Ti melyik kenguru fajtát javasolnátok és miért?
Olyan kengurut keresek ami 12-15 kg is jó illetve ami tényleg kényelmes a babának és nekem.
Nem rendszeresen szeretném használni csak néha amikor nem tudok babakocsival menni valahova.
Én ezeket néztem ki:
Ergo baby
ESPRIT Baby Carrier kenguru
Quinny Curbb kenguru
Cybex i. go kenguru
Szerintetek?
12- 15 kilós gyerek már nagy valszínűséggel ül vagy akár jár, őt már teheted csatos hordozóba(ssc), ennek az "ülő"része térdhajlattól térhajlatig alátámasztja a gyermeket:)(a kengurukban a súlyát az ágyékán viseli, még a szélesebb ülepűek is csak combközépig támasztják a nagyobb gyerekeket, szóval én rövid időre sem tenném bele, azon kívül neked is kényelmetlen lehet). E mellett ilyen nagy súlyú babánál a te egészséged, teherbjrásod sem mindegy, csatos hordozóban tudod háton is cipelni, ahol sokkal kényelmesebb, illetve neki is jó, mert menetiránynak megfelelően tud nézelődni.
itt egy kép: [link]
Márkák, amik jók lehetnek: Manduca, Ergo, Gremese...
Azok közül, amiket felsoroltál, csak egy jöhet számításba (nekem), az ERGO, mert az nem is kenguru, hanem csatos hordozó. Javaslom, hogy nézz körül használtan is lehet venni, akár újszerű állapotban ilyen hordozókat.
Az előző válaszolók által ajánlottakon kívül van még a Bondolino, annak pl tépőzáras a derékpántja. Mind egy kicsit más, dizájnban, terpeszben, színben, de a lényeg, hogy az ergonomikus hordozók ideális, vagy majdnem ideális helyzetben tartják a gyereket, és a hordozó személynek is sokkal kényelmesebbek, mert a súly nem csak a vállakon nyugszik, ellentétben a kengurukkal.
Sokféle hordozóeszközt próbáltam, két sima kendő van itthon, egy karikás, egy meitai és egy manduca - hát, amióta az megvan, őszintén szólva, alig vettem elő a többit, annyira jó vele hordozni.
Négyes vagyok. Szerintem, ha csak néha akarja ebben vinni a gyereket, akkor nem fog kendőt venni a Kérdező, mert az inkább annak szokott beválni, aki gyakran használja, pár hét alatt olyan rutint szerez, hogy nem okoz gondot a megkötése. Meg sokan idegenkednek is a kendőtől, mert az olyan "szektás". :)
A mei-tai szerintem közel sem olyan kényelmes mint ezek a csatosak, vékonyabb is a pántja, nincs is úgy párnázva, a terpesze is kisebb (legalábbis a liliputié, amit én ismerek), tény viszont hogy sokkal kisebb helyen elfér. A manduca annyiból is praktikus, hogy nem kell kötözgetni, csak bedobod a gyereket meg kiveszed belőle...
Végül liliputit választottam.
Igaz picit sokkalom az árát mert mi 1-1 alkalommal fogjuk használni de semmiféle képen nem akartam hogy bármi baja legyen a fiamnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!