Egy újszülöttnek milyen méretet vegyek, milyen fajta ruhák kellenek és mennyi?
Hát ezt igazából nem tudhatod előre. Az unokahúgomnak vittek be egy rakat 56-os ruhát, majd olyan kicsi baba lett, hogy mikor megszületett, az egész család fel-alá rohangált boltokba 44-es ruhákért (akkor legalábbis azt épp alig lehetett kapni), és vittük be őket a kórházba, hogy legyen ruhája a gyereknek. Az 56-osak teljesen használhatatlanok voltak, de még az 50-esek is nagyok voltak rá, 44-est meg kb. egyet sikerült végül venni, ha jól emlékszem.
Anno szüleim elmondása szerint én még kisebb voltam, és rajtam is lógott minden. :D Nálunk ez ezek szerint családi vonás.
Ugyanakkor volt olyan ismerősöm, akinek meg már akkor kicsi volt a bevitt 56-os ruha a babára, mikor megszületett, úgyhogy ő meg nagyobbakért küldte ki a családot.
Vegyél 56-osból párat, 62-esből meg többet, mert abba úgyis belenő.
Miután megszületik, még akár a kórházból hazamenet is tudsz venni, meg rendelni a netről, nem hinném, hogy bárkit is az a veszély fenyegetne, hogy Ben lesz mit ráadni.
Brendonról tudom, hogy van koraszülött méret is, sajnos az enyémnek is kellett, de nem vettem sokat, mert kb 2 hét alatt belenőtt az 56-osba.
Sokat semmiből,mert pillanatok alatt kinövi.
Méretet pedig előre nem lehet megmondani
Fiam 3540g és 50cm-el született. Egyből 56os ruhákat kapott, lb 1 hét után már 62est.
Lányom 3280g és 52cmvel született. Papíron
De őt elmérték, 1 hónaposan volt 49cm
Neki rohangáyzhattunk 50es ruháért, mert az 56 hatalmas volt rá. Ő kb 1.5 havonta nőtt egy méretet.
Ne vásárold túl magad. Annyi ruhát vegyél, ami elég 2 mosás közt, plusz 1-2 szett. Aztán majd ha megvan a baba, látni fogod, mennyi fogy, és tudsz még venni.
Én 56-os mérettel kezdtem, nem sokat vettem, 5 hosszú ujjú body, 3 rövid ujjú body, 5 lábfejes nadrág, 5 rugdalózó. (szülés után rendeltem még párat mindenből)
Ekkor még nem volt kifejezett pizsamája és nappali ruhája, nem öltöztettem feleslegesen, úgyis voltak balesetek, lebukta, kifolyt a kaki, ezek miatt úgyis volt ruhacsere épp elégszer. 2 hónapos koráig használtunk 56-os ruhákat.
Amire szerintem érdemes figyelni, az, hogy a ruha minél jobban szétnyitható legyen. Hiába cukik azok a rugdalózók, amiknek az elején nincs patent a minta miatt, ezeket a legrosszabb feladni a gyerekre, mert a lába közötti nyíláson kell az egész gyereket beszuszakolni.
A másik a háton patentos/gombos darabok... A gyerek a hátán fekszik. Én sem szeretnék gombokon feküdni...
Amit nagyon praktikusnak találtam, azok a h&m átlapolós bodyk. Az eleje szétnyitható, így nem kell áthúzni a gyerek fején, sokkal kényelmesebb.
A másik jó dolog ilyen mini korban, a lábfejes nadrág. Tuti nem rúgja le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!