Mért szoktak a baba kezére zoknit húzni?
Figyelt kérdés
A családunkban sosem csináltak ilyet a babákkal, így nem tudták megválaszolni, ezért fordulok másokhoz.:)2021. okt. 14. 22:14
12/20 anonim válasza:
mert az elején egybe van a köröm(nem tudod csak a fehér részt levágni és amúgy is magától leválik olyan puha még a körme), plusz vágáskor mikrosérülést okozhatsz amin keresztül fertőződés keletkezhet és ugye ekkor még nuku immunrendszere van. Ezért nem szabad pár hétig körmöt vágni újszülöttnél.
13/20 anonim válasza:
Egyik gyerekem kezén sem volt kesztyű ùjszülött korában ,és soha nem is karolta össze magát.
14/20 anonim válasza:
Nekem is azt mondták,a fertőzésveszély miatt nem szabad nekik levágni az első hetekben. A fiam állandóan szétmarta magát, volt,hogy a szemébe is belemart,konkrétan látszott egy sáv a kötőhártyán.. majdnem vittem dokihoz is de anya mondta,begyógyul hamar,úgy is lett.
15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. okt. 15. 07:55
16/20 anonim válasza:
Születése után még a kórházban véresre karistolta az arcát, úgy jött a csecsemős, hogy gyorsan hozzunk zoknit vagy kesztyűt.
17/20 anonim válasza:
Ne karmolja meg magát. Van kesztyű is.
18/20 anonim válasza:
Ezt a “nem szabad levágni a körmöt” kinek kellett volna mondania? Két gyerekem van, most várom a harmadikat, de még soha senki nem mondta, nem is hallottam. De se egy védőnő, se orvos, se a csecsemősök soha nem említették. Elfogadom, hogy van ilyen, de erről nem kéne beszélni valakinek??? Nem úgy születtem, hogy tudom, hogy x hétig ne vágjam le, mert ez és ez fog történni.
19/20 anonim válasza:
Mert könnyű megsérteni amiatt nem szokták vàgni.. egy picit várnak vele..
Egyébként csutka rövid körmökkel is képesek egyes babák karmolni magukat
Van rà kesztyű is, de sokan nem vesznek, bőven megfelel a zokni is..
20/20 anonim válasza:
Kisfiam nagyon karmolta magát, volt kis kesztyűje emiatt. A zokni is megfelelő erre a célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!