Elso babankat varjuk, 31 hetes vagyok. Szaritogep nincs, igy szeretnem kimosni a babaruhakat, takarokat stb, amig ilyen nyarias, meleg idonk van. Nincs tapasztalatom,de ugy gondoltam 40 fokon eleg mosni, lovela baby mosogelt fogom hasznalni. Van itthon meg ezen kivul coccolino feher sensitive is, illetve sanytol fertotlenito folyadek. En imadom hasznalni, sot, a babacsomagban is kaptam belole mintat, innen gondolom, hogy babacuccokhoz is szabad adni egy keves sanytolt? Vagy akkor mar oblitot ne adjak hozza? Sokan nem hasznalnak ugye tartva az ekcematol. Ha megszaradtak a ruhak, ki akarom vasalni oket. Ti elraktatok valami vakumos zacsiba, hogy frissek maradjanak vagy bepakoljam egybol a baba komodjaba oket? Illetve ti kimostatok a matrac huzatot is? Babafeszek, racsvedo? Nekem most varrja egy holgy, de azokat is ki kene mosni, ugye?
2020. szept. 14. 06:44
1/10 anonim válasza:
Én mindent kimosok ami érintkezhet a babával. Babafészek, rácsvédő, babakocsihuzat, stb. A hálóinget amit a kórházban fogok felhúzni, azt is a babaruhákkal mostam. 40 fokon, frosh babáknak való mosógéllel és öblítővel. Majd vasaltam mindent és beraktam a baba szekrényébe amit előzetesen domestosos törlőkendővel töröltem ki. Matrac közvetlen huzatát nem mostam, de arra kerül egy nem átázós lepedő és egy sima lepedő is amit igen. Nem tudom így kell-e csinálni, első baba lesz nálunk is. 34 hetes vagyok de már minden ki van mosva pár hete. Szerintem semmi baja nem lesz addig, én nem szerettem volna az utolsó hetekre hagyni semmit. :)
2020. szept. 14. 06:58
2/10 anonim válasza:
Sok textilpelust kaptam. Azokat először Sanytol fertőtlenítő-fehérítővel kimostam 40 fokon és utána rendesen is 90 fokon. A babaruhákat 60 fokon mostam normál mosószerrel, sensitive öblítővel. Takarókat, plédeket, ágyneműt, rácsvédőt is kaptunk használtan. Azokat is először Sanytollal mostam és utána 60 fokon rendesen. A teljesen új babaruhákat csak simán 40 fokon mostam.
2020. szept. 14. 07:25
3/10 anonim válasza:
60 fokon mostam, sanytol nem kell, max. használt ruhákhoz, nem vasaltam (azt régen kellett a fertőtlenítés miatt, mert nem volt 60 fokos mosás) a napon szárítás jó ötlet.
2020. szept. 14. 07:57
4/10 anonim válasza:
Kimostam mindent egyszer, de csak sima mosószer és öblítő kombinációval (alapból kevesebbet használok, mint amennyit sokan szoktak). Amit újonnan vettem, azt babaprogramra (90fok) raktam, mást, pl használt ruhák, 60 fokon így elsőre. Fenntartó mosásnak simán 30-40 fokos programot használok, kivéve ami nagyon sz.ros. Vasalni utálok és nem vagyok hajlandó :-D
Én ódzkodom a keményebb fertőtlenítőktől ruhaneműk esetében, és szükségtelennek is tartom, nem transzplantált beteget hoztunk haza, hanem egy kisbabát... A gyerek bőrén egy pötty sem volt soha (a tejkiütést leszámítva), pedig a férjem és én is nagyon érzékeny, ekcémás bőrűek vagyunk.
Szerintem ne parázd túl:-)))
2020. szept. 14. 07:58
5/10 anonim válasza:
Olyan fura, amikor pár hónapja megkérdeztem ugyanezt, életképtelennek neveztek, és kérdezgették eddig ki mosott rám?
Hogy válszaoljak is, 40 fokon mostam ki mindent, és az első adag ruhát átvasaltam, hogy a bacik elpusztuljanak.
Azóta inkább beveretem a szárítóba, az úgyis magas hőfokon megy, lényegében hőkezeli a ruhákat.
Sensitive mosószert használok, egyszer kifogytunk, simát használtam és ekcémás lett a fiam.
2020. szept. 14. 08:10
6/10 anonim válasza:
Én normalisan babamosóval kimostam, bent kiteregettem (december volt), nem vasaltam semmit. Saját ruhaimat simán mosom. Nem volt soha bőrproblémája a picúrnak.
2020. szept. 14. 08:59
7/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. 90 fokon nem roncsolodnak a ruhak? :O en sem szeretek vasalni, de mindenkeppen fogok :) En is 40-60 fogok mosni. Egyebkent sok a hasznalt baba cucc, ismerosomtol nagyon kedvezo aron vettem markas cuccokat, igy ezert gondoltam sanytollal is atmosni. Koszonom, hogy irtatok,holnap neki is latok a mosasnak :)
2020. szept. 14. 17:33
8/10 anonim válasza:
2-es vagyok. Attól, hogy átmosod Sanytollal nem lesz baja ☺️...de a textilpelusokhoz hülyeséget írtam, mert azokat is csak 60 fokon mostam a Sanytolozás után és mindent kivasaltam. Mi nagyon sok használt holmit kaptunk, amik már hosszú hetek-hónapok óta álltak zsákokban és én így éreztem biztonságosnak, mert úgy biztos, hogy minden kipusztul belőle + ki is vasaltam. A boltban vásárolt ruhákat én is csak 40 fokon mostam, ahogy írtam.
2020. szept. 14. 18:33
9/10 A kérdező kommentje:
En is hasonloan fogom csinalni a hasznalt ruhak miatt, koszonom :) Meg annyi kerdesem volna, hogy a puha plussos anyagu overalokat, meleg takarot kimelo progin mostad 40 fokon?
2020. szept. 14. 19:46
10/10 anonim válasza:
Igen, azokat is 40 fokon mostam alacsony centri fokozaton, hogy ne gyűrödjön úgy meg. ☺️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!