Egy újszülöttnek milyen méretet vegyek, milyen fajta ruhák kellenek és mennyi?

Figyelt kérdés
Ez az első babánk és teljesen tanácstalan vagyok mit és mekkorát kéne neki venni. Teljesen bevagyok pánikolva, hogy mi lesz ha keveset veszek vagy csak pici rucit vagy csak nagyot és nem lesz mit felvennie. Március 14-re vagyok kiírva, de szeretnénk megvenni mindent február 14. Ig. Már most nézegettem a rucikat. Méretezés szempontjából olvastam hogy a sinsayben és a pepcoban kisebbek az f&f es ruhák teljesen megfelelőek, lidlisek nagyobbak ez mennyire igaz?
2022. nov. 14. 00:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz megjósolni, de sokat semmiből nem érdemes főleg, ha van szárítógéped. Én 56-ból és 62-ből vásároltam (sinsayből ami ugye alapból kisebb) aztán 48 centis babám született, és még az 56-os is lógott rajta. Viszont úgy összeszedte magát hirtelen, hogy 1-1.5 hónap múlva már csomagolhattam is el az 56-os ruhákat.

Barátnőmnek meg akkora babája született, hogy a 62-es is éppen csak jó volt a gyerekre pár napig, így neki a betárazott 56-osokból semmi nem lett használva, rohangáltak a kórházba, hogy tudjanak valamit adni rá, mert abból nem tudtak semmit amit vittek :)

Aztán mindig lesznek kedvenc darabok amit az ember próbál folyton tisztán tartani és azt ráadni sokszor, így sok olyan lesz ami sorra sem kerül pl ha több darabos szetteket vesz az ember, és az egyszínűeket rá sem adtam egyszer sem, csak a mintásakat.

Ugyan nyáron szültem de mi kihúztuk őszig simán 2 pulcsival, igaziból még az is sok volt mondjuk most is 3-4-et cserélgetek csak rajta és overálba teszem ha megyünk sétálni, a lakásban meg meleg van, elvan hosszú bodyban, ha kisebb lenne akkor alá adnék még egy rövidet.

Pizsinek én a lábfejes kezeslábasokat szerettem eleinte amíg sokat tettem éjjel tisztába, komolyan minden ébredésnél volt valami a pelenkában, az egyszerűbb volt mint mint a body-nadrág kombó, plusz fiam van így sok baleset is volt még hiába hajtottam vissza a pelenkát kivárta, hogy levegyem. Abból jó volt, hogy több volt.

2022. nov. 14. 09:27
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Babától is függ. Az én fiam koraszülött, bimbóvédővel szoptattam, de közben rengeteg tejem volt, ő meg rengeteget evett. Így napi 5x kellett átöltöztetni, mert hol a rengeteg pisi folyt ki a picike koraszülött pelenkából (vagy az 1-es méretűből, amit meg nem lehetett rendesen ráadni a vékonyka combocskákra), hogy a bimbővédő alól áradt ki a tej a ruhájára, hol lebukta, hol kakis lett, ráfolyt a másik mellemből stb. Máskor meg 2 napig használtunk egy szettet. Egyszerre használtunk mindig 2 méretet, így a nagyobbik még kicsit lötyögött rajta. A kis méretekből, legalább a 62-68-asig szerintem érdemes használt ruhát nézni, mert tényleg gyorsan kinövik, nem használódik el.

Öltöztetni legkényelmesebb az átlapolós, rövid ujú body+bő ujjú kezeslábas rugdalózó. Vagy ha a body hosszú ujjú, akkor ujjatlan rugi is jó. Mi az első néhány hétben vékony kis sapkát is adtunk rá, mert fázós volt. Abból is kellett vagy 3, mert folyton elkeveredtek.

2022. nov. 14. 10:42
 13/13 anonim ***** válasza:
Ugyan nem lesz azonnal aktuális de én meglepődtem mennyire hirtelen kezdte, de nyálkendő nagyoooon nagyoooon sok :D Nem is értettem miért kaptunk annyit, barátnőm is amikor összeszedte a kisfia utáni cuccokat és adott egy zsákkal csak néztem, hogy na ebből meg minek vett ennyit? már értem :D
2022. nov. 14. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!