Lelki szükséglet direkt elé tolni az autónak a babakocsit és szándékosan nagyon lassan menni?
de bocs, az autós részéről az nem lehet mentség, hogy nem láttam, mert a forgalomra figyeltem. az autóvezetés ilyen, több indenre kell figyelni.
azt értem, hogy bármikor bármi történhet, bárki lehet figyelmetlen, bárkivel történhet bármi, de lássuk be, az autósok 80%-a nem ebbe a kategóriába tartozik. Nyilván nem tolom le a babakocsit, csak akkor, ha meggyőződtem róla, hogy semmi baj nem történhet. de van olyan zebra, ahol még babakocsi nélkül muszáj volt lelépnem, mert még ma is ott állnék. akkor az is provokáció volt? babakocsival ezt felelőltelnségnek tartom, de provokációnak?!
tudom, hogy nem én lettem megcélozva a kérdéssel :) nem is vettem magamra, csak az én példámból próbáltam általánosítani.
igazad van, mindkét oldalon vannak figyelmetlenek, bunkók, felelőtlenek. véletlenek is vannak. direkt kitolni sem lenne szabad. de igazából ezt a kérdést mondjuk ausztriában már nem lehetne feltenni, mert ott akkor megálltak a zebra előtt az autósok, ha még csak közelítettem felé....
én csak annyit szerettem volna kihozni ebből az egészből, hogy nem CSAK a babakocsit kitoló anyuka viselkedése hibás, hanem az autósé is, aki elé kitolják, mert nem engedné el.
Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki mindkét oldalon állt már. 12 éve vezetek, eddig szerencsére csak egyetlen egyszer volt olyan eset, hogy a gyerek bokrok közül kilépett elém. Az volt a mázlim, hogy épp előtte kanyarodtam be az utcába, így nem mentem ugye még 50-60-nal sem. Akkorát fékeztem, mint egy hülye. Szívem szerint olyan taslit levertem volna Neki, hogy körbeszalad a feje. Kezem lábam remegett és csak percekkel később, mikor kiszálltam a kocsiból, akkor kezdtem el sírni. Biztos felakasztottam volna magam, ha elütöm. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy rendben, van kresz, vannak szabályok, oda kell figyelni, meg ilyenek, DE! van az pont , ahol már nem lehet megállni. Lehet az bármilyen hiperszuper verda. A kérdésből (és tapasztalat alapján) számomra nem derül ki, hogy kizárólag zebrán tologatnák ki a babakocsit az autósok elé. Sajnos láttam már más helyzetet is.
A másik véglet. Pár hete sétáltam egy éves kislányommal, elértünk a zebrához, Nekünk zöld lett. Kanyarodó autó balról jobbra kis ívben, mivel egyszerre kaptunk zöldet, kizárt! hogy ne látott volna. Nem hogy nem állt meg!!!, de még ki is került minket a zebra kellős közepén. Ja, köszönjem meg, hogy egyáltalán kikerült, igaz? Ez lelki szükséglet? Ráhozni a frászt az emberre? Majdnem sokkot kaptam. Na itt meg azt éreztem, hogy beszerzek egy baseball ütőt, és a következő ilyennek utána hajítom, de legalább beverem vele a hátsó szélvédőjét. Megérdemelte volna. Azt hozzáteszem, hogy a szembe sávban, pirosnál várakozó teherautó sofőr is csak rázta a fejét, hogy hogy volt képes ez a s.ggfej centikre elszlalomozni a babakocsi előtt. Szóval nem kell sajnálni egyik félt sem, mindkét oldalon vannak olyanok, akik nem tudnak közlekedni.
Mielőtt bárki félreértené, a kijelölt gyalogátkelőhely, köznevén 'zebra' az szent és sérthetetlen, én spec autósként mindig tiszteletben tartom. (Gyalogosként meg az autóst azzal, hogy nem gyökkettővel csámborgok, hanem normális, sietős tempóval áthaladok.) Amire én gondolok az olyan, mint tegnap mi jártunk úgy, hogy egy olyan utcában mentünk, ahol van járda, az úttest pedig alig két autó széles, tehát afféle "kölcsönös udvariasság"-os, ha két kocsi szembemegy egymással. (Kresz szerint ugyebár az út képzeletbeli felezővonaláig mindenki jogosan használja az utat.) Node visszatérve a babakocsis problematikájára: megyünk ezen az utcán, a mi "sáv"-unk szabad, a másik oldalon áll egy autó. A gyalogos, aki tolja a babakocsit (az úttesten!) visszafordul, látja, hogy jövünk, de direkt elénk tolja, majd amilyen méla lassú komótossággal toligálja az úttesten úgy, hogy nem tudunk tőle elférni, az másnál is kiverné a biztit. Mert ilyenkor nemcsak azt tartom pofátlanságnak, hogy neki kb egytized másodpercet kéne megtorpannia, az autós elhaladna és mehetne békével, nem, akkor még fel is tart és semmilyen (!) sietős szándékot nem látok rajta, hanem angyali flegma nyugalommal szédeleg gyökkettővel.
Nemrégen volt egy hasonló baleset, ahol mindenki a 65 éves hölgyre fújt kígyót békát, aztán kiderült, hogy csak egy ilyen kamikázeÖNTUDATOS idióta szülő szabályosan nekitolta az ikerbabakocsit az úttesten haladó autónak. És sajnos meg is lett az eredménye. Továbbra sem értem, hogy mi jó ebben.
Kedves Kérdező!
16-os vagyok. Ma reggel Te jutottál az eszembe! :D Tudni kell, hogy kis korkülönbséggel várjuk a kis tesót. 36 hetes terhes vagyok, plusz ugye a kislányunk ül a babakocsiban. Így indultam el ügyet intézni. Sajnos nem minden kis utcában van zebra, valahogy mégis át kell menni az út túloldalára. Elindultam, akkor még kellő távolságban volt az autó, de miután már levegőt is alig kapok ebben a hőségben, nem sikerült az előre kalkulált módon átrobognom a túloldalra, akárhogy is siettem. A sofőr biztos szidott, mint a bokrot, mivel lassítania kellett.
Erről jutott eszembe, hogy abból, hogy látunk egy babakocsis anyukát az úton "vánszorogni", nem tudhatjuk, hogy "direkt" kitolásból akar-e minket feltartani, vagy netán egy újszülöttet tologat, aki alig pár hetes. Ez csak azért mondom, mert el tudom képzelni, hogy szülés utáni időkben akár egy császáros heg, akár más tud annyira fájni, hogy alig bírjon menni az ember. Márpedig ugye van amikor menni kell, nincs mese. Tehát nem biztos ám minden esetben, hogy az a gonosz aljas hárpia, kizárólag a Te bosszantásodra "vánszorog az úton". Lehet örül annak is, hogy épp menni tud.
Szép Napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!