Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nem egészséges 39...

Tényleg nem egészséges 39 hetes terhesen pihenni?

Figyelt kérdés
Anyám szerint azért nem szültem még meg mert sokat pihenek. Vannak kisebb görcsök, fájások de nem rendszereződnek. Anyám szerint nem kéne ennyit pihennem mert nehéz szülésem lesz és ez amúgy sem egészséges. Méhszáj értékem 2111. Kórházban 3x voltam már. A cukromat kell figyelni és beállítani. 2-3 napokról van csak szó de mikor bent voltam direkt lépcsőztem, sétáltam a kilométeres folyosón, tonikot ittam (pedig utálom) de semmi. Nyákdugó elment több részletben de ezen kívül semmi érdemleges nem történt. Én már úgy vagyok vele hogy ha jönni akar a babám, úgyis jönni fog mindenféle hókuszpókusz nélkül. De már én érzem magam kellemetlenül hogy ha le merek pihenni. Hozzáteszem az utóbbi 2 hétben a lábam is dagad, így amennyit lehet felpockolt lábakkal vagyok.
2016. jan. 4. 12:57
 1/8 anonim ***** válasza:

mond meg neki hogy en kapaltam a kertben 45 fokban 40 hetesen es megis inditani kellett 41+5 naposan.

amugy meg pihenj mert ugy 2 evig nem fogsz ;)

2016. jan. 4. 13:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Költöztünk, szekrényt, kádat cipeltem 40 hetesen az első lányommal. 41+3 naposan indították, totál jól elvolt odabent, esze ágában sem volt megszületni. Majd a manó eldönti, mikor akar jönni.
2016. jan. 4. 13:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Anyád idejében a tengeriföldről mentek szülni a nők,sőt a "szerencsésebbek" már el se jutottak a kórházig.Csak ezért mondja.Ne foglalkozz vele.Most fojtsd el csírájában a beszólogatásokat.Még kint sincs a gyerek,máris beleszólna.Tipikus "én jobban tudom" típus.Remélem nem akarod magadhoz költöztetni szülés után?Mert akkor az eddiginél sokkal nagyobb erőbedobással nonstop pihenj!
2016. jan. 4. 13:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem meg állandóan kilóméter hiányom volt, szép őszi idő volt, nagyon sokat mentem, otthon is csináltam mindig valamit mert a derekam fájt ha csak ültem, se ülve se feküdve nem volt jó így tevékenykedtem inkább. 2 nappal a kiírt dátum előtt indult meg a szülés pedig már 37 hetes koromban elég kemény jósló fájásaim voltak. Nem ezen múlik nyugi. És nem kell sajnálni a pihenést magadtól, anyukádra meg ne hallgass.
2016. jan. 4. 13:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Isten mentsen hogy beköltözzön, egy városban lakunk az is bőven sok néha. Pont tnap oltottam le mikor ezt szóba hozta. Nem értem miért zavarja hogy én pihenek. Úgyis hogy van már egy 3 éves nagylányom akivel azért játszom meg főzök..igaz nem mindennap mert 2 napokra főzök mindig. Eddig úgy meghúzta magát de az utóbbi pár hétben mindenbe bele akar szólni. Én elég csúnyán beszólok így megsértődik pár napig csendben van de aztán megint. A lányommal sokkal gondtalanabb és aktívabb volt a terhességem. Indítani kellett és 12 órát vajúdtam.
2016. jan. 4. 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Én 36 hetesen is sokat pihenek, igaz ülő munkám van.

Hogy milyen lesz a szülés azt nem tudom, de ha körülnézek a faluban, ahol élek akkor a "sok mozgás=könnyű szülés" összefüggés megkérdőjeleződik. Olyan nők vesznek körül, akik sokat dolgoznak (fizikai munka), mégis a többség császárral szült. Aztán itt van két nem kifejezetten sokat dolgozó vékony, kistermetű nő ismerősöm, ők meg 4 kg-os babákat szültek természetes úton.

Azt mondják, hogy nem a hasizommal toljuk ki a babát, hanem a méhizomzat számít. Eközben az is igaz, hogy akinek nincs edzettsége, el van tunyulva az hosszú vajúdás után a kitolásra olyan fáradt, hogy képtelen megszülni a babát.

Engem ez utóbbi aggaszt: veszélyeztetett terhesként sokat kellett pihenjek a koraszülés elkerülése végett (ez sikerült). Amint talpon voltam/vagyok erős méhösszehúzódásaim vannak, így sokáig nagyon nem mozoghattam. Aggódom, hogy fogom bírni a vajúdást ilyen eltunyultság mellett.

2016. jan. 4. 14:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha 40 hét egy terhesség anyád miért akarja hogy előbb szülj? Majd a baba tudja mikor jött el az ideje, addig felesleges sürgetni őt!

Tudom, az utolsó hetekben az ember csak arra tud gondolni hogy legyen már kint, de ha még jó neki bent--

2016. jan. 4. 15:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Nalam mukodott a nem pihenek annyit-konnyebben szulok elv.Elso baba volt es 4ora alatt meglett!37.hetig dolgoztam.A tobbi 3hetben pedig itthon.Szules napjan is foztem,takaritottam,beraktam egy mosast,vasaltam,megmostam a hajam,borotvalkozas...stb Elmentem utolso vizsgalatra es mar nem engedtek haza.Napra pontosan szuletett a babam :)
2016. jan. 4. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!