Naponta hány szett ruhára van szüksége egy babának?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Hamarosan megszületnek az ikrek. A babaruhákat már gyűjtögetem nekik. Mindenki mondogatja, hogy babánként 4-6 szett ruha bőven elég méretenként. Viszont nem lesz időm naponta mosni két gyerek mellett, hanem nagyjából 5-7 naponta. Nem gondolom, hogy az a 4-6 szett erre elég lenne. Nálatok kb hány garnitúra ruha fogyott egy nap? Előre is köszönöm a segítséget.
Köszönöm mindenkinek. Szerintem az lesz a legpraktikusabb, ha body + rugi lesz. Nem lesz így külön pizsijük. Ha cserélni kell, akkor cseréljük. Amúgy nem. Napi 5 szettel készülök gyerekenként. Nem kevés ruha, de nincs jobb ötletem. 12 kg-os a mosógép. Szóval bőven tudok bele rakni ruhát. Sajnos nem a legkönnyebb, mivel a saját házunkat teljesen fel kell újítani. 2 hete volt csőtörés, amíg mi nyaraltunk. Minden ázott. Emiatt az első fél évben bérházban kell lennünk, mert sajnos csak a kicsik születése után tudjàk a munkálatokat megkezdeni. Emiatt a 6,5 szobás, nagy mosókonyhás házból egy időre be kell költöznünk egy két hálószobás bérlakásba. Jobb, mint a felújítás két újszülött mellett.
2022. júl. 22. 22:28
22/31 anonim válasza:
Végszükség esetén kézzel bármikor tudsz mosni. Lebukott vagy pisis ruhát nem nagy ügy kiöblíteni. Ami persze szintén nem egy élmény, ha közben mindkét gyerek torka szakadtából ordít, de adott helyzetet áthidalhat.
Nekem egyébként azért folyt ki folyton a pisi a pelenkából, mert koraszülött volt a baba és sovány. A 0-s pelenka passzolt egész jól, de kicsi volt a kapacitása. Az 1-eset meg nagyon nehéz volt passzentosan ráadni. Sokat szopott, sokat pisilt. Ikreknél a koraszülöttségre is nagyobb az esély.
2022. júl. 22. 23:05
23/31 anonim válasza:
Inkább vegyél több ruhát. Nekem szerencsém volt, nem volt bukós a babám, így egy átlag héten kb ennyi volt mosásban: 1 szett nappalra, 1 szett éjszakára, 2 db lepedő, 2-3 textilpelus, 1-2 törölköző, 1-2 balesetes ruhadarab. Ilyen pici ruhákkal nehezen telt meg a gép, így egyik héten színeset, másik héten fehéret mostam, azok is féladagok voltak, néha hozzádobtam valami játékot, plédet is.
Tesómék babája bukós volt, ott naponta elment 5-6 szett ruha, meg egy lepedő, és legalább 2 textilpelus, így sűrűbben ment a mosógép.
2022. júl. 22. 23:14
24/31 A kérdező kommentje:
#22 Köszi a választ. Mi készülünk a koraszülöttségre teljesen. 50-es ruhákkal kell nekünk mindenképp feltankolnunk. Na meg 56,62 is, mert remélhetőleg gyorsan nőnek. 46-os ruhacsomagot a kórház kölcsön adja nekünk szerencsére, ha kell (30 szett/gyerek). Ezzel próbàlnak segíteni a picik szüleinek, mert nem könnyű ekkorát venni. Na meg felesleges is, mert nem sokat hordják.
2022. júl. 22. 23:17
25/31 anonim válasza:
Vannak nálatok ilyen önkiszolgáló mosodák? Ha nagyon felgyűlne minden, ott is tudsz mosni.
2022. júl. 23. 10:24
26/31 A kérdező kommentje:
#25 A legközelebbi nekem 30 perc autóval. Emiatt nem nagyon megoldható.
2022. júl. 23. 13:42
27/31 anonim válasza:
Ez így durva lesz. Egy kakis, vagy lehányt ruhát nem hagyhatsz 5 napig a szennyesben.
2022. júl. 30. 21:37
28/31 anonim válasza:
En az első kisfiamnak nagyon sok ruhát vettem az elso meretekbol (56-os es 62-es is), azonban a felet nem hordta. Az elejen szinte az összes ruha nagy volt ra, majd hirtelen atnotte. O nem hányt es nagyon ritkán bukta le magát; ami előfordult gyakrabban az a nyakig kakis lett vagy lepisilte magat, azonban a legtöbb, ahányszor at kellett az elso par hónapban oltoztetni ot egy nap az 3x volt. En is szeretek környezetkímélő es energia takarékos lenni, a leggyakoribb a heti 3 mosás volt nálunk. En az elso 1-2 het utan azt csináltam, hogy a rugi, amit este fürdés utan adtunk ra, az volt rajta másnap. Ilyenkor nem koszoljak össze alapjáraton, ha csak “baleset” nincs
2022. aug. 1. 13:13
29/31 anonim válasza:
Utolsó vagyok; az kimaradt, hogy ha a ruháját lekakilta/hányta/pisilte, akkor azonnal marhaepe szappannal kimostam es ratettem a radiatorra megszaradni, majd következő mosasnal ment a gépbe, tehát a koszos ruha nem budosodot napokig a szennyesben
2022. aug. 1. 13:16
30/31 A kérdező kommentje:
#27 Az esti fürdővízben ki tudom öblíteni, mivel fürdetőkrémet nem fogunk használni valószínűleg (orvosi és védőnői ajánlás itt nálunk).
#28-29 Valószínűleg az első hónapokban nem fogok a pizsivel és nappali ruhával bajlódni. Az lesz rajtuk nappal, amit este rájuk adtam. Csak akkor cserélem, ha koszos lesz. Úgyis body + rugi kombinációt fogok használni. Így talán időt spórolok és kevesebb szennyest gyártok
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!