Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Mei Tai a baba mennyi idös...

Mei Tai a baba mennyi idös koratol hasznalhato?

Figyelt kérdés

Konkretan a szentgotthardi cegtöl szarmazik, Liliputi markaju, regebbi modellem van, kb igy nez ki:

[link]

2013. júl. 4. 13:21
 1/10 A kérdező kommentje:
Esetleg link?
2013. júl. 4. 13:26
 2/10 A kérdező kommentje:

Egyesek szerint 3 hos kortol... masok szerint születestöl, az alabbi cikkben is az szerepel, hogy "nagyjából a harmadik hónap táján sok szülő észreveszi, hogy az addig mellkasán békésen szuszogó baba ficeregni kezd a kendőben". E cikk szerint azonban csak amikortol ülni tud, tehat csak 7 honapos kortol!!! A kötödes miatt azonban elöbb szeretnem...

[link]

2013. júl. 4. 13:39
 3/10 anonim ***** válasza:
3 hóstól vagy 7 kilótól
2013. júl. 4. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan sosem fecergett a kendőben sem a lányom, 6,5 hónaposan mégis áttértem a mei tai-ra.

Azért csak ekkor, mert addig elveszett benne, még most is picit nagy neki (7 hónapos és 6,6kg), de ezt sokkal könnyebb a hátamra kötni, mint a kendőt.

2013. júl. 4. 21:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, a linkelt- idézett cikkben nem az a lényeg, hogy ha 3 hónaposan ficereg a kendőben akkor hátra lehet venni mei taiban, hanem arról, hogy a ficergés= nézelődni akarás megoldása ha hátra teszed. És sokan kockázatosnak/nehéznek tartják a kendőben való hátratételt, ezért kerül képbe a mei tai vagy csatos. Nem mindegy:)! MÁrmint Az, hogy ha hátra akarja tenni az ember a babát, mert az látni szeretne, akkor már érett is lenne a mei tai- ra:). Remélem sikerült érthetőnek lenni:).

Igen, sokan, egyre többen mondják, hogy mivel a mei tai derékpántja fox, túlterpeszti a babát, ami nem biztos, hogy előnyös a csípőfejlődése(gerincfejlődése) számára. Ezért javasolják már későbbi mozgásfejlődési szakaszban(amikor már magátúl ül vagy mászik a baba), mert akkor már feltételezhető, hogy a csontozata, csípője olyan érettségi szinten van, amikor nem okoz kárt a túl nagy terpesz.

De! Ha a mei tai az egyetlen hordozóeszköz, ami szóba kerülhet, és nem tudod kivárni míg belenő a babád, akkor ne mondj le a hordozásról.

2013. júl. 4. 22:31
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat.

Kedves 5-ös, nem erre gondoltam, hanem hogy az idezett mondatbol is kiderül, hogy 3 hos kor elött is sokan hordozzak valamiben a kisbabakat. En is igy erzem, szeretnem mar, de mi van, ha megsem teszek vele jot ...? Abbol, hogy a kendös erdekeltsegü a kendöt, mei tai-os a mei tai-t, hordozos a hordozot javasolja leginkabb, nehez eldönteni, erdekeltseg nelkül mi a jobb? Kendös tanfoly-on nem voltam, es azert vettem a mei tait, hogy hasznalni tudjam, tehat egyetlen opcio.

Erdekes, hogy a csipö miatt nem javasolja 3 hos korig a cikk, bennem inkabb a gerinc merült fel. Mivel pont csipönadragot hordunk, ami azonban ha minden oke, 1 het mulva lekerül, ujab kerdes, hogy utana amiatt nem javasolt a mei tai, mivel eredetileg pont csipöprobl.as, vagy mivel ha mar nem kell, akkortol kifejlödött a csipövapa, es emiatt nyugodtan hasznalhato??

Nekem nem egeszen tiszta ez a "lebeges" sem, amiröl a cikk ir, vagyis nem igazan gyözött meg. Mert mashonnan meg az jön le, hogy az elsö idöszakban azert (is) ajanlott a hatonfektetes, hogy a gerinc egyenesen legyen, mert ez az optimalis. Abban igaza van, h nekünkj, felnötteknek kenyelmesebb gömbölyitett gerinccel, de ez egeszsegre nezve nem feltetlenül jo is!

