Szerintetek igaza van a védőnőnek?
A védőnőnk azt mondta hogy középre tegyünk a babának tárgyakat hogy arra ösztönözzük, hogy két kézzel nyúljon a dolgokért, merthogy 3 éves korukig így kéne tennie.
De szerintem félreérti a kétkezesség fogalmát. Az azt jelenti hogy egyenrangúan használja a kezeit, nem? Nem fogja 3 évesen is két kézzel fogni a dolgokat..
A lányom már 2 évesen csak jobb kézzel fogta a ceruzát, szerintem hamarabb kialakul, én nem szóltam bele, nem fogom azért beleerőltetni a bal kezébe a ceruzát, mert a nagy könyv ezt írja...
Meg azt se értem, hogyan középre? 6-7 hósan már elkezdenek mászni, és ahhoz mennek oda, amihez akarnak, nem tudod befolyásolni, hogy csak a középen lévő tárgyhoz mehet oda, azt meg végképp nem, h melyik kezével ér hozzá.
Nyugodj meg,a babád tudni fogja, melyik kezét használja a fejlődéséhez:)
Én mindenhol azt olvasom, hogy nagyon káros, ha erőltetjük vmelyik kezet, hagyni kell, hadd ő döntse el, melyiket akarja használni.
az a vicc hogy nem, szerintem tényleg erre gondolt.
valamint 4 hónaposan már négykézláb hintázik és szerinte ezt is meg kell akadályozni. ha kell hát ne tegyük hasra. (attól fog csak igazán jól fejlődni..)
de remélem nektek van igazatok és félreértettem.
mondjuk kb mindent másképp mondott, mint ahogyan arról olvastam.. nem tudom. mindegyis. köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!