Néhány anya tényleg tudatlan vagy csak nem érdekli őt a gyermeke egészséges fejlődése?
Sok baba szereti... és nincs is vele semmi gond, ha nem órákat van benne.
Sőt, 1-1x az sem árt, ha órákig van benne, hiszen sokan utaznak már pici babával is.
nekem az ortopédus azt mondta, hogy napi szinten 2 órát nyugodtan aludhat a gyerek kagyló pózban, kb. 4 hónapos korától (kagyló forma=autós hordozó, pihenő székek, stb)
ettől független igyekeztem az ágyában altatni, de ha elaludt benne séta közben, nem kaptam ki belőle és tettem le a földre...
Én is mindig igyekszem vagy az ágyában, vagy a pihenőszékében altatni ( nem ugyanaz, mint a hordozó, ez szinte teljesen dönthető), de ha útközben elalszik, vagy azzal kell babakocsiznunk egy órát, azért nem vágok eret magamon.
De valóban, én sem értem,hogy van, aki napi több órára hordozóba rakja a gyereket, hogy az miért nem gondolja,hogy ez a póz nem annyira kényelmes.
Nálunk előfordult, hogy hordozóban ücsörgött napközben a baba, nem többet, mint amennyit autóban töltött volna benne. Nem volt külön pihenőszékünk, mert napi kb. fél órát használtam volna, pár hónapon keresztül. Ennyit töltött a hordozóban is - nem aludt benne, hanem figyelgette, ahogy a konyhában tevékenykedem. Kb. 5-6 hós kortól már inkább kúszni-mászni szeretett a közelemben, így a hordozó is jelentőségét vesztette.
Egyébként már majdnem 10 éves, és teljesen egészséges a gerince.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!