4 hónapos fiú babának milyen típusú kengurut ajánlanátok?
kengurut semmiképp. mei tai-t vagy csatos hordozót.
www.liliputi.hu
ez egy középkategóriás árban,de minőségben nagyon jó ortopédiailag helyes tartást biztosító hordozókat forgalmazó oldal. szívből ajánlom!
Köszönöm a válaszokat. Azt valaki el tudja nekem mondani, hogy miért jobb ez a Mei-Tai mint a kenguru? Úgy értem külsőre egészen hasonlók.
Utolsónak a linket köszönöm szépen, de ott is mind a csatos hordozóra mind a Mei-Tai-ra azt írták, hogy ortopédiailag rendben van.
A kenguruban lóg a gyerek, nem támasztja alá rendesen a gerincét, és a lábai is teljesen természetellenes pózban vannak. Semmiképpen ne vegyetek kengurut.
A legjobb, legstabilabb tartást csak és kizárólag a jól megkötött hordozókendő adja ilyen picike baba számára, mert egyedül azt lehet pontosan a babához alakítani.
Ülni, állni, járni tudó gyerekeknek már jó a többi hordozóeszköz is (mei-tai, csatos hordozók - liliputi, manduca, bondolino, stb). Ezeknek a fő hátránya a kendőhöz képet az, hogy max vízszintesen tartják a baba combjait, nem az ideális M pozícióban (azaz térdek legmagasabban), de nekem pl a mei-tainak túl szűk volt a terpesze, azaz, abban lógott a gyerek combja, míg a manducában nem - az viszont már majdnem túl széles egy mondjuk fél éves gyereknek, de egy 1,5 évesnek ideális.
Röviden: a legjobb, ha pici korában kendőben utazik, majd később egy csatos hordozóban. Használtan érdemes venni, sokkal olcsóbb.
sok cikk van a neten, ez pl egy közülük:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!