Milyen tipusu hordozo kengurut ajanlanatok, ahhoz, hogy kenyelmes, elore es befele foruditva is lehessen hordani a kicsit, azon kivul nekem nagyon konnyen felveheteo legyen?
Nekünk ilyen van, nagyon szeretem! Még téli kabátra is könnyű felvenni!
Kifejezetten kengurura gondolsz, mert én azt nem annyira javasolnám.A legtöbb kenguruban nem megfelelő a gyerek helyzete: a lábai nem tudják felvenni a béka lábtartást, nem megfelelő a gerinc helyzete, megtámasztása. Ja, és még valami:
Bocs, nem okoskodni akarok, csak tájékoztatni.
Nekem mei-tai-om van, tavasztól azzal fogunk nagyokat sétálni-kirándulni. Itthon is szeretem, és mióta már a hátamra teszem, mégjobban szereti!
Amúgy hordozókendővel kezdtem, de én bénának tartom magam ahhoz, hogy jól megkössem, így tetszett meg a mei-ta. Baromi egyszerű és kényelmes mindkettőnkek.
Csatlakozom a második válaszolóhoz: a kenguru nem a legjobb, megoldás, mert a baba lábai nem veszik fel a megfelelő, ún. terpesztartást (M-pozíciót). Ezen kívül a legtöbb kenguru háta merevített, ez nem tesz jót a kisbaba gerincének: a baba gerince enyhén 'C' alakú, amit ha egyenes tartásba kényszerítünk, terhelve lesz. Az a jó hordozó, ami igazodik a baba testéhez, és nem a baba teste igazodik a hordozóhoz! Tehát a jó hordozó igazából a kezünket helyettesíti, tehát olyan pózban kell lennie benne a babának, mintha a kezünkben fognánk.
(Sőt, a legtöbb kenguru kényelmetlen is, mert a baba nem simul elég szorosan a hordozójához és nincs elég magasan. Nekem is volt kengurum - ráadásul Baby Björn! -, és kb. 20 perc után az 5 kilós babával azt hittem megszakadok.)
És a kifelé hordozás tényleg nem jó. Rengeteg cikk van erről a neten, írd be a gugliba, hogy "kifelé ne" és máris kidob egy csomót.
Tehát a jó hordozó igazából a kezünket helyettesíti, tehát olyan pózban kell lennie benne a babának, mintha a kezünkben fognánk.
Vannak hordozók, amik biztosítják a terpesztartást, megtámasztják a babát minden pontban. Ilyen a hordozókendő, a mei tai és az SSC (csatos hordozó).
A kendő megkötésének megtanulása nem bonyolult, de azért ajánlott elmenni a használata előtt egy hordozókendő-tanfolyamra, mert egy rosszul megkötött kendővel még árthat is az ember!
A mei tai kötése nem olyan bonyolult, pár perc alatt meg lehet tanulni, akár videókról is.
De a legegyszerűbb a csatos hordozó: hasonlóan kell felvenni, mint egy kengurut, kinézetre is elég hasonló, csak ugye ez biztosítja megfelelő tartást. Nem kell kötözgetni, a csatokat egyszer kell beállítani (na meg akkor, ha a baba nő, vagy ha más súlycsoportú személy fog hordozni, de nem bonyolult a csatok állítása sem), utána csak bele kell bújni.
Ezeken a képeken jól látszik a megfelelő tartás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!