Ha csak babahordozót veszek a közlekedés miatt, a babahordozóban is tud a bébi újszülött korától nyugodtan aludni, pihenni mint a babakocsiban? Vagy, kéne egy babakocsi a baba pihenéséhez?
Nem.
Hordozóban max.30 perc ajánlott egy újszülöttnek. Hosszú autóútnál is ki kell venni ennyi időnként.
Babakocsiban meg aludhat órákat (teljesen fektethehőben).
Megfelelő hordozóeszközben bármennyit lehet.
Újszülött esetében ez többnyire valamilyen kendős megoldás, mert egy helyesen megkötött hordozókendőben a gerince minden ponton megfelelő támasztást kap. Ez nagyon fontos.
Később, mikor kialakul az önálló törzstartás, akkor már kerülhet formázott eszközbe (de nem kenguruba).
Keress a környékeden hordozóklubot, vagy tanácsadót,ahol próbálhatsz eszközöket, és megtanulhatod helyesen alkalmazni azokat.
Babahordozó alatt az autós hordozót érted vagy a hordozókendőt és társait?
Egyik 3 gyerekes munkatársam jól elvolt babakocsi nélkül, hordozókendővel (nem volt kedve a harmadikra kocsit cipelni, lent nem tudta tárolni). Nálunk a kendőt nem szerette, így az első hónapokban a mélykocsit sokat használtuk, de a csatos hordozót szereti, amióta abba belenőtt, csak porosodik a babakocsi. Aludni jól szoktak a hordozóban, ha szeretik, de ezt majd meglátod akkor.
Autós hordozóban viszont nem szerencsés rendszeresen hosszabb ideig altatni stb.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Mindenkinek zöld kis pipát adtam:)
Erre a kendős vagy erősebb textíl hordozóra gondoltam..hogy bébit elől amikor még nagyon pici, utána a hátamon amikor már nagyobbacska:) De vettünk ma egy babakocsit és lehet, hogy veszek még ezt a kendőt mármint erősebb textílű hordozhatót ami nem kendő, mert béna vagyok:)
Köszönöm mindenkinek válaszát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!