Miért készítik a babakocsikon a sportrészt kagylóülésnek? (Ülve dönthető) Mitől jobb?
Sok babakocsit néztem, de egyre több kocsi készül úgy, hogy a sportrész kagylós kialakítású, vagyis ülve dönthető. Így semmi értelmét nem látom a vízszintesen dönthetőségnek.
Vagy tényleg jók ezek? Még nem próbáltuk, egyelőre babakocsi nézőben vagyunk.
ha jól értem a kérdést, ara vagy kíváncsi hogy miért dönthetőek úgy, hogy a láb is emelkedik közbe?
azt mondják hogy amikor a babák kinövik a mózest, de ülni még nem tudnak, ez a legegészségesebb póz nekik, mert így van a legkevesebb súly (a fekvés után persze) a gerincükön. Gondolom ezért. Az én lányomnak külön jó volt ez a póz, mert a hasfájásán enyhített...ha csak a támlát döntöttem az nem volt jó neki...így kicsikét fel volt húzva a lába is és az jót tett.
Aha értem, gondoltam hátha nem csak valami érdekes megoldás, hanem akár jó is lehet :)
Egyelőre furcsálom, mert idáig simán a háttámlát döntöttük, de most újra babakocsi vásárlás előtt állunk és pont egy ilyen a kiszemelt példány.
valóban mós után jobb ez a kagylóüléses rendszer, mint a sima sport rész. utóbbiból hajlamosak a gyerekek lefelé csúszni, ami piszok kényelmetlen nelet. ezt egy picit megdöntöd, és máris popóra hat csak a gravitáció, tehát a gyerek tuti benne marad, nem indul meg lefelé alvás közben.
persze ez csak akkor jó, ha tud így aludni. ha hason alvs (babaocsiban is), akkor felejtős a kagylóülés.
egyébként szerintem klassz átmenet a babahordozó és a sima sportülés között.
nálunk mire kinőtte, már önjáró lett, így használtan vettem egy nagyobb, esernyőre csukható sport verdát játszóterezni, hosszabb sétákhoz, kiránduláshoz, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!