Hordozókendősök véleménye, tapasztalata érdekelne?
kötésmódtól függ, hogy mekkora kell.
Pl. a kenguru kötés az nagyobb apukának is kijön 4.10ből, vékony anyukának a 3.50 simán elég, de a 4.10 sem extrém hosszú.
Bérelni nincs lehetőség?
Én azt szoktam javsolni a mamáknak, hogy előre soha ne vegyenek semmit, mert nem biztos, hogy a pocakosan elgondolt kötési mód lesz a megfelelő a baba számára, és akkor ott áll egy drága kendővel, amit nem tud úgy használni, ahogy szeretné.
A karikás kendő valóban alapvetően egyféleképp használható, viszont nagyon gyors megoldás. A félvállas terhelés pedig alkatfüggő, hogy mennyire zavaró. Azzal szerintem sokkal könnyebben áthidalható ez a méretprobléma.
A manducát én sem ajánlanám pici babának, újszülöttnek végképp nem
Bérelni nem lehet. Itt egy-két gyártó kendője elérhető (nem Mo.) és elég drága, 100 eurónál kezdődik...
Direkt azért mentünk el megpróbálni, hogy ne látatlanban vegyünk kendőt. Direkt azt a kötésmódot kötötték ránk játékbabával, amelyik kötésmód a legtöbb anyagot veszi fel, és azt mondták ez az aqz kötésmód, amit újszülött kortól a legtöbbet használnak, szóval ezt kellett megnézni.
Nekem még nincs pocakom (14 hetes vagyok), így ugye nem nagy pocakra kötötték rám. A 4.40-es is jó volt nekem, de a férjemnek a 4.80-as is alig. Az utolsó csomót már alig tudták megkötni rajta. Ezért mondta a nő, hogy mindenképpen az apukához kell viszonyulni, az ő méreteihez és neki kell az 5.20-as kendő.
Én meg azért mégis tartok attól, hogy a plusz fél méter felesleggel rajtam mit is kellene kezdenem. Igazából az a kérdés, hogy rajtam is eltüntethető az a plusz fél méternyi anyag, úgy, hogy ne legyen zavaró?
Örömmel olvastam a kérdéseidet Kedves Kérdező!
Végre egy pár, akit nem kell győzködni :-D
7-essel értek egyet. valószínűleg az esetek 90%-ban te fogod hordozni a babát, ezért az a fontos, hogy neked kényelmes legyen! A hosszú kendőből egy pár karikával (külön lehet beszerezni speciális karikát erre a célra, kb 3000Ft) vágás/varrás nélkül karikássá alakíthatod arra az időre, amíg apa cipeli a popsikát :-) Egyszerű előlre kötéshez (kenguru kötés, később sima elöl keresztezett kötés) meg szerintem apának is elég lesz, ami neked egy háti duplóra elég :-) Sőt! Egy batyut is megkockáztatnék, hogy apának is menni fog később azzal a kendőhosszal ;-)
Köszönöm az ötletet. a karika valóban jó lehet. no, de nálunk éppen az a helyzet, hogya apuka még jobban odavan a hordozásért, ő mondogtaja, hogy ő szeretné minél többet hordozni, ezért mondta a hordozáűsi tanácsadó is, hogy ha apuka ilyen elszánt, akkor az ő mérteteihez kell inkább alkalmazkodni.
Közben kaptunk is egy szövött kendőt ajándékba. 5.40 méteres. hát ebből vágva lesz, az tuti. de találtam hordozási tanácaadót, aki talán tud segíteni abban, hogy mennyit kell vágni belőle, ha vágni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!