Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miért jobb a babakocsi, mint...

Miért jobb a babakocsi, mint a hordozókendő? Miért ne vegyek hordozókendőt/kengurut stb?

Figyelt kérdés
Vacilálok, hogy melyiket is válasszam. Sok jót hallottam a hordozókendőről? Titeket mi rémiszt meg benne? Miért nem ajánljátok? Miért igen? Milyen előnyei vannak a babakocsinak a hordozókendővel szemben? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2013. febr. 25. 19:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%
Babakocsi kényelmesebb,tudsz bele pakolni,sokáig használhatod,biztonságosabb,én kendőt semmi esetre sem vennék,kengurunk van de abba is csak 3-4szer tettem,szóval szerintem babakocsit vegyél,kengurut meg esetleg kérj kölcsön néha jól jön.
2013. febr. 26. 08:20
 12/24 zabmester ***** válasza:
100%
Én úgy vagyok vele, hogy mindkét megoldás más miatt, és sok esetben máskor praktikus. Babakocsi például "sima" sétához, szép időben, vagy teszem azt bevásárláskor lehet a kosár részébe pakolni, stb. A hordozás meg nálunk akkor volt praktikus, amikor mondjuk ügyeket kellett intéznem, sok helyen lépcsőt mászni, ide-oda menni, mert így szabad volt mindkét kezem, nem kellett a babakocsit a lépcsőkön fel-le emelgetni, nem is beszélve a tömegközlekedésről, aztán ott volt még az is, hogy hóban, latyakban nagyon utáltam tolni a kocsit, de kendővel/kenguruval ez nem volt akadály. Viszont pl. nyári dög melegben nem szerettem hordozni annyira, mert durván összeizzadtunk, olyankor szívesebben toltam kocsiban. Vagy ha hosszabb időre mentem valahova, akkor is kényelmesebb volt sokszor a babakocsi, mondjuk ha pl. beültünk egy kávézóba, étterembe, vagy ha magamnak mentem ruhát venni, amit azért ugye felpróbál az ember. Szóval ha belefér, jobb, ha mindkettő van.
2013. febr. 26. 11:05
 13/24 anonim ***** válasza:
87%

Ha olyan kocsit veszel, el tudsz menni futni:D. Legalábbis mi most, hogy 2,5 a lányom, vettük meg az első babakocsinkat, futókocsi, hogy akkor is el tudjak menni futni ha nem tud senki vigyázni a lányomra:).

KÁbé semmilyen másik esetben nem hiányzott kifejezetten a kocsi az elmúlt 2,5 évben. A bevásárláshoz vettem egy nagyon dizájnos, vagány "banyatankot", a nézelődni akaró gyereket csípőre vagy hátra vettem...

Na jó, ha mondjuk lenne teraszunk vagy családi házunk, akkor mondjuk kinti altatáshoz biztos jó lett volna egy babakoszi, vagy mondjuk ha egészségügyi problémáim lennének(gerincsérv visszér...), akkor nyilván nem lett volna kizárólagos a hordozás.

Egyébként a legtöbb családban szépen "megfér" a kendő és a kocsi:), mikor melyik jobb az adott helyzetben. De például tuti, hogy egy karikás kendőt szériatartozékként árulnám a babakocsikhoz, hogy ha kikéretőzik a gyerek, legyen mibe tenni, ami kis helyen is elfér és könnyű használni, úszülött kortól tipegőig:).

2013. febr. 26. 11:17
 14/24 anonim ***** válasza:
52%
látom azt rögtön lehúzzák a kendő mániások akik nem javasolják a kendőt
2013. febr. 26. 17:33
 15/24 anonim ***** válasza:
84%

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, de nekünk inkább a kendő jött be.

Babakocsi előnyei:

-lehet a kosárba pakolni, szatyrokat aggatni rá

-hátfájósoknak kényelmesebb, mint a kendő

-más is tudja tologatni a babát, ha úgy adódik

hátrányai:

-szűk helyen nem lehet vele elférni

-tömegközlekedés macerás

-a lépcsőkön le-fel kell cipelni

-összecsukva is viszonylag nagy helyet foglal

-sok baba nagyon vágyik a testközelségre, és nincs el benne

Hordozókendő előnyei:

-sírós, nyöszörgős, hasfájós, rosszul alvó babánál életmentő

-biztosítja az ortopédiailag megfelelő tartást, amivel kezelhetők/megelőzhetők egyes későbbi csípőproblémák

-szűk helyen is el lehet vele férni

-könnyű tömegközlekedni

-lépcsőn nem kell cipelni

-összehajtva egy kis táskában is elfér, bármikor elő tudom kapni, ha kell

-kényelmes

-jó érzés érezni a babát, hallani a szuszogását :)

hátrányai:

-szinte lehetetlen hordozott babával bevásárolni, mert nem sok minden fér a kezembe

-ha nem otthon kötöm fel a babát és lelógnak a kendőszárak, akkor a végük elég koszos lesz

Kenguru előnyei:

-nem kell kötözni, mint a kendőt

hátrányai:

-nem biztosít ortopédiailag megfelelő tartást

-(nekem) kényelmetlen, rossz a súlyelosztása

[link]

2013. febr. 26. 17:43
 16/24 anonim ***** válasza:
72%

Aki írta, hogy az anyuka elesett a hordozott babával:

ennyi erővel akkor kézben se vigyük a gyereket, mert eleshetünk vele. Igazából mindenben van veszély, teljesen hétköznapi dolgokban is. A babakocsiban is, például ha lépcsőn kell az anyukának lecipelnie.

2013. febr. 26. 17:48
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Nagyon jókat írtok! Sokat segít! De még várok válaszokat :))
2013. febr. 26. 18:19
 18/24 anonim ***** válasza:
54%

Elsővel mindkettőt használtuk, mikor melyiket gondoltam. Egyértelmű volt, ha hordozva mentünk ki, itthon letehettem, ő szöszmötölt, én tettem a dolgomat. Ha kocsival voltunk kint, akkor itthon kérte a maga anyaadagját.

A másodikkal nem sok döntési lehetőségem volt. Üvöltött a kocsiban, pedig testvérfellépő is volt, hogy a nagy élvezze:) Nem használjuk, a kicsi most 11 hónapos, kendőben a hátamon. Aludni is, ha leteszem, megébred. Kismajom, Nehéz volt elfogadnom, ilyen, így megoldható. "Cserébe", egyre többet van el, őt nem kell külön szórakoztatni. A tél így nem macerásabb, mint kocsival, sőt. Benti ruhában sapka-sál, hátamra fel, közös kabát, indulás. Öltöztetés ennyi és mindig tudom, hogy jó-e a hőmérséklet.

Azóta azt is tudom, hogy a babák elemi igénye a testközelség. Mindegyiké. Csak másképp tolerálják hiányukat. A lányom sehogyan se, és most már örülök neki.

2013. febr. 28. 15:37
 19/24 princessluna33 ***** válasza:
29%
én kendőt vennék az sokkal olcsóbb!
2013. márc. 9. 09:32
 20/24 anonim ***** válasza:
61%
mindig megdöbbenek ilyenkor amikor a hordozókendőt istenítik, a babakocsiban tud jóízűt aludni, egyenesen van a kis gerince, vagy ti éjjelre is magatokra rakjátok hordozókendőbe????
2013. márc. 9. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!