Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ilyen melegben horozókendő?

Ilyen melegben horozókendő?

Figyelt kérdés
Nandu kendőm van. Ilyen melegben is hordozhatom a babám? 6 hetes. Nem melegíteném túlságosan? Természetesen nem délben, hanem mondjuk reggel indulnánk sétálni.

2015. júl. 2. 10:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
28%

Az afrikai népeknél ősi dolog, hogy hordozzák a gyerekeket.

Gondolhatjátok ott mi a gyakoribb nappal, a hűvös, vagy a 30 fok feletti hőmérséklet...

Sose volt babakocsink, végig hordoztam a lányom, soha egy percig nem fészkelődött a hátamon sem a meleg, sem más miatt, imádta.

Összeizzadtunk persze, de át kell öltözni utána és annyi.

2015. júl. 3. 09:39
 12/23 anonim ***** válasza:
54%

Mondjuk azért mert Afrikában hordozzák a babákat ezer fokban, attól még nem biztos, hogy ez a kényelmes egy babának a kánikulában...

De Te gyereked, tőlem ott azsalod és izzasztod ahol akarod. Összeizzadni jó.

Én szintén azon a véleményen vagyok, hogy nem 35-40 fokba való, nagyon nem.

2015. júl. 3. 10:54
 13/23 Julie S ***** válasza:
45%
A tudnivalókat már leírták előttem. Én csak annyit tennék hozzá, hogy a 21 hónapos lányom már tud szólni, ha valami nem tetszik neki, mégis képes 30 fokban is felkéredzkedni rám a kendőbe, ha olyanja van. Összeizzadunk. És? Engem nem zavar, meg őt sem.
2015. júl. 4. 01:00
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha elfárad és nincs babakocsitok, akkor más választása nyilván nincsen... Buggyban egy ekkora gyerek még kényelmesen aludhatna is, ha útközben elálmosodik, mindenféle összeizzadás nélkül.
2015. júl. 4. 10:13
 15/23 Julie S ***** válasza:
Nyugodtan pontozzatok le. Attol meg a lanyom nem fog beleulni a babakocsiba, ha nem akar. :) Velunk csak tologatja meg olykor direkt felboritja, jatszik a kerekevel, de rendeltetesszeruen nem akarja hasznalni. Ami a bebicsosznel van babakocsink, abba beleul es alszik is benne gond nelkul, mert a bebiszitter nem hordozza, nem is elvaras fele. Ugy gondolom, eleg idos hozza a lanyom, hogy ebben a kerdesben maga dontson a lehetosegekhez merten.
2015. júl. 4. 16:25
 16/23 anonim ***** válasza:
57%
15-ös! Így van. A te lányod közel két éves és tud szólni DE! Nem Te tetted fel a kérdést, hanem egy 6 hetes baba anyukája, és a válaszod az ő szempontjából nem releváns, mert az ő babája nem tud szólni. Elhiszem, hogy el fog aludni, egy 6 hetes baba még kb. mindenhol elalszik, főleg ha elnyomja a meleg, de ebben az időben inkább fullasztó lesz neki mint kényelmes. Pont most jöttem be kintről, fél 7, de még mindig olyan szinten fullasztó és nyomasztó meleg van, hogy el sem tudnám képzelni, hogy ezzel kínozzam a gyerekem most. Délután a lesötétített szobában aludt, majd most vacsi után talán kimerészkedek vele. 2-es válaszoló voltam.
2015. júl. 4. 18:35
 17/23 anonim ***** válasza:
Ahogy mondani szokták, a szokás nagy úr. Az anyukával nincs el a babakocsiban, a babysitternél igen. Akkor most ezek szerint mégsem utálja a babakocsit, csak anyuka hozzászoktatta, hogy őnála kendőzés van. Gondolom újszülöttként nem játszott még a babakocsi kerekeivel.. Van olyan gyerek, aki egyiket sem szerette, akkor őt végig karon kellett volna hordani? A babakocsi maradt a végén, mert bár a mózeskosárban nem volt el a gyerek, a sportkocsiban viszont már annyira jól érezte magát, hogy abban szeretett aludni még télen is. Számít itt az anyuka hozzáállása is. Az első években, amit a gyerek lát, azt tartja természetesnek. Nekem elég aktív babám és kisgyerekem volt, mindig mentünk, sokat játszott, én is vele, mindig egészségesen el is fáradtunk. A babakocsiban pihenhetett, ehetett, ihatott nyugodtan, aludhatott, vásárolhattunk és ami szintén fontos, nézelődhetett, ugyanazt látta, mint én, beszélgettünk közben. Ilyen melegben szusz nem maradna bennem mire hazaérünk. El tudom képzelni, ha valaki állandóan tömegközlekedést használ Budapesten, akkor egy kendővel könnyebben eljut gyerekkel A-ból B-be. De hogy mindig csak kendőben legyen kint a gyerek, amíg járni nem tud, gúzsba kötve, azt már nem nagyon.
2015. júl. 4. 20:10
 18/23 Julie S ***** válasza:

Nem is a kérdezőnek írtam, amit írtam, hanem az elhangzottakhoz.

