Milyen ruhát adtok bölcsibe/oviba a gyerekre? (mennyire újat vagy elhasználtat)
Lányom most kezdte a bölcsit és fogalmam sincs, hogy milyen ruhát illik ráadni.
Nekem alap, hogy ha emberek közé megyünk, akkor ne legyen rajta foltos, bolyhos, szakadt ruha (még akkor sem, ha csak a játszóra vagy a boltba megyünk) . Amikor arról beszélgettem anyuka ismerőseimmel, hogy vennék a gyereknek pár új ruhát, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy szakadt koldus (pepcos, H&M-es ruhákra gondoltam, szóval nem valami drága cuccokra) akkor az volt a válasz, hogy szerintük nem kell divatozni a bölcsiben, mert úgyis összekoszolja/kimássza a ruhát, simán mehet oda a játszósban (bolyhos, kifakult).
Ti mibe öltözetitek a gyerekeiteket ilyen helyekre?
Bölcsis korú gyerekemnek nincs külön otthoni és "eljárós" ruhája, mert még olyan gyorsan nő, hogyha két ruhatárat tartanék, az egyiket alig használná ki. Tehát ugyanazokat hordja bölcsibe és otthonra is. Kényelmes, tiszta, eredetileg nem foltos, nem bolyhos, de nem vágnék eret magamon, ha az lenne. Egyelőre előbb növi ki, minthogy elhordaná, minimális használat látszik csak a ruháin. Szakadtan, óriási folttal nem küldeném be, de halvány folt beleférne.
A nagyobb ovis. Ő nem koszolja a ruháit. Ami folt keletkezik, mind kijön, így mindig nett a gyerek. Ennek ellenére neki van otthoni-ovis és eljárós ruhatára, de az ovis és az eljárós nem az elhasználódottság mértékében különbözik, hanem pl: télen oviba rövid kabátban jár overáll nadrággal, amiben könnyű mászni, játszani; máshova amikor nem játszani megyünk pedig térdig érő tollkabátban normál nadrággal.
Köszönöm mindenkinek! Sajnálom a lepontozást, számomra minden válasz hasznos volt.
Engem nagyon zavar a gyerekemen a kopott, bolyhos ruha (talán mert gyerek/tinikoromban állandóan más agyonnyúzott ruháit kellett hordjam és cikinek éreztem)
Ha össze is koszolja magát, azért van a mosógép, hogy kimossa, ha meg véletlenül kiszakad a ruhája, nem idegeskedés rajta, elvégre olcsó ruhákról van szó, szóval köszönöm, nem a válaszok után én sem érzem nagyzolásnak az új ruhák vásárlását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!