Ruhaban+csipönadragban merve több, mint 6 Kilos (2 honaposan), ruha nelkül nem mertem, es igy "kilog" a feje, amit tartanom kell egyelöre. A mei taiba is a csipönadraggal probaltam

2013. júl. 5. 00:25
 7/10 anonim ***** válasza:

5ös vagyok:)

Érdek nélkül mondom, hogy valóban a kendő az _ideális_ egy még nem magától ülő vagy mászó babának. De van, hogy kompromisszumot kell kötni. Ha hordozni szeretnéd a kicsidet és meitaiod van, akkor hordozd abban. Bár hozzáteszem, hogy pont csípőproblémás kicsinél én bevinnen az ortopéd orvosotokhoz a hordozót, megmutatnám, hogyan áll bennne a kicsi csjpője, és ha rábólint, akkor tenném bele.

Gerinc: a cikk elején látsz képet is, ami azt mutata be, hogyan alakulnak a ferinc görbületei. Az újszülöttnek a természetes, tehermente pozció a C alakú ferinc, a felnőttekre jellemző s alak a mozgásfejlődés során alakul ki, a fej emelésével, aztán a felegyenesedéssel... és a hordozónak az a feladata, hogy a mozg.fejl. szintnek megfelelően tehermentes pozícióban "rögzítse" a babát. Ehhez jön még a porckorong- kérdés, ami szintén szerintem egyértelműen megmagyarázza, miért is függőlegesben hordozunk:). Ha van még kedved olvasni, akkor ezt a cikket is ajánlom megnyugtatásul, a kötelező "vízszintesmánia" cáfolataként: [link]

"

2013. júl. 5. 08:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Ú, bocsánat, elég hülyére sikerült az utolsó félmondat, természetesen nem a te "mániád", hanem sokszor hallott "érv" a hordozás ellen, jellemzően olyanok szájából akik nem láttak még helyesen hordozott babát:).
2013. júl. 5. 08:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a cikket, nagyon erdekes, meg at kell gondolnom, es ha lesz idöm, jobban utananezni, de igy elsöre:

Ha igaz, hogy "Ebben a pozícióban tehermentesül a gerinc, a csípők és a lábak, az ízületek, inak és izmok ellazult állapotban vannak,, akkor ertem, de ez nincs megindokolva, csupan kijelentve a cikk elejen (visszaneztem a 2 masik cikket is, amire utalt).

Az, hogy a gravitacio hat rank, az nem indoklas, az minden testhelyzetre hat. Sztem függöleges testhelyzetben az egesz testsulyt nagyobb erövel huzza lefele, mint fekvö helyzetben, emiatt erthetöbb nekem a fekvö helyzet mellett alalst foglalok erve. Es pont emiatt, hadd fejlödjenek ki azok a porckorongok, mielött az egesz testsuly rajuk nehezedik függöleges testhelyzetben. Ezenkivül, amig nem all a baba, mit csillapit a porckorongok rezgescsillapito hatasa (?), hiszen amig nem all, nem tartja a sajat sulyat, ill. fokozatosan szokik hozza, amilyen mertekben -gondolom- fejlödnek a porckorongok.

2013. júl. 5. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Megint én:)

Ha fekve hordozódik vagy babakocsiban fekve zötykölődik a baba, akkor ugyanúgy éri a ferincét a hatás, és ezt nem tudják a porckorongok csillapítani. Viszont függőlegesben igen. És a kendő felfele irányuló tartóereje miatt éppenhogy nem nehezedik a baba teljes súlya a ferincére illetve e mellett a kendő átvezeti az erőhatásokat a hordozó személyre(hozzáteszem, ez csak helyesen, feszesre húzott hordozóval igaz, ha összerogy a baba, akkor természetesen nem).

A tehermentességről: 1, amit írtam(kendő elvezeti a rázkódást mint egy lengéscsillapító) 2, akkor tehermentes a csípő, magyarul a combcsont középen nyomja a csípővápát ha a térdei fel vannak húzva és enyhe terpeszben van 3, mivel a csípő és a ferinc összeköttetésben van, ha a medence alja előre billen, akkor tud a gerinc olyan mértékben görbülni, ami leginkább hasonlatos a kisbabák ezen mozgásfejlődéi szakaszában levő C alakhoz.

2013. júl. 5. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!