Megvet a testvérem mert használt babakocsit akarok venni a születendő kisbabámnak. Tényleg olyan butaság?
Én egy városbeli bizományiban vettem kocsit, a 120ezres volt 22ezerre leárazva. A párom is velem volt, jó volt, hogy ő a kényelmi szempontokon kívül a mechanikai (csatlakozások, állítási lehetőségek, felfújható kerék) szempontokat is nézte.
Ami nekem tapasztalatom volt:
- világos színű legyen, nyáron jobb, bár annak áttetszik a kupoláján a fény, az én kicsimet nagyon zavarta, ezért bebéleltem sötét anyaggal belülről + UV-s napernyőt kapott, szintén sötétet
- a hátsó kerekek felfújhatók, nagyobbak
- bolygókerekes legyen, érzékeny leszel a rossz járdákra, könnyebb a boltban is navigálni
- 4 kereke legyen, mert mikor a járdára fellépteted az első kerekeket, a szimpla kerékkel elbillenik oldalra a kocsi a kezedben.
- állítható legyen a tolókar hossza, és a menetirány is. A miénk narancssárga Metropolis, ott az ülést a helyéből kivéve, a levegőben megfordítva kell átvarázsolni. Ezt sokszor séta közben csináltam, nap- és széliránytól függően. Nehéz manőver, főleg a második terhesség közben. Jobb a tolókar átbillentős.
- A sportülésünk fix derékszögű ülés, tehát alvás, eldöntés közben a gyerek lába égnek áll... a fenéknél állítható legyen, kinyújtózhasson a pici.
- De imádom, hogy két hatalmas bevásárlósztyrot el tudok tenni alul, amikor soppingolunk és gyalog megyünk.
Az egész huzatot le tudom venni, ki lehet mosni.
Az volt vásárláskor a tapasztalatom, hogy ugyanannyiért árulják a szülők az igazán szép állapotú kocsikat két év használat után, mint az újat. Megnéztem a neten, 37-37 ezer volt itt is, ott is.
Nekünk is magas a fizunk, de hülyeségekre feleslegesen nem költünk. Csak ahogy a praktikussság mondja. Sok babaruhát kaptam, de vettem mellé 1-2 olyan darabot, amiben pl orvoshoz vittem, nem fogtam be hétköznapokon. Amíg sok a buktázás, foltosodás, erre figyeltem. Szinte a teljes ruhatárukat fel kell újítani tavasszal, és évközben pótolni igény szerint. Próbálok pl nadrágokat a jövő tavaszig beméretezni, kicserélhető legyen a gumizása levarrt helyett, és esetleg húzok a felhajtásba egy 3mm széles gumit, azt össze sem kell varrni, csak összecsomózom. Így jó lesz a kicsit nagyobb méret is. A játszós dzsekiket, kabátokat, a kopós nacikat turkiból veszem, mert felesleges új, ha csak pár hóig használjuk.
Sokféle vélemény van, te csak a Tiétekre figyelj, derűsen azt tedd, amit a józan eszed diktál. És egy kis Napsugár költözik majd az életetekbe ezzel a kis picurral, sok boldogságot kívánok!!!
A MgB6-ot is ajánlom, segít önmagad maradni.
szinte mindenünk használt a higiéniás cuccokat leszámítva pedig lenne pénzünk új dolgokra is. de én inkább félre teszem azt a pénzt a babámnak egyéb jó kis közös programokra.
Én a használtan drága minőségi jó állapotút híve vagyok. Így lett 350 ezres babakocsin 60 ezerért (eddig 3 gyereket szolgált ki nálunk) stb
Mi is használtan vettük,35 ezerért ami ujonnan 100 lett volna.4 honapot használták csak mert a baba utált benne lenni,igy nem is látszik rajta h használva volt.
Semm baba,minek költöttem volta rá 3x annyit?
Igazad van,testvéred meg vegyen majd ujat ha nekik az a fontos,semmi baja nem lesz a babádnak...
Ha olyan huzatja van, amit le lehet venni és kimosni és az általad kimosott huzattal érintkezik a baba, akkor semmi baj vele szerintem.
Én csak olyat nem vennék, amiről nem lehet leszedni a huzatot, valahogy a vizes szappanos szivaccsal/kefével áttörlést nem érzem annyira jónak, mint a géppel mosást.
(Ismerősnek fél évig aludt benne a teraszon a macskája, mielőtt eladta, szóval ilyesmik miatt mindenképp legyen mosható!)
Megértelek, hogy a szívedre veszed, szerintem ez nemcsak a hormonok miatt van, hanem van az embernek elég baja a tanácsok nélkül is.:)
Én is azt hittem, csak újat fogok venni, de mindent elfogadunk, amit adnak és szép állapotban van. Sőt, használt a babakocsink és a babahintánk is. A tesód szerintem azt hiszi, hogy csak gáz termékeket lehet venni használtan, pedig ez nem igaz.
Én sem hittem, hogy ilyen kevés ideig használják a bébik ezeket, és szinte újak tudnak maradni. Nekünk egy gyerekünk lesz, és be kellett látnunk, hogy ingünk-gatyánk rámegy majd így is, nemhogy még ha mindenből újat vennénk...
26 hkm
A nővéred foglalkozzon a saját dolgával és anyagi lehetőségeivel, én azt mondom.
Én is használtan vettem, mert nem tetszettek azok, amiket 70 ezerért árulnak, sok rosszat olvastam róluk, és voltak más szempontok is. Egy megtetszett, de az egész szett nagyon drága lett volna, azon gondolkodtunk, hogy talán részleteiben vesszük meg..erre ráakadtam egy hirdetésre, amiben 3-ad árban hirdettek egy egy évig használtat, és szinte tiszta új állapotban, 3 az 1-ben, egyedül annyi hibája volt, hogy a kocsi vázán elől volt egy pici horzsolódás, ami velünk is bármikor előfordulhatott volna. Azonnal lecsaptam rá, kikérdeztem mindent, még a színe is olyan volt, amit szerettem volna. Még kocsiba való bázis talp is volt hozzá... Élőben vettem át, kimostam minden huzatát, mert minden levehető és lett egy szuper babakocsim töredék áron!!! Azóta is kiváló, nagyon kényelmes tolni, egy kézzel, futáshoz is jó stb.
Szóval én is azt mondom, használt és használt között nagyon nagy különbségek lehetnek! Nyilván nem a kifakult, agyonhasználtat veszi meg az ember, bár azt is lehet, hogy fel lehet újítani.
A lényeg, hogy ne törődj vele, ő a saját pénztárcája szerint gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!