Hogy tartjátok a kesztyűt a gyereken?
15 hónapos az alany. A bölcsődében is beszólogattak már párszor meg az apja is megjegyezte, hogy a hűvös időben biztos fázik, mert iszonyat hideg a keze (3-4-5 réteg ruha alatt kétlem, de oké, amúgy nekem is konstans jeges a kezem és általában nem fázok), szóval beszereztem egy rakat kesztyűt, hogy meglegyen mindenki öröme. Össz-vissz a próbákkal együtt nagyjából 5 másodpercig volt rajta, természetesen egyből repült a cucc. Ahogy adtam fel, a másik kezével már szedte is le.
Most még így ezekben a random 10 fokokban oké, nem olyan lényeges, de hamarosan tényleg nem lenne rossz kesztyűt adni rá, amikor majd kitalálja a mínusz 10 fokban, hogy ő hintázni akar, és a fémláncba kapaszkodna közben. De így hogy? Ha egyszer odafagy, akkor majd megtanulja alapon? Azt azért talán mégse...
Na ez engem is érdekel, mert nem csak hogy hideg a keze, de jönnek az örlő fogak és kb csuklóig benyeli őket hogy aztán mikor kiveszi a szájából, nedvességtől még hidegebb legyen...
Sapkát megtűri? Nálunk az is repül le a fejéről. Néha megtűri a kapucnit, de csak ha elfelejti hogy a fején van. Arra ötlet?
Egyujjas kesztyűket vettem. A küzdelembe én előbb belefáradok, tényleg úgy képzeld el, hogy miközben igazgatom be az ujját a kis lyukba, a másik kezével már húzza lefelé. És én megértem, hogy nem szereti, én se szeretem, de azért na, hamarosan tényleg hideg lesz, jobb lenne már az előtt hozzászoktatni, hogy lefagynának az ujjacskái.
Nem nagyon nézünk meséket, de meg most ilyen sima egyszínűket vettem, gondolván hogy egyszerűbb lesz mosni, ha összepiszkolja. Gondolod, hogy ha mondjuk Bogyó és Babócásat kapna, azt szívesebben magán hagyná? O.o
9!
Ezt cáfolnám... Ismerősöm 2 éves kislányának fagyási sérülései lettek, elfagytak a kis ujjai, mert nem figyeltek rá, hogy legyen rajta meleg kesztyű. Ő meg a hóban játszott.
Nagyon hamar elfagy egy olyan pici ujjacska!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!