Milyen átalakítóra van szükség, ha a tévén nincs jack kimenet és a hangfal szett viszont jack dugós?
Tévén legritkább esetben van RCA hang kimenet.
TV típusa?
Sziasztok! A tévé típusa: LG 43UK63
A hangfal egy sima 2.1-es hangfal, amin egy jack dugó van.
Optikai kimenet van még rajta hátul.
Van rá mód, hogy összekössem valahogy a kettőt?
Köszi!
A leírásában sincs szó sima audio kimenetről, de még egy fejhallgató csatlakozóról sem.
Az egyik HDMI-vel, vagy az optikai kimenettel lehet összekötni erre alkalmas eszközzel. Pl. ilyen bemenettel rendelkező házimozi erősítő. Sima jackes 2.1 hangfal nem alkalmas erre.
Aki a scartot írta, annak meg üzenem, hogy már nagyon ritka a scart bemenet a tévéken.
"Aki a scartot írta, annak meg üzenem, hogy már nagyon ritka a scart bemenet a tévéken."
Pontosabban fogalmazva SCART (nagybetűvel) csatlakozó inkább. Miután kombinált, vagyis bemeneteket és kimeneteket is tartalmaz, ezért nem nevezném bemenetnek. A mostanában kapható TV-ken már ritkábban található meg.
Hát igen mert a tv-én csak digitális jelút van és az rca pedig analóg
Szóval nem fog működni
"Hát igen mert a tv-én csak digitális jelút van és az rca pedig analóg"
Ilyen alapon a SCART is analóg, mégis kiadja a hangot digitális és analóg vételnél egyaránt, miután a D/A-konverziót elvégzi a TV processzora. Ennyi erővel RCA-ra is kiadhatná, ha a gyártó akarná.
Tehát itt nem az a gond, hogy analóg, hanem csak RCA-bemenet van, ami nyilván nem kimenet.
A konkrét típuson persze SCART sincs, optikai kimenet van, amire lehetne csatlakozni RCA-átalakítót, eBay stb. helyekről is lehet rendelni.
Vagy van olyan átalakító is, ami a HDMI-ről leveszi a digitális hangot, analóg sztereóban.
Egyébként nem úgy írjuk helyesen, hogy TV-én, hanem TV-n, CD-n, DVD-n stb. Jó, hogy már nem TV-éééén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!