Naponta hány szett ruhára van szüksége egy babának?
Sziasztok!
Hamarosan megszületnek az ikrek. A babaruhákat már gyűjtögetem nekik. Mindenki mondogatja, hogy babánként 4-6 szett ruha bőven elég méretenként. Viszont nem lesz időm naponta mosni két gyerek mellett, hanem nagyjából 5-7 naponta. Nem gondolom, hogy az a 4-6 szett erre elég lenne. Nálatok kb hány garnitúra ruha fogyott egy nap? Előre is köszönöm a segítséget.
Pizsi amúgy nem muszáj, én eleinte egyszerűen akkor öltöztettem át, amikor muszáj volt, mert totálkáros lett a rajta levő. Nem öltöztettem át éjszakára külön, már csak azért sem, mert utálta az öltöztetést.
Más: a legcélszerűbb, leggyorsabban ráadható ruha az átlapolós, rövid ujjú body. Rugdalózóból meg a bő ujjú, és előny, ha elöl végig és mindkét lába legalább térdig szétnyitható. Két gyereknél pláne nem mindegy, mennyi idő átöltöztetni őket.
Tényleg nem kötözködéd képpen csupán baromi kíváncsi vagyok hogy miért nincs saját mosógép egy háztartásban?
Én 2 gyerek mellett ha csak heti 2 napot moshatnék kb 48 óráig folyamatosan menne.
Nem csak a hétköznapi ruhák vannak. Ott vannak a férjem munkásai anit ugye külön mosok az olaj és vaspor miatt. A törölközők és ágyneműk pláne ilyen melegben sűrübben.
Köszönöm szépen mindenkinek. Így már tudok kalkulálni.
Svájcban élünk. Itt senkinek sincs kb a társasházakban saját mosógépe. A legtöbb helyen a házirendben pedig benne van, hogy tilos beszerelni, mert a másik nyugalmát zavarod vele. Emiatt pedig nehéz megoldani a mosást. 2x 6 órám van egy héten. 6-12 pénteken és 14-20 szombaton. A szomszéddal néha vasárnap 6-12 el tudom cserélni, ha éppen úgy dolgozik, hogy megfelel neki a szombat. A legtöbb társasházban itt amúgy tilos vasárnap mosni. Nálunk csak azért szabad, mert így jött ki a lakók száma alapján.
Nekem 7 hetes a babám, nagyon változó, hogy hányszor öltözünk át van, hogy csak éjféltől reggel 8-ig megvan a 4 ruha, az egyik pisis, a másik kakis a harmadikra tej folyt és nem hagyjuk vizesbe a gyereket, fiúnál pelenkázás közben is van baleset, hiába hajtod vissza a pelenkát, az enyém kivárja, hogy lekerüljön aztán mikor merre pisil :D jut a lepedőre, a pelenkázó lepedőre, volt hogy pelenkán keresztül átpisilte a babafészket a lepedőt és a matracvédőn folydogált. Ha egy nap nem mosok valamiért akkor a következő nap mosok kettőt. Ikreknél, pláne fiúknál… szerintem be is költöznék egy mosodába.
Aztán van olyan nap is, ami ennek a szöges ellentéte, de az a ritkább.
Nekem 7 hete a mosógép a legjobb barátom, a múltkor furcsa hangot adott és nem kicsit elfogott a pánik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!