Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Mennyit szoktatok költeni egy...

Mennyit szoktatok költeni egy szezon ruhatárra az ovis gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés

Most megy majd ovódába a kisfiam, már elkezdtem neki bevásárolni a ruhatárát, és bevallom, kicsit elképedtem. Eddig 95%-ban örökölt vagy Marketplacen/turiban 2-3-400 forintokért vett ruhái voltak, de már kifogytunk a ruhákból és az ő méretében (104 lesz), nem is nagyon kapni már új, szép állapotú használt ruhát, max. 1-1- darabot.

Szóval szàmolgattam. Az ovi két két váltás ruhát bentre, plusz au ovis ruha mellett itthonra is kéne ruha, akkor kell mondjuk minimum 10 poló, mittudomén, H&M-ben meg a Tescoban van 1000 forintért is leárazva, az 10 ezer. Esetleg hosszúujjút is sikerül kifogni ennyiért, abból 10 db megint egy tizes. Kell legalább 10 nadrág, 5 bentre, 5 itthonra, az drágább, de mondjuk kifogom 1500 forintért a Pepcoban, akkor az megint 15 ezer. Plusz vagy 5 pulóver, az drágább, egy tizes. Basszus, ez 45 ezer forint, és még nem vettem egy darab zoknit, gatyát, nem beszélve az olyan tételekről, mint az esőoverál, őszi kabát, itthonra is egy kabát, téli kabát, benti cipő, itthonra cipő, apróságok.

Elmegy 70-80 ezer, és lehet, nem is elég ennyi nadrág, tavaszra meg pláne tuti bele kell pótolni a ruhákba, vásárolni. És van egy másik gyerekem is, mikor kettőnek kell már ennyjt csak ruhára költeni az elég durva, pedig ezek még olcsó dolgok voltak, amiket mondtam, olcsó helyekről.

máj. 30. 14:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
74%

2 gyerekem van, de én sosem csináltam azt, hogy itt a tavasz, akkor azonnal megvenni az összes tavaszi ruhát, majd ha jön a nyár, arra megint totál lecserélni mindent.

Nekem a fiam középsős, a lányom mini csoportos.

Vannak pólók, amiket 1-1,5 éve hordanak. Tavasszal/ősszel/télen is.

Melegítők ugyan ez.

Nőnek, oké, de nem egyszerre nőnek ki mindent.

Én pl fiamnak vettem Augusztus végén az ovira 3db melegítőt összesen.

Pólót idén talán ha 5db-ot vettem.

Kisgatyát-zoknit 1 évben veszek talán 3x. Télikabátot is simán elhord 2 évig.

Lányom ugyan ez. Neki sem veszek meg mindent egyszerre. Ovi elött is volt ruhája, ezekhez kapott pár újat, max 10ezer volt a pepcoba.

Cipő is olyan, hogy szezononként van 3 pár, de pl fiam idén még a tavalyit hordja.

Sosem értettem ezt a jön a szezon/ovi, akkor hagyjunk a boltba 100ezreket...

Gondolom elötte is öltözködött valamikbe.

máj. 30. 14:23
 2/24 anonim ***** válasza:
26%
1. Nem tudom elképzelni hogy egy 4 évesre jó az amit 2 évesen hordott. Vagy akkor volt nagyon nagy vagy most kicsi..
máj. 30. 14:25
 3/24 anonim ***** válasza:
83%

2!

Akkor fuss neki mégegyszer az értelmezésének :D

máj. 30. 14:27
 4/24 anonim ***** válasza:
92%
Sosem egyszerre veszem meg a ruhákat, hogy jaj most ovira vagy iskolára kell, hanem amikor látom, hogy na ez már kicsi vagy valami baja van
máj. 30. 14:28
 5/24 anonim ***** válasza:
79%
De minek akarsz ekkora ruhatárat egyszerre bevásárólni? Gondolom vannak azokból is amiket eddig hordott és mosol is közben, otthonra minek új ruha.? 10 hosszúujjú meg 5 pulcsi? Amikor megy óviba még jóidő van, tök felesleges ilyenkor ennyit bevásárólni, de te tudod. 2 váltásruha meg nem kell bentre. Ha felveszi a váltót, mert valami baleset lett, akkor viszel be másnap másikat. Szerintem túlgondolod ezt a dolgot nem is kicsit. A fele mennyiség elég egyenlőre.
máj. 30. 14:55
 6/24 anonim ***** válasza:
58%
Ha eddig is lettek volna normális ruhái, akkor nem kellene most teljes ruhatárat venni.
máj. 30. 14:58
 7/24 anonim ***** válasza:
74%

Ruhafalva oldalán nézz körül, nagyon jó darabokat tudtam kifogni.

Esetleg Remix shop még.

Lesznek leárazások is most. Esetleg őszre tudsz venni ezt-azt.

máj. 30. 15:01
 8/24 anonim ***** válasza:
30%

Ugye nem ért váratlanul, hogy oviba fog menni??

Eddig is rakhattál volna félre pénzt, ha gondot okoz. Nem akarlak elkeseríteni, de nem biztos, hogy az olcsóbbal jobban jársz. Kint játszanak fűbe, homokba...egyszer felvesz egy nadrágot és megy a mosásba. Na egy Pepcos nadrágot nézz meg kb.10 mosás után.

máj. 30. 15:24
 9/24 anonim ***** válasza:
74%
Áruld már el kérlek, hol veszel 5db minőségi pulóvert egy tízesért?
máj. 30. 15:25
 10/24 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy nincs pénzünk bevásárolni, csak mivel eddig potom fillérekből megvoltak a ruhái, kicsit elgondolkodtam. Költőien. Meg tudjuk venni, de mivel a házunk befejezésére spórolunk ezerrel, igyekszünk minimalizálni a költségeket, ahol tudjuk. De ami kell, az nyilván kell.

Azért veszek egyébként most ekkora ruhatárat, mert mint írtam, mostanra fogytunk ki a ruhákból, amúgy én is csak akkor szereztem be valamit, ha épp kellett. De a most hordott 98-asok már kezdenek kicsik lenni, szeptemberre már 104-es ruha kell, az meg nincs.

Most konkrétan 3-4 db elhasznált bemelegítője van, pont azért, mert nem vettem már neki, hiszen minek, itthonra a kertbe jó, úgyis már rövidet hord javarészt, de ezek is már lassan kukába valóak, őszre kicsik is lesznek.

Van kb. 2 polója, 2 pulcsija meg 2 itthoni nadrágja a következő méretből és ennyi. Elmenős ruhája mindig 1-2 db volt, hisz nem jár közösségbe, nem kellett sok, most "itthoniakat" hord, amit azért nem adnék rá oviba.

De nyilván tavasszal nem kell mindenből új, viszont nem tudom, mi kertesben lakunk, itt mindennap megy sarazás, rohangálás, utcán bandázás, a veteményesben eszik a paradicsomot, epret, csorog rajtuk végig minden kimoshatatlan dolog, szóval nálunk kevés ruha van 1 év utàn is vállalható állapotban.

Plusz, amiket eddig vettem bemelegítöket pl. Pepcobol, brutál gsgyi minőségűek, azok 2-3 hónap után már úgy néznek ki, hogy nem is tudom elképzelni, hogy oviba hogy adnám rá őket, nem tudom, másnál hogy bír ki egy Pepcos nadrág 2 szezont, elképzelhetetlen. Kopik a minta, nyúlik a térde, kiszakad.

máj. 30. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!