Hordoznék, de milyenben? Újszülött kortól kezdve, nem drágábban tízezer ft-nál.
Hordozni szeretném 2. gyermekem. Érdekelne, kinek mi vált be, mik a tapasztalatok.
Van egy mei tai-om még korábbról, így az kizárva.
köszi
Mei tai amúgy sem való újszülöttnek :)
Az opciók: szövött kendő, rugalmas kendő, karikás kendő.
A szövöttről nincs tapasztalatom, de tudom hogy elsősorban azt ajánlják a tanácsadók, mivel azzal az első perctől az utolsóig lehet hordozni. Ebben az árban használt Nandut lehet venni, a használt kendő jó egyébként, már be van törve, puha :)
Mi újszülöttként rugalmas kendőt használtunk, én szerettem. De nyárra elég melegnek tartanám, mivel 3 rétegben kell kötni. Ebben az árkategóriában olyan rugalnast tudsz venni, ami max. 7 kg-ig jó. Viszont könnyen eladható ha kinőttétek.
A karikás kendő szintén újszülött kortól használható. Rengeteg pozitívuma van: nem jelent semmilyen kompromisszomot a babának (gerinc C tartásban, lábak béka pózban alátámasztva), egyszerű felvenni, egy rétegben tart így nyáron se főtök bele, nagyobb gyermekkel is jól kihasználható :) Nekem egy LittleFrog van, imádom :)
Ha van még kérdésed, a Facebookon keresd meg a Babahordozás - kérdések és válaszok csoportot! Sok hasznos infóhoz juthatsz :)
szövött vagy karikás kendő :)
nekem ez a 2 van, rövidtávon karikás, hosszútávon pedig a szövött kényelmes, háton (10 kg a gyerek).
A mei tait csak azért írtam, mert lehet úszülött szűkítőset venni és azt nem szeretnék.
A karikásból a Littlefrogon kívül és a szövöttből a nandun kívül tudtok ajánlani mást ami jó lehet?
A karikásnál is velem szemben van a gyerek, nem fekszik benne mint egy függőágyban pl? Ilyet még nem láttam használatban.
A karikásat könnyebb és gyorsabb felkötni?
Köszi
https://www.youtube.com/watch?v=EsA05by5hkk
Ez egy videó karikásban csípőn hordozásról.
https://www.youtube.com/watch?v=xGcIXe0o4hc
Ez pedig újszülött hordozása.
Márkák: a LittleFrog hosszú szövött kendőben nagyon jó ár-érték arányú. Újszülöttel jól használhatók a Brendonban is kapható Amazonas kendők, de azok elég vékonyak, egy 8-10 kg-os gyerekkel már vágósak. "csúcsmárkás" kendőket (Natibaby, Didymos, Kokadi, Girasol stb.) 20e Ft körül kínálják használtan is, de ha keresgélsz, ki lehet fogni jó vételeket. Ami a lényeg, ha kendőt veszel: csak keresztsávoly, gyémántsávoly szövés a jó! A vászonszövés életveszélyes.
Infó erről: [link]
2. voltam, én még mindig nagyon ajánlanám ezt a csoportot:
Itt minden kérdésedre választ kapsz :)
Szintén FB csoportban, itt: [link]
Legalábbis én itt vettem egy lánytól, de itt is érdemes körülnézni: [link]
Nézz körül mind a két linken, mert több márka termékeit is megtalálod. Ja, és kendőből kivételesen a használt néha jobb, mint az új, ugyanis a használt már be van törve és könnyebb kötni vele, puhább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!