Amúgy, hogy hasznos választ is adjak:

[link] (ez angolul van)

[link]

[link]

(/off a 17-esnek: A bébiszitternél látott először saját babakocsit a csajszi majd' egyévesen. Gond nélkül megszokta vele. Azért vettünk még egyet utána, hátha velünk is szívesen menne úgy, mivel láttam, hogy amúgy élvezi. Hát, velünk nem élvezte, meg mi sem. Így pár alkalom után ennyiben is maradtunk. Neki is jó így, nekünk is jó így. Erőltetni semmi értelme nem lenne, azzal több rosszat tennénk, mint jót.

Az én gyerekem is elég aktív, és amint már járni is tudott egyedül (kb 14 hósan), le is kéredzkedett sokat a kendőből a saját lábára.

Hogy nagyjából a te szavaiddal éljek: Hordozva pihenhetett, ehetett, ihatott, aludhatott, vásárolhattunk, nézelődhetett, ugyanazt látta, mint én (ráadásul majdnem szemmagasságban, én a legtöbbet csípőn hordoztam/hordozom), beszélgettünk közben. És ami a legfontosabb: hozzám tudott bújni, ha fáradt volt, ha megijedt, vagy ha csak olyan kedve volt.

Bennem simán maradt szusz melegben is, hidegben is, akkor is, ha mellette még a bevásárlást is cipeltem haza. Ez utóbbitól mondjuk épp nem voltam sosem felhőtlenül boldog, de így mindent egyszerűen meg lehetett oldani, könnyű volt fel/leszállni bármire/ről. És hozzátartozik a dologhoz, hogy nincs autónk, agglomerációban lakunk, és nagyon sokat járunk be Bp-re. A gyerek meg nem gúzsba kötve volt mindig, amíg nem tudott járni, hiszen sokszor levettem magamról - ha hosszan utaztunk, ha meg kellett szoptatni, ha beült a bevásárlókocsiba, vagy szimplán csak úgy.

/off vége)

2015. júl. 5. 00:57
 19/23 anonim ***** válasza:

Igen, éppen erről írtam, hogy a szokás nagy úr. Apukától és anyukától is más vár el a gyerek ugyanarra az igényére, ha apuka és anyuka máshogy szoktatta őt. Nekem sincs autóm, de nem tudom elképzelni, hogy tudtam volna úgy bevásárolni, ha még a gyerekemet is magamon cipelem közben és még azok a hozzávalók is nálam vannak, amiket babával, gyerekkel az ember egyébként is visz, ha útnak indul. Még Budapesten sem, mert gondolom, hogy nem folyamatosan buszon, metrón ül az ember, mert az nem kikapcsolódás a gyereknek. Babakocsival kint lehet lenni reggeltől-estig minden kellemetlenség nélkül. Azt, hogy a gyerkőc kendőben enne, inna, fogathatná a fejét és azt látná, amit te...Láttam már hordozott gyereket, nehezen tudom elképzelni. Még akkor sem, ha előre néz a gyerek, de azt szinte kivétel nélkül nem ajánlják több okból sem.

Viszont arról, amit írtál éppen az jutott eszembe, hogy a kendővel az afrikai népekhez hasonlóan az anyák gyerekkel együtt mobilisak tudnak lenni, csak ők a nagyvárosban, vagyis ügyet intézhetnek, végezhetik a dolgukat, otthon is, amikor a gyerek igényei háttérbe szorulnak. A babakocsi éppen hogy tehermentesíti a nőket, a kényelemről szól, hogy a gyerekkel kint lehet lenni egész nap, nagy távolságokra elmenni, a gyereket bárhol kitehetem a játszótéren, saras cipő sem akadály, eső és hó sem, extrém hideg és meleg sem, altathatom, etethetem. Úgy fekszik, ahogy neki kényelmes és nem kell attól tartani, hogy gerincferdülése lesz vagy a nyakizmainak ártok, ha rosszul kötöm be. Hiába a sok tanácsadó, sok baba teljesen rosszul van bekötve.

2015. júl. 5. 07:39
 20/23 sandrachnologic ***** válasza:

Kedves utolso, azt nem tudom honnan vagy Ennyire tájékozott, hogy melyik baba van rosszul bekötve, ha meg csak el sem tudod képzelni, hogy hordozz. :)

Hiaba istenited a babakocsit, van olyan, akinek nem megfelelő es kesz. Neked az a jo, nekunk mas. Nem kell szetoffolni a kerdest. Lehet hordozni melegben ia, csak tudni kell a módját. Ugyanugy ahogy hidegben is, letezik hordozotakaro es hordozokabat is.

En meg azt nem tudom elképzelni, hogy a szuk boltban a babakocsival nyomott a izguljak, hogy mikor verek le valamit es mikor lep le mellőlem a nagy amikor epp nem figyelem es o lat valami iugalmasat. Igy tudom fogni a kezet, o húzhatja a húzós kosarat es egyutz pakolhatunk bele. Mig a kicsi alszik a mellkasomon. Nekunk ez a jo, nektek a kocsizas. Nem kell pálcát törni a masik felett.

(nekem a kislanyomnak eleg traumatikus volt a megszületése, nagyon kis olbebaba, sokszor meg az apjánal is sir, nagymamak esélytelenek, pihenoszekben jatszoszonyegen 10 perceket van meg el csak, es amikor nem alszik itthon is hordozok. Mert igy ellathatom kényelmesen a nagyot es a házimunkát is. Nekem jobb mintha az erkélyen uvoltene szegényke a babakocsiban vagy az agyaban. A babáknak egyebkent is elemi szükséglete a testkozelseg.)

2015. júl. 5. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!