Tudnátok segíteni milyen ruhákat vegyek a babámnak?

Figyelt kérdés
Még nagyon messze vagy a szüléstől, február fog érkezni a bébi, tudnátok tanácsot adni, hogy milyen alapszettet érdemes neki így vennem az első 1-3 hónapra? Utána úgyis jön már a meleg.... Én magam a minimalizmus és a kapszula gardrób híve vagyok, nem tudom ez mennyire működhet babánál, de nem akarok túl sok téli ruhába befektetni, hisz úgysem használnánk ki.

2023. jún. 6. 19:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
47%
Jó ég....egy 7 hetes embriónak/magzatnak mi a francért akarsz bármit is venni???
2023. jún. 6. 21:52
 22/34 anonim ***** válasza:
34%
Akkor is túl korai ezen gondolkodnod, ha valóban 7 hetes körül vagy. Majd ha igazoltan 20 hetes vagy, lehet elkezdeni merni ezt tervezgetni.
2023. jún. 6. 21:53
 23/34 A kérdező kommentje:
Atyaég, nektek mi bajotok van azzal, ha valaki ezen gondolkodik, őszintén? Árt nektek?
2023. jún. 6. 21:54
 24/34 anonim ***** válasza:
39%

Nekünk nincs bajunk vele de ha balami baj lesz akkor mit csinálsz a ruhákkal?

7 hetesen még senki nem tudta a férjemet kívül nem hogy bármit is vettem volna vagy vettem volna elő a tesó cuccai közül. Igen nagy az esély még ilyenkor hogy nem is marad meg...gondolkozz kicsit reálisabban

2023. jún. 6. 22:00
 25/34 A kérdező kommentje:

Nem írtam sehol, hogy most akarom megvenni, feltételes módban fogalmaztam végig. De ezt írtam a korábbi kommentekben is.

A kérdésem is azért fogalmazódott meg, mert nem akarom a későbbiekben sem babaruhával elárasztani a lakást, csak a szükséges dolgokat akarom majd beszerezni és jobb szeretném előbb tudni, hogy mennyi cucc kell egy hidegebb időszakban egy babára, mert ha több, mint amit például így gyerektelenül gondolok, akkor máris be kell majd szereznünk egy plusz komódot, és teljes átrendezést kíván. Pici lakásban lakunk, úgyhogy nekem abszolút nem mindegy, hogy beférek e még a gyerekcuccokkal a mi szekrényünkbe, ha felszabadítok két polcot vagy sem.

2023. jún. 6. 22:07
 26/34 A kérdező kommentje:

Abszolút reálisan gondolkodom egyébként, de köszönöm a kioktatást. :D

Szeretem mikor más idehányja a frusztrációit, amikor más nem úgy gondolkodik mint ő. Sajnálom ez van, két évre előre is leszervezem a nyaralásokat például, szeretek előre terveznk mindenféle előzetes beruházás nélkül.

2023. jún. 6. 22:10
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Miért baj, hogy ezen gondolkodik? Nem azt mondta, hogy holnap megvenné a teljes felszerelést, csak érdekli, kb mivel számoljon?

Azzal se lenne semmi naj, ha a babakocsiról, szülésről, szülés utáni regenerációról érdeklődne, hiszen csak infot gyűjt. Én pl évekkel a terhesség előtt már készültem fejben, olvasgattam kelengye listákat, néztem babakocsi teszteket, olvastam hozzátáplálásról, hogy ha aktuális lesz a dolog, akkor könnyebben eligazodjak.

2023. jún. 6. 22:13
 28/34 anonim ***** válasza:
78%

Decemberiek az ikrek, úgyhogy kb hasonló ruhatárra lesz szükségetek nektek is.

Én vettem hosszú és rövidujjú bodykat, talpas rugdalózókat, és talpas nadrágokat. Néhány sapkát, illetve egy adag zoknit a legkisebb méretből, mert volt olyan szett, amit “muszáj” volt megvennem, egy body és egy nadrág volt benne, de az nem talpas volt, ehhez adtam eleinte zoknit.

Ezen kívül néhány sapka, és egy vastag, meg egy átmeneti overál.

Ezekkel elvoltunk, a rugik alá hosszúujjú bodyt adtam, mert a kórházban is így csinálták, előre én úgy gondolkodtam, hogy rövid megy majd alájuk, úgyhogy emiatt az talán nem is volt visszagondolva olyan fontos, elég lett volna a hosszúujjú.

2023. jún. 6. 22:22
 29/34 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell zokni,elég rövid rugi,rá kezes lábas. A legegyszerubb kombó.
2023. jún. 6. 22:53
 30/34 anonim ***** válasza:
36%

Eleve ameddig az ember nem tudja a nemét addig nagyjából semmit se tud venni.

Én is próbáltam már az elején uniszex ruhákat nézni, de babaruhából nagyon nehéz uniszexet találni... Sokszor szettben vannak, mondjuk 5db body, abból 3 sima fehér, de 2-őn meg kisvirágok vagy traktorok vannak...

A rugikon is hiába uniszex a színe, sokszor a lányoknak szánták megráncolják a vállát, várnak valahova fodrot.

A lényeg, hogy a neme nélkül szinte lehetetlen ruhát venni.

2023. jún. 6. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!