Karikás kendő 2-2,5 éves kor között? Vélemény, tapasztalat?
Szeptembertől bölcsis lesz a fiam, szeptemberben lesz 26 hónapos.
Mivel elég messze viszem, a munkahelyemhez közeli bölcsibe (lakhely szerint teltház van), ezért a séta számára, illetve az ő cipelése hosszútávon nem lehetséges (10 méter után felkéredzkedik, meg fel-leszállásnál, mozgólépcsőn stb. úgyis felvenném).
Babakocsi kizárva, mivel vonatozunk a Keletiig, onnan pedig BKV, mozgólépcső/sima lépcső és egyéb akadályok, így a babakocsival járó állandó küzdelem és feszkó nem hiányzik és nem is praktikus, viszont a folyamatos emelgetésétől kikészülne a hátam, főleg ha van nálam még pluszban cipelnivaló.
Szóval szerintetek a karikás kendőben (vagy bármi, ami egyszerűbben felcsatolható) a cipelése megoldható? Bírná a kendő? Télen kabátra kívülre helyezhető?
Igazából valami olyan megoldást keresek, ami segít abban, hogy a folyamatos cipeléstől és fel-le hajolgatástól ne szakadjon le a karom és menjen szép a derekam.
lehet, hogy lehetetlen, nem tudom, mert nem pesi vagyok, mégcsak nem is a közelben, de pl a lakhelytől a vasútig ha bicikliznél és ülésben vinnéd? Ott lezárod, délután meg lehet vele menni haza. Persze míg jó idő van.
A pesti közlekedéshez inkább a csatost ajánlanám, toddler méretet keress. Keress fel egy hordozóklubbot, ott fel tudod próbálni, kölcsönözni is lehet. A karikásban már megszakadnál vele szerintem
én MT-ben vittem még 3,5 évesen is, ha késésben voltam és sietnünk kellett.
pár hónappal később, ahogy jött a szeptember az oviba menet megreklamálta, hogy ha én tudom, hogy nem megy az ő lába, akkor hol a hurci? :o
podegink volt még, még egy kicsit egyszerűb, mint a mei tai :D
esetleg egy csatos onbu könnyű, gyors megoldás lehet.
Szia!
Szerintem attól is függ, hogy mekkora a gyerkőc. Én pont bölcsibe menősnek vettem karikást. Reggel, álmos gyerek, tömegközlekedés (örültünk, ha felfértünk a buszra). Nekünk bevált, de viszonylag rövid távot mentünk (15-20 perc) és könnyű volt a lányom (2 évesen 10 kg körül). Nagyobb gyerkőccel/hosszabb távra inkább csatost választanék. Télre meg mindenképp. Kabátra, overálos gyereket szerintem majdhogynem lehetetlenség felkötni.
Kérdező, Facebookon a Babahordozás - kérdések és válaszok csoportot keresd meg, értelmesebb válaszokat fogsz kapni. Itt a nagy része vagy sosem hordozott, és nem érti, minek, vagy csak hébe-hóba. Lásd azt a választ, amelyik szerint 25 perc hordozás neked horror :D
Amúgy a 2 éves lányommal és használok karikást, pont azért, mert felkérdedzkedik, ha elfáradt, és sokkal jobb úgy vinni, mint kézben cipelni. Hasonló súlycsoport, mint a fiad. Simán lehet bírni ennyi időre. Ha pedig siet az ember, akkor nem opció, hogy a kétéves sétáljon, mert 2 méterenként megáll, megnéz valamit, lassan megy stb. Általában az enyém is gyalog jön, de ha sietünk, akkor bizony csatos, vagy ha nem megyünk messzire, kendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!