Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért készítik a babakocsikon...

Miért készítik a babakocsikon a sportrészt kagylóülésnek? (Ülve dönthető) Mitől jobb?

Figyelt kérdés

Sok babakocsit néztem, de egyre több kocsi készül úgy, hogy a sportrész kagylós kialakítású, vagyis ülve dönthető. Így semmi értelmét nem látom a vízszintesen dönthetőségnek.

Vagy tényleg jók ezek? Még nem próbáltuk, egyelőre babakocsi nézőben vagyunk.

2017. márc. 16. 06:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem jobb, sőt, barátnőméknek ilyen van (Mama Kiddies) és nem szerette a gyerek, fekvő helyzetben kényelmetlen, hogy van egy törés a fenéknél. Ez főleg eleinte probléma, amikor még a sportrészben is fektetnéd néha. Később meg azért nem praktikus, mert nagyon kicsi az ülőfelület.
2017. márc. 16. 06:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem jó. Lányom utálta, emiatt cseréltük le a kocsiját.
2017. márc. 16. 06:59
 3/8 anonim ***** válasza:

ha jól értem a kérdést, ara vagy kíváncsi hogy miért dönthetőek úgy, hogy a láb is emelkedik közbe?

azt mondják hogy amikor a babák kinövik a mózest, de ülni még nem tudnak, ez a legegészségesebb póz nekik, mert így van a legkevesebb súly (a fekvés után persze) a gerincükön. Gondolom ezért. Az én lányomnak külön jó volt ez a póz, mert a hasfájásán enyhített...ha csak a támlát döntöttem az nem volt jó neki...így kicsikét fel volt húzva a lába is és az jót tett.

2017. márc. 16. 08:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Aha értem, gondoltam hátha nem csak valami érdekes megoldás, hanem akár jó is lehet :)

Egyelőre furcsálom, mert idáig simán a háttámlát döntöttük, de most újra babakocsi vásárlás előtt állunk és pont egy ilyen a kiszemelt példány.

2017. márc. 16. 09:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Ilyen a Quinnynk es nagyon szereti a kisfiam.
2017. márc. 16. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekünk Mama Kiddies van, a kisfiam szereti, jókat alszik meg nézelődik benne, a "törés" nem zavarja. Ha nem süt a nap, jobban megdöntöm, verőfényben pedig szinte függőlegesben van, olyankor ráhajtom a napellenző részt. Mióta belenőtt a sportrészbe, nem sír egyáltalán séta közben.
2017. márc. 16. 10:31
 7/8 anonim ***** válasza:

valóban mós után jobb ez a kagylóüléses rendszer, mint a sima sport rész. utóbbiból hajlamosak a gyerekek lefelé csúszni, ami piszok kényelmetlen nelet. ezt egy picit megdöntöd, és máris popóra hat csak a gravitáció, tehát a gyerek tuti benne marad, nem indul meg lefelé alvás közben.

persze ez csak akkor jó, ha tud így aludni. ha hason alvs (babaocsiban is), akkor felejtős a kagylóülés.

egyébként szerintem klassz átmenet a babahordozó és a sima sportülés között.

nálunk mire kinőtte, már önjáró lett, így használtan vettem egy nagyobb, esernyőre csukható sport verdát játszóterezni, hosszabb sétákhoz, kiránduláshoz, stb.

2017. márc. 16. 10:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem a hasonalvás úgyis csak mózesnél van, a sportrész ritkán dönthető vízszintbe, vagyis sajnos kevés sportkocsinál van meg, meg nagyobb a gyerek is, jobban ficánkol, esetleg nem is felém néz, nem merném úgy tolni, mert úgy szerintem bekötni sem nagyon lehet.
2017. márc. 16. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!