 anonim ***** válasza:
59%
Nekem a 2 gyerekre evszakvaltas 100 e ft legalabb. Eltero nemuek,semmi nem jo a nagyobbrol. Telen 2 telikabat,2 bakancs,csizma, sinadrag 60 e ft csak,es nem vettem pulcsif,melegitot,farmert.
máj. 30. 20:21
 19/24 anonim ***** válasza:
68%
Sosem számoltam össze, de 100.000. Ft körül lehet gyerekenként. Főleg az őszi/téli szezon a húzós.
máj. 30. 22:08
 20/24 anonim ***** válasza:

80 ezer volt a max amit költöttem a 2 gyerekre (az extrém eset volt, mindkettő hirtelen nőtt sokat) és én pl újat veszek mindenből, de nem egyszerre. Nadrágok lyukadnak, néha nem jönnek ki foltok pólóból pl, folyamatosan kell venni ezt azt és mikor látszik, hogy lassan kinövi a méretet akkor nagyobbakat kezdek venni. Mire tényleg kinövi a ruhákat, sok már nem marad az adott méretből úgy sem. Ovis évek :D

Igaz nekem már csak 1 ovis, de pl a nagy már vigyáz a ruháira iskolában, ovis évei se voltak olyan régen, hogy ne emlékezzek rá.

máj. 30. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!