Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Kismamák(és kispapák)! Milyen...

Kismamák(és kispapák)! Milyen tapasztalatotok van babakocsis tömegközlekedéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Az enyémeket még direkt nem osztom meg, mert nem akarok befolyásolni senkit.

Jöhetnek simán közlekedéssel kapcsolatosak is. Pl.közintézményekbe bejutás, sima vásárlás stb.

tegnapelőtt 15:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Jók. Direkt városi közlekedésre alkalmas könnyű, keskenykocsit vettünk, nem egy batárt. Mindenhova eljutottam, mindenhova be- és felfértem. Nálunk minden busz/troli alacsonypadlós. Autó híján mindenhova babakocsival mentem.
tegnapelőtt 16:30
 2/21 anonim ***** válasza:
33%
Futóbiciