16 hónapos, fejjel esett le az ágyról. Ott ültem mellette, észleltem, hogy le fog esni, de nem tudtam már elkapni. Mit figyeljek?
Kb 60 cm magas az ágy, homloka azonnal belilult egy nagy foltban. Nagyon sírt, de nem sokáig. Picit a "járása", mászása ingatag, bizonytalan.
Nálunk a faluban nincs gyerekorvos. Kórház kb 15 km. Milyen jelekre figyeljek?
Játszott miután megnyugodott, de nyűgös, bár már fél 5től ébren van.
Az a baj, hogy a pici nem tudja elmondani, hogy milyen tünetei vannak. Agyrázkódása lehet az eséstől. Fajhat a feje, esetleg szédül, azért bizonytalan a járása. Figyeld, hogy nem lázas-e, nincs-e hányingere. Nézz utana a neten az agyrázkódás tüneteinek, kezelésének! Nyugalom, borogatás segíthet. Ha nincs is gyerekorvos, a háziorvost vagy az ügyeletet felhívhatod, hogy mire figyelj, mit ajánlanak!
Jobbulast, remélem, nincs nagy baj!
Bevittem, megvizsgálta egy doktornő, viszont a doktorúr leszidott, hogy ne vigyem feleslegesen be legközelebb a gyereket, csak akkor ha hány, aluszékony vagy vérzés van.
Én meg gondoltam magamba, persze, inkább 100x feleslegesen, mint 1x későn.
Úgy látom már nem lehet kórházba menni csak koronával. De mindegy is, ne kelljen többször mennünk. Jól van, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!