Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » 3 hónapos baba utaztatása...

3 hónapos baba utaztatása 13-20 órás autóúton. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Külföldön lakom, az első hazautunkat a babánkkal 3 hónapos korára tervezzük. Eddig 13 óra volt a legjobb utazási időnk, de volt, hogy egy dugó miatt 20 órát autóztunk. Szabályosan csecsemőt szállítani csak baby hordozóban lehet? Ennyi időt tölthet egy ilyen csöppség baby hordozóban? Ti hogy csináltátok, hogy csinálnátok? Köszi!
2013. nov. 25. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Mózesben is lehet vinni, de ahhoz olyan mózes kel olyan bekötési rendszerrel stb. szóval marad a hordozó, ja és a mózes mellé nem tudsz beülni, és sok helyet foglal. Persze nem jó ha ennyi időt benne tölt, de a muszáj nagy úr, és utána napokban majd hanyagoljátok a hordozót. Esetleg nem tudnátok félúton megállni és ott aludni? Sokszor az a tapasztalatom, hogy a szülők napokat stresszelnek ezen az utazás kérdésen és a babák meg végig alusszák az egészet vagy nézelődnek. Az én fiam nagyon szeret autóban utazni, pedig nincs is autónk így csak ritkán utazik, de akkor nagyon élvezi, szépen alszik vagy zenét hallgat stb. Pihenő nélkül nem tudjátok majd megoldani az biztos, így lehet lesz ebből 24 óra is. A kajálásoknál muszáj lesz meg állnotok. Tehettek a kocsiba a baba fölé lógót amit nézhet, legyen kéznél zene, kedvenc játék, esetleg ha van alvóka, ha van akkor cumi, üveg stb. Ne aggódj fölöslegesen majd csak ki fogja bírni az utat fárasztó lesz, hisz még nektek is az, de biztosan nem lesz nagy gond.
2013. nov. 25. 09:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Megnyugtató választ kaptam, bár majd úgyis élesben derül ki, hogy milyen lesz. Én is gondoltam arra, hogy félúton keresünk valami hotelt.
2013. nov. 25. 10:28
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Én is megállnék:)! A rokonaink úgy szoktak hazajönni, hogy előre foglalnak szálllást, nehogy valami mörfitörvény beüssön és sokat kelljen kajtatni üres szobáért.
2013. nov. 26. 10:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Meg kell állni. Ekkora autóút még a felnőtteknek is megterhelő. Észre sem veszed, de valamelyik izmod mindig feszül, hogy az "egyensúlyt" tartsad.
2013. dec. 2. 22:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Ezt értem, de azt olvastam, hogy a babahordozóban egyszerre 1-2 órát tartózkodhat a csecsemő. Kajáláskor (kb 3 óránként) persze hogy kiállunk, egyszer megalszunk valahol félúton, az is oké. De szerintetek szerezzek dönthető babahordozót vagy beköthető mózest, vagy egészségkárosodás nélkül megússzuk a hagyományos babahordozóval is, a fent említett utazási tervel. Egy esetleges balesetnél állítólag sem a mózes, sem a ledöntött babahordozó nem nyújt akkora biztonságot, mint egy hagyományos babahordozó. Én utazás közben nem akarom kivenni a babát a hordozóból, csak ha áll az autó. Elég lesz neki a kaja szünet, hogy kinyújtózzon?

Egyébként ez a baba még meg sem született, csak most kutatom, hogy milyen babakocsit meg efféléket szerezzek be.

2013. dec. 3. 02:55
 6/7 anonim ***** válasza:
32%
Ettől az egy (oda vissza 2 alkalomtól) nem lesz semmi maradandó sérülése a hordozótól. A biztonságra nézve, én olyan hordozót választanék amihez lehet venni Isofix talpat, mert azzal azért elég biztonságos a hordozó autóban. (Nem minden bázis talp isofixes, egy rendes isofixes talp legalább 20.000Ft még használtan is. Vannak 0-18 kg os gyermekülések amik isofixesek, de ezek csak 13kg-tól (ülni tudó babkortól) lehet csak isofixel bekötni, 0-13kg között ezek is csak simán övvel beköthetők. Tehát ha isofixet akarsz egy 3 hónaposnak akkor az csak úgy oldható meg ha vesztek egy isofixes talpat és egy hozzá való hordozót.) Ezeket azért tudom mert 1 hónapja szenvedtük végig az isofix macerát.
2013. dec. 3. 16:40
 7/7 anonim ***** válasza:
32%
Még annyi lemaradt, hogy minekünk egy CAM hordozónk van amihez nem lehet isofix talpat venni. Ezért kezdtem ezt írni,hogy ha még vásárlás előtt vagytok akkor olyat nézzetek amihez később tudtok kiegészítőket venni. (Neten sokan bázistalpat isofixesnek hirdetnek, de ne dőlj be ezeknek hanem járj utána tényleg isofixesek-e)
2013. dec. 3. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!