Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mikortól lehet a biciklis...

Mikortól lehet a biciklis ülésbe rakni a gyereket?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 18. 11:32
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Talán nem teljesen idevaló, de megkérdezem: én az előre szeretném ültetni az unokám, ha megengedik már a szülők, hogy vigyem, de nem nagyon látok első gyereküléses kerékpárt. Van ennek valamilyen praktikus oka? Én jobbnak érzem, ha tudok hozzá beszélni menet közben.
2016. ápr. 20. 09:25
 12/21 anonim ***** válasza:

Akkor is hallja amit mondasz, ha mögötted ül.

Az az oka, hogy előre tilos gyermekülést szerelni:

"(6) A kerékpárra gyermekülés olyan módon szerelhető fel, hogy az ülés és a rajta ülő gyermek a vezetőt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzőberendezéseit ne takarja. Az ülésfelület súlypontjának a jármű hosszanti függőleges szimmetriasíkjában, a tengelysíkok között kell elhelyezkednie. A vezető háta mögött közvetlenül elhelyezett gyermekülés azzal a feltétellel megengedett, hogy háttámlával és a gyermek méretére beállítható, általa ki nem kapcsolható, a kibújást minden körülmények között megakadályozó utasvisszatartó rendszerrel van ellátva.

Az üléshez kapaszkodót és lábtartót is fel kell szerelni, és a konstrukciónak meg kell akadályoznia, hogy a gyermek lába a kerékkel érintkezésbe kerülhessen. Az ülés, a kapaszkodó és a lábtartó nem lehet összefüggésben a kormányzott kerékkel, valamint az azzal együtt elforduló szerkezettel."

[link]

2016. ápr. 20. 10:01
 13/21 anonim válasza:
Ebből nem látom következni, hogy előre tilos gyerekülést tenni. Ha a kereskedőnél kapható előre gyerekülés magyar garanciával, akkor az nyilván megfelel a szabályoknak. És van ilyen ülés, kapható.
2016. ápr. 20. 19:48
 14/21 anonim válasza:
Most találtam egy linket: [link]
2016. ápr. 20. 19:56
 15/21 anonim ***** válasza:
A leírásból az következik, hogy ha a lelki szemeim előtt elképzelek egy bicajt rajta egy emberrel aki tekeri, akkor nehéz kivitelezni egy olyan gyerekülést ami bármilyen vázra rögzíthető és eleget tesz a leírásban szereplő követelményeknek, lehet tőle tekerni és kanyarodni is. Nem állítom, hogy lehetetlen, de hogy marha kényelmetlen lehet, az biztos. Régen voltak kormányra szerelhető ülések, de az már tilos.
2016. ápr. 20. 19:58
 16/21 anonim válasza:
Soha nem felejtem el szerintem azt az élményt, amikor egy apuka vitte a két gyerekét kerékpárral. A kisebbik fiú mögötte ült a kerékpáros ülésben, a nagyobbik kislány mögötte tekert önállóan. Én a vasútnál értem be őket, az apuka már a síneken túl járt, de a kislány elesett a sínen. Az apuka nem tudta mit tegyen, a kerékpárról nehezen szállt le a hátsó ülés miatt, így nem tudott megfordulni. Én segítettem a kislánynak felállni és mentem mögötte, amíg át nem értünk, de engem kivert a víz, mert már engedték le a sorompót. Úgy gondolom, ha a fia elöl ült volna, pillanatok alatt leszáll, s odatolja a kislányhoz. Szóval én már döntöttem.
2016. ápr. 24. 11:23
 17/21 anonim ***** válasza:
De áruld már el, hogy hogyan tudsz úgy tekerni, hogy előtted ül egy gyerek? A lábad beleakad a gyerekülésbe, a kormányzott kerék nem fordul el az ülés lelógó lábvédőjétől és át kell ölelni a gyereket, hogy elérd a kormányt.
2016. ápr. 24. 11:48
 18/21 anonim ***** válasza:

Pár millióan azért csak megoldjak. ...

[link]

2016. ápr. 24. 12:37
 19/21 anonim válasza:
Nyilván kipróbálom az ülést, mielőtt döntök, de az, amit belinkeltem, úgy tűnik, hogy nem akadályozza a kanyarodást, kilátok a gyerek felett. Talán a lábam kell majd kicsit jobba széttárni, mint a kövér emberek, mikor tekernek, de úgysem akarok gyorsan menni. Viszont biztonságosabb a felszállás, s ami a legfontosabb: végig kapcsolatban maradok a gyerekkel, ő lát előre, magyarázni tudom mit lát. Kisebb gyerekeknél én ezt tartom a legjobb megoldásnak. Amúgy, ha megnézed, a felfüggesztése az ülésnek egy olyan fém sínnel történik, ami az első és hátső függőleges vázcsőre nehezedik, de az első keréknél az elforgó rész alatt van.
2016. ápr. 24. 13:28
 20/21 anonim ***** válasza:
# 18, az amit belinkeltél, tiltott megoldás. Az az egyedüli engedélyezett,amit a 19-es szeretne.
2016. ápr. 24. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!