Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Naponta hány szett ruhára van...

Naponta hány szett ruhára van szüksége egy babának?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hamarosan megszületnek az ikrek. A babaruhákat már gyűjtögetem nekik. Mindenki mondogatja, hogy babánként 4-6 szett ruha bőven elég méretenként. Viszont nem lesz időm naponta mosni két gyerek mellett, hanem nagyjából 5-7 naponta. Nem gondolom, hogy az a 4-6 szett erre elég lenne. Nálatok kb hány garnitúra ruha fogyott egy nap? Előre is köszönöm a segítséget.

2022. júl. 22. 19:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Pizsi amúgy nem muszáj, én eleinte egyszerűen akkor öltöztettem át, amikor muszáj volt, mert totálkáros lett a rajta levő. Nem öltöztettem át éjszakára külön, már csak azért sem, mert utálta az öltöztetést.

Más: a legcélszerűbb, leggyorsabban ráadható ruha az átlapolós, rövid ujjú body. Rugdalózóból meg a bő ujjú, és előny, ha elöl végig és mindkét lába legalább térdig szétnyitható. Két gyereknél pláne nem mindegy, mennyi idő átöltöztetni őket.

2022. júl. 22. 20:30
 12/31 anonim ***** válasza:
59%
Én nem értem, mit csináltak itt sokan a gyerekkel, nálam még az is előfordult, hogy két egymást követő nap ráadtam ugyanazt a rugdalózót, mert teljesen tiszta volt. Persze, balesetek előfordultak, de azért nem bukott, hányt, fosott ki naponta 3-4-5 alkalommal, minden egyes nap, ezt azért túlzásnak érzem..
2022. júl. 22. 20:31
 13/31 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg nem kötözködéd képpen csupán baromi kíváncsi vagyok hogy miért nincs saját mosógép egy háztartásban?

Én 2 gyerek mellett ha csak heti 2 napot moshatnék kb 48 óráig folyamatosan menne.

Nem csak a hétköznapi ruhák vannak. Ott vannak a férjem munkásai anit ugye külön mosok az olaj és vaspor miatt. A törölközők és ágyneműk pláne ilyen melegben sűrübben.

2022. júl. 22. 20:34
 14/31 anonim ***** válasza:
52%
#13 igen ez bennem is felmerült. 2 mosós nap fixen nem lenne elég.
2022. júl. 22. 20:39
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek. Így már tudok kalkulálni.

Svájcban élünk. Itt senkinek sincs kb a társasházakban saját mosógépe. A legtöbb helyen a házirendben pedig benne van, hogy tilos beszerelni, mert a másik nyugalmát zavarod vele. Emiatt pedig nehéz megoldani a mosást. 2x 6 órám van egy héten. 6-12 pénteken és 14-20 szombaton. A szomszéddal néha vasárnap 6-12 el tudom cserélni, ha éppen úgy dolgozik, hogy megfelel neki a szombat. A legtöbb társasházban itt amúgy tilos vasárnap mosni. Nálunk csak azért szabad, mert így jött ki a lakók száma alapján.

2022. júl. 22. 20:42
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő. A fiam 2 hónapos, és van egy csomó ruhája, mert sose jön össze egy adag mosás. Az első hetekben napi 1 ruha ment el, és 1 éjszakai. Mostanában többet mozog, többet bukik, van, hogy nap közben át kell öltöztetni. De most meg szinte csak bodyban van, megint csak nem jön össze egy normális adag. :D
2022. júl. 22. 21:06
 17/31 anonim ***** válasza:
65%
De miért kell arra várni, hogy összejöjjön neki egy mosás ruha? Mosd együtt a tietekkel.
2022. júl. 22. 21:09
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
12 attól még, hogy neked szerencséd volt, az én fiam tényleg egyfolytában bukott. És az nem olyan, hogy csinálja egyszer, aztán akkor beéri annyival. Azért is írtam, hogy 3 hónapig ment ez, mert utána sokat javult, és most már nem kell folyton mosni, de az elején egyfolytában hányt magára és minden másra is. Ha a kérdező meg készül 5 szett ruhával, majd egy nap alatt elhasználja, és még ki se tudja mosni, akkor bajban lesz.
2022. júl. 22. 21:38
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 7 hetes a babám, nagyon változó, hogy hányszor öltözünk át van, hogy csak éjféltől reggel 8-ig megvan a 4 ruha, az egyik pisis, a másik kakis a harmadikra tej folyt és nem hagyjuk vizesbe a gyereket, fiúnál pelenkázás közben is van baleset, hiába hajtod vissza a pelenkát, az enyém kivárja, hogy lekerüljön aztán mikor merre pisil :D jut a lepedőre, a pelenkázó lepedőre, volt hogy pelenkán keresztül átpisilte a babafészket a lepedőt és a matracvédőn folydogált. Ha egy nap nem mosok valamiért akkor a következő nap mosok kettőt. Ikreknél, pláne fiúknál… szerintem be is költöznék egy mosodába.

Aztán van olyan nap is, ami ennek a szöges ellentéte, de az a ritkább.

Nekem 7 hete a mosógép a legjobb barátom, a múltkor furcsa hangot adott és nem kicsit elfogott a pánik.

2022. júl. 22. 21:46
 20/31 anonim ***** válasza:
Koszi a választ. Nem gondoltam volna. #13
2022. júl. 22. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!