Miért ellenszenves sokaknak a hordozókendős anya?
Sokszor észrevenni, hogy egyeseknek a hordozókendő vagy azt használó szülő ellenszenves.
Itt is eléggé ez derül ki a pontozásokból. ;)
Ezért szeretném, ha valaki, aki szintén így érez, ezt elmagyarázná.
Ez is csak egy hordozóeszköz, mint pl. a babakocsi. Miért van, hogy a kendő láttán ilyen sok a negatív előítélet?
Nekem magával a hordozással az ég világon semmi problémám, akinek így kényelmes csinálja így. Viszont van egy anyuka típus, akitöl a hideg kiráz. Akik szerint a gyereket kizárólag hozdozni kell lehetőleg egész nap magadra kötve, ha nabakocsiba teszed egy szörnyeteg vagy. Szoptasd iskolás koráig a gyereket, ha nincs elég tejed az a te hibád és a tapszer méreg. Aludj vele egy ágyban érettségiig, mert maskülönben lelkibeteg lesz. Ha beteg akkor homeopátiás szereket adj neki, és ne oltasd be semmiképp mert az orvostudomány valójában a gyíkemberek összeeskübése. Kizárólag ecettel mosd a ruháját meg mosódióval és persze mosható pelenkát használj máskülönben olyan, mintha hétvégente erdőt gyújtogatnál meg mérget öntenél természetes vizekbe nagy tetelbem hobbiból. Ha ezeket nem így csinálod, akkor szaranya vagy. A még hardcoreabb verzió szerint szülni is otthon kell.
Gondolom sokan a hordozást ezekkel az anyukákkal azonsítják és azért idegenkednek, pedig ahogy mondod ez is csak egy szállítóeszköz.
Nekem nem volt el a babakocsiban így kénytelen voltam hurcizni. Mei-tai-m volt, nem bántam meg.
Egyszer szólt be nagyon durván egy idősebb nő, mert elaludt a gyerek, de annyira kifeszítgette magát stb., hogy egy kicsit már lógott hátra a feje ahogy aludt. Persze próbáltam igazgatni, de mindig visszament abba a lehetetlen (és szerintem is kényelmetlen pózba).
Na akkor aztán mindennek lehordott a fent említett nő. Ezen kívül semmi rossz tapasztalatom nem volt.
Én sajnálom, hogy nekünk maga a hordozókendő kimaradt az életünkből, mivel "csak" karikásban, mei tai-ban és csatosban hordoztam/hordozok :) De másfél év alatt összesen kétszer kaptam negatív véleményt, egyébként ránk szoktak mosolyogni az utcán, sokszor hallom a hátam mögött, amikor észreveszik a gyereket, hogy "de jó dolga van annak a babának", meg hogy milyen kényelmes, praktikus lehet ez így.
Amúgy mi sokszor banakocsizunk is, mert hordozva nem vagyok hajlandó szatyrot is cipelni, úgyhogy vásárláshoz mindig babakocsival megyünk (kéne már egy banyatank :D ).
Viszont azt én is megfigyeltem, hogy itt, ha valaki a hordozást ajánlja, mindig lepontozzák. Pedig csak egy lehetséges alternatívaként javasoljuk, amikor anyuka arra panaszkodik, hogy hasfájós a baba, vagy sokat nyűgösködik, akár fogzás, vagy betegség miatt, de közben meg csinálnia kellene a dolgát, ilyenkor teljesen segítő szándékkal szoktam említeni, hogy hordozza, így rögtön lesz két szabad keze, és a baba is megnyugszik anya hátán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!