Tényleg nem egészséges 39 hetes terhesen pihenni?
mond meg neki hogy en kapaltam a kertben 45 fokban 40 hetesen es megis inditani kellett 41+5 naposan.
amugy meg pihenj mert ugy 2 evig nem fogsz ;)
Én 36 hetesen is sokat pihenek, igaz ülő munkám van.
Hogy milyen lesz a szülés azt nem tudom, de ha körülnézek a faluban, ahol élek akkor a "sok mozgás=könnyű szülés" összefüggés megkérdőjeleződik. Olyan nők vesznek körül, akik sokat dolgoznak (fizikai munka), mégis a többség császárral szült. Aztán itt van két nem kifejezetten sokat dolgozó vékony, kistermetű nő ismerősöm, ők meg 4 kg-os babákat szültek természetes úton.
Azt mondják, hogy nem a hasizommal toljuk ki a babát, hanem a méhizomzat számít. Eközben az is igaz, hogy akinek nincs edzettsége, el van tunyulva az hosszú vajúdás után a kitolásra olyan fáradt, hogy képtelen megszülni a babát.
Engem ez utóbbi aggaszt: veszélyeztetett terhesként sokat kellett pihenjek a koraszülés elkerülése végett (ez sikerült). Amint talpon voltam/vagyok erős méhösszehúzódásaim vannak, így sokáig nagyon nem mozoghattam. Aggódom, hogy fogom bírni a vajúdást ilyen eltunyultság mellett.
Ha 40 hét egy terhesség anyád miért akarja hogy előbb szülj? Majd a baba tudja mikor jött el az ideje, addig felesleges sürgetni őt!
Tudom, az utolsó hetekben az ember csak arra tud gondolni hogy legyen már kint, de ha még jó neki bent--
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!