Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Hordozókendő újszülöttnek?

Hordozókendő újszülöttnek?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek a hordozókendőről ?

Már újszülött babáknál lehet használni?

Meddig használtátok ?

2015. máj. 10. 19:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Liliputi rugalmas kendőt használtunk 8 hós koráig születésétől kezdve. Utána áttértünk csatos hordozóra. Másodszor is így teszünk majd.
2015. máj. 10. 20:10
 2/15 anonim ***** válasza:
A szövött kendőt elejétől a hordozós kor végéig tudod használni. A rugalmas kendő, olyan 7-8 kilóig tart igazán jól, az én gyerekeim 4 és 4,5 kilóval születtek, úgyhogy mindenhamar lecseréltük . A karikás kendőt is tudod használni végig, de hosszútávra annyira nem jó, mert egy oldalra terhel. A mei-tai és a csatos ülni tudó, vagy totyog kortól jó. Érdemes próbálni több fajtát, mert kinek ez, kinek az jön be. Nekünk most egy karikásunk és egy mei-taiunk van. Ha van fb-od esetleg lépj be a baba hordozás kérdések és válaszok csopiba, sok hordozási tanácsadó van.
2015. máj. 10. 20:49
 3/15 anonim ***** válasza:
Jah az lemaradt, hogy a kisebbikem 14 hós
2015. máj. 10. 20:50
 4/15 anonim ***** válasza:

Sima kendőt vegyél, nem rugalmasat, mert azt nem tudod sokáig használni.

Akár már az 1 napos újszülöttet is beleteheted.

Én 5 hónapig kendőztem, utána áttértem mei tai-ra, majd kb. 1 éves korától Manduca-t használok.

2015. máj. 10. 20:55
 5/15 anonim ***** válasza:
11%
Csak mert véleményt kérdeztél, nekünk az ortopédusunk a csípővizsgálatnál azt mondta, hogy egyáltalán ne legyen hordozva. Én is hordozni akartam volna, de sok mindent olvastam, ezért bizonytalan voltam, éppen úgy, mint te, hogy mennyi idős kortól ajánlott. Ezért kérdeztem meg és azt mondta konkrétan, hogy soha. A fejtartás nem megfelelő a hordozókendőkben. Újszülött még nem tudja természetesen megtartani a fejét, hiába szorítod bele a kendőbe, neki az nem tesz jót, hogy a feje a kis nyakára nehezedik, természetellenes. Én személy szerint is számtalanszor láttam már kendőben alvó, hátrahanyatló, oldalrahanyatló fejű gyereket, rossz volt nézni. A helyes lábtartást is nagyon kevesen tudják betartani, kb. kétszer láttam eddig olyan gyereket, akinek valóban jól volt bekötve, de a fejük alvás után eldől. Olyan érzés lehet, mintha mi elalszunk a buszon, vonaton, szóval így biztos, hogy nem jó. Gondolom, most mindenki lepontoz majd, üsse kő, nem kell velem egyetérteni.
2015. máj. 10. 21:48
 6/15 anonim ***** válasza:
5-ös válaszoló, a te véleményed is vélemény, nincsen ezzel semmi gond. :) Mi szövött kendőt használunk az elejétől kezdve, 1 éves a fiam. Ja és a gyerek feje nincs beszorítva a kendő és közém, alvás közben sem :) Valóban praktikus tud lenni ez a face csoport amit az egyik válaszoló írt, valamint ha van babahordozós klub a közeledben, ott tudsz próbálni nagyon sok félét, elmondják, megmutatják amit kell. Egyébként ha te fogod a gyereket és úgy alszik el rajtad az jobb? :) Így legalább szabad mindkét kezed. ;) Az ortopéd részébe nem mennék bele... megosztó téma. Ami viszont tény, hogy nagyon fontos a helyes kendőviselés! Remélem kérdező majd " üdvözölhetünk a klubban" . :)
2015. máj. 10. 22:05
 7/15 anonim ***** válasza:

Az ortopédiai részébe belemegyek, ha szeretnéd. :)

Rugalmas kendő, vagy szövött kendő javasolt újszülött kortól.

Rugalmasok csak kevés ideig, bár az én lányom 1 évesen volt 8 kiló, kb. addig használtuk a rugalmast. JPMBB, vagy liliputi, mindkettő szuper, árban a különbség.

Szövött kendőkből érdemes

2015. máj. 11. 13:14
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

mostmar minden hordozos kerdesnel odafogod irni a velemenyed, amit egy baromira nem kompetens orvos adott a szadba?

hordozasi tanacsadot kerdezz, majd o elmagyarazza neked, hogy miert nem bicsaklik az ujszulott feje se sehova es nincs beszoritva.

kerdezo, szovott kendovel jol jarsz :)

2015. máj. 13. 06:56
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, mi a baj azzal, hogy máshová is oda írom a véleményem, ami az én meggyőződésem? Csak neked lehet, aki más véleményen van, mint a te, annak nem? Egyébként egy nyugati európai orvosról van szó, ott már akkor hordoztak a nők, amikor Magyarországon még azt sem tudták, mi az. Ennek ellenére mondta ezt. Ő pedig nem hordozási tanácsadó, aki abból él, hogy minél több kendő elkeljen, hanem szakemberként ad tanácsot. Az én személyes tapasztalataim, amit látok, mind alátámasztják azt, amit mondott. A szakmai hozzáértését már csak ezért sem kérdőjelezem meg. Egyébként te magad is, mert azt írod a kérdezőnek, hogy szövött kendőt vegyen, közben pedig rengeteg fajta anyagú, fonású, felkötési módú kendő van a piacon és állítólag mind jó! Akkor vajon kinek van igaza...
2015. máj. 13. 20:34
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
És hagy ismételjem el még egyszer: az újszülött nem tudja megtartani a fejét! A feje súlya az erre még nem érett nyakra,vázra terhelődik, mindegy, hogy támasztva, vagy nem. Ez nem egy természetes póz. Az anyaméhben a magzat vízben van, itt kint viszont a szárazon az abszolút gravitációban.
2015. máj. 13. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!