Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Karikás kendő 2-2,5 éves kor...

Karikás kendő 2-2,5 éves kor között? Vélemény, tapasztalat?

Figyelt kérdés

Szeptembertől bölcsis lesz a fiam, szeptemberben lesz 26 hónapos.

Mivel elég messze viszem, a munkahelyemhez közeli bölcsibe (lakhely szerint teltház van), ezért a séta számára, illetve az ő cipelése hosszútávon nem lehetséges (10 méter után felkéredzkedik, meg fel-leszállásnál, mozgólépcsőn stb. úgyis felvenném).

Babakocsi kizárva, mivel vonatozunk a Keletiig, onnan pedig BKV, mozgólépcső/sima lépcső és egyéb akadályok, így a babakocsival járó állandó küzdelem és feszkó nem hiányzik és nem is praktikus, viszont a folyamatos emelgetésétől kikészülne a hátam, főleg ha van nálam még pluszban cipelnivaló.

Szóval szerintetek a karikás kendőben (vagy bármi, ami egyszerűbben felcsatolható) a cipelése megoldható? Bírná a kendő? Télen kabátra kívülre helyezhető?

Igazából valami olyan megoldást keresek, ami segít abban, hogy a folyamatos cipeléstől és fel-le hajolgatástól ne szakadjon le a karom és menjen szép a derekam.

2017. jún. 15. 14:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

lehet, hogy lehetetlen, nem tudom, mert nem pesi vagyok, mégcsak nem is a közelben, de pl a lakhelytől a vasútig ha bicikliznél és ülésben vinnéd? Ott lezárod, délután meg lehet vele menni haza. Persze míg jó idő van.

A pesti közlekedéshez inkább a csatost ajánlanám, toddler méretet keress. Keress fel egy hordozóklubbot, ott fel tudod próbálni, kölcsönözni is lehet. A karikásban már megszakadnál vele szerintem

2017. jún. 15. 17:45
 12/20 anonim ***** válasza:
Egy nagyon könnyű esernyőkocsi és veszel hozzá egy pántot(nem jut eszembe a neve bocsi), olyat ami a kismotorhoz is van, hogy felveheted vele a mocit a hátadra. Így nem kell azt is cipelni kézbe. Mozgólépcsőn meg rámeled a gyereket a lépcsőre és megáll a lábán. Így ott sem kell tartanod.
2017. jún. 15. 19:39
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket. Amíg nincs hó vagy 120 km-es szél esővel, addig jó a bicikli. Mentek a zöld kezek.
2017. jún. 15. 19:45
 14/20 anonim ***** válasza:
Londonban lakom a 2 evesemmel, ennel joval nagyobb tavolsagok vannak. Vettem egy konnyu esernyokocsit panttal, amit a vonat / metro / busz es tarsainal osszecsukom, vallamra rakom a gyerek kezet meg megfogom.
2017. jún. 15. 21:41
 15/20 anonim ***** válasza:

én MT-ben vittem még 3,5 évesen is, ha késésben voltam és sietnünk kellett.

pár hónappal később, ahogy jött a szeptember az oviba menet megreklamálta, hogy ha én tudom, hogy nem megy az ő lába, akkor hol a hurci? :o

podegink volt még, még egy kicsit egyszerűb, mint a mei tai :D

esetleg egy csatos onbu könnyű, gyors megoldás lehet.

2017. jún. 16. 09:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem attól is függ, hogy mekkora a gyerkőc. Én pont bölcsibe menősnek vettem karikást. Reggel, álmos gyerek, tömegközlekedés (örültünk, ha felfértünk a buszra). Nekünk bevált, de viszonylag rövid távot mentünk (15-20 perc) és könnyű volt a lányom (2 évesen 10 kg körül). Nagyobb gyerkőccel/hosszabb távra inkább csatost választanék. Télre meg mindenképp. Kabátra, overálos gyereket szerintem majdhogynem lehetetlenség felkötni.

2017. jún. 16. 13:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Én 1 éves korától a nyakamba ültetve hurcoltam. Akkor nem kell plusz motort,kocsit cipelni,ha mégis sétálni akar. A fiam imádta,mert jó magasan volt,sokmindent látott.
2017. jún. 16. 19:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Igen, az én fiam is elég kicsike. Közel két évesen 10 kiló, szóval ezért is gondoltam, hogy inkább hurcolom, minthogy egy babakocsival küzdjünk egy olyan járművön, ahova jó, ha fel tudjuk magunkat passzírozni.
2017. jún. 21. 08:41
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, Facebookon a Babahordozás - kérdések és válaszok csoportot keresd meg, értelmesebb válaszokat fogsz kapni. Itt a nagy része vagy sosem hordozott, és nem érti, minek, vagy csak hébe-hóba. Lásd azt a választ, amelyik szerint 25 perc hordozás neked horror :D

Amúgy a 2 éves lányommal és használok karikást, pont azért, mert felkérdedzkedik, ha elfáradt, és sokkal jobb úgy vinni, mint kézben cipelni. Hasonló súlycsoport, mint a fiad. Simán lehet bírni ennyi időre. Ha pedig siet az ember, akkor nem opció, hogy a kétéves sétáljon, mert 2 méterenként megáll, megnéz valamit, lassan megy stb. Általában az enyém is gyalog jön, de ha sietünk, akkor bizony csatos, vagy ha nem megyünk messzire, kendő.

2017. jún. 21. 12:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm 19-es. Én is így gondoltam, csak nem tudtam olyan szépen megfogalmazni.
2017. jún. 22. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!