Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ti szeretitek/szerettétek...

Ti szeretitek/szerettétek kenguruban hordozni a babát?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kengurut, hogy abban hordozzam a most 6 hetes kislányomat. Rákerestem a Teszveszen, és 500ft-tól több ezerig sokféle van. Gondolom a drágább jobb, de mi a különbség? Télen is kényelmes vinni benne a babát? Ti szerettetek kenguruban hordozni?

Tudnátok nekem kengurut ajánlani, akár márkanévvel vagy linket is küldhettek. Nem tudok túl sokat szánni rá.

Köszönöm.

2013. szept. 17. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

A kenguru nem egészséges a gyereknek. Ajánlom a könnyen köthető hordozó kendőket, amiben egészséges lesz a tartása! Mi imádjuk: [link]

Később pedig a mei-tai-t, az oldalon nézz körül!

2013. szept. 17. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:
24%

tényleg nem a legegészségesebb...de mi vettünk, használtan 2500 Ft-ért vateráról. nem igazán szeretem, mert fáj a hátam tőle. télen nem fogom használni, mert rajtam is kabát, a gyerkőc is be lesz öltöztetve rendesen, bele se fog férni :D szóval csak ha nagyon muszáj. a kendő jobb állítólag.

ja és nekünk bébé confort van.

2013. szept. 17. 18:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk egy elég drága hordozónk van: [link]

kölcsönbe kaptuk, magamtól ki nem adtam volna ennyit érte, de imádom. A mózeskosárért így utólag nem is adtam volna pénzt... párom még jobban szereti; ha hárman megyünk valahova, mindig ő viszi a babát. :)

Ha nincs pénzed ilyen drágább újszülött kortól használható hordozókra (amit megértek, mert mocskosul drágák :)), akkor egy kendőre érdemes beruházni szerintem.

2013. szept. 17. 18:38
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Nekünk Chicco Go kengurunk volt. Én nagyon szerettem, egyszerű volt a használata, biztosan és kényelmesen tartotta a babát, nem húzta a vállam, hátam, pedig nem vagyok egy izomkolosszus :)

A babám is imádta. Érdekes, sokan mondják, főleg itt, hogy a kenguru milyen iszonyatosan kényelmetlen a babáknak, hát az én kisfiam ezt nem tudta, mert imádta a kengurut, mindig ezerrel vigyorgott, amikor beletettem és sokszor el is aludt benne.

2013. szept. 17. 21:15
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Az az igazság, hogy amíg a kendő/meitai és társai mellett biztos és logikus érvelést lehet olvasni számtalan forrásból, elhiszem, hogy anatómiailag jobb nekik. Terpesz, gerincgörbület, alátámasztás, súlyeloszlás... Majd ha valaki mutat nekem olyan szakirodalmat, ami szerint jó a gyereknek hosszú távon( a testközelség élményén túlmutatóan) ha lógó lábbal az ágyékán csüng egyenes háttal, akkor majd elgondolkodom.
2013. szept. 17. 23:09
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

Ha ép ésszel belegondolunk. Vannak olyan kenguruk, amikben a baba lába a horodzó lábábánál lóg. Nekünk kényelmes lenne, ha folyton hátra felé kellene emelgetnünk a lábunkat? A baba apuka felé néz, apuka megy sétálni a babával, a babának ugye ez háttal van a menetiránynak, tehát a lába hátra felé mozgatódik. A másik, tény, hogy a gyerekemnek csípőjével gond volt, használtuk a mei tai-t, rendbe jött. A kengurutól nem jött volna helyre, mert a mei tai szélessége olyan, mintha terpesz pelenkában v. pavlik kengyelben lenne.

Nekem ennyi elég volt meggyőztek róla, h jó. Tényleg jó volt a lányomnak.

A kenguruban még az nem tetszik, h lötyög benne a baba oldalra, a sok szivacs merevítés miaTT.

2013. szept. 18. 07:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Innen rendeltem, olcsóbb a többinél és nagyon jó

[link]

2013. szept. 18. 08:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam, de nem szerettem a kengurut. Az elején pici volt hozzá a baba. Tehát a kanguru túl merev volt, ő meg nyeklett, nyaklott benne. Aztán mikor már elég nagy volt hozzá, akkor a baba súlya miatt nem volt praktikus, megszakadtam vele, addigra volt 8-9 kg. Ami viszont bevált és a 14-15 kilósamat is vígan viszem benne, igaz háton (ennyit számít, hogy elöl, vagy hátul van a súly): az a mei tai. Ha most kezdeném újra, akkor újszülöttel rugalmas hordozókendőt, fél éves kor felett pedig ugyanígy mei tai-t használnék, a kengurut pedig elkerülném és nem azért mert nem "divat", hanem mert tényleg nagyságrendekkel praktikusabb, kényelmesebb kendőben hordozni
2013. szept. 20. 14:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Utáltam ..fájt a hátam
2013. szept. 20. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!