Rugalmas hordozásról lenne pár kérdésem, tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Kislányom most lesz 4 hetes és vettem egy használt Moby Wrap kendőt. Nagyon tetszik és már többször felkötöttem, azt hiszem sikerül is elég feszesen feltennem. (se nem túl feszes, de nem is túl laza) Kislányomnak azonban sajnos C-tartása van (külföldön élünk így egyelőre nem tudom vinni Dévény-tornára de hamarosan meglátogatjuk az ortopédust) és mikor beleteszem a kendőbe akkor a kis háta hátulról nézve mindig meghajlik C-alakban. Igazából ha büfiztetem akkor is meghajlik így általában de a kendőben ha van akkor attól félek, hogy nem tesz neki jót, ezzel ellentétben büfiztetéskor megtartom a kezemmel és nincs is abban a pozícióban sokáig... Nem tudom, hogy hogyan tegyem bele, hogy egyenes legyen a kis háta...2013. aug. 11. 18:52
1/4 anonim válasza:
Mindenféleképpen ortopédustol kérdezd! És addig ne rakd bele amig nem erősìtett meg. Lehet hogy rosszabbat teszel vele....
2/4 anonim válasza:
A babáknak még C-tartásuk van, ez a természetes nekik, nem az egyenes hát, hiszen így van a méhben is :) Ha majd emeli a fejét és beindul a mozgásfejlődése, szépen kialakul a kettős S alak a gerincén. Normális, hogy a kendőben is C alakot vesz fel!
3/4 anonim válasza:
A C a normális babáknál, nem is szabad más helyzetbe erőltetni a gerincét (pl. a kenguru is ezért káros).
Az "S" alakú görbület később alakul ki mikor már felül, feláll, elkezd járni.
4/4 anonim válasza:
Pontosan, ahogy az utolsó két válaszadó írta. Ezért is káros a kenguru.
üdv, egy ortopéd szaki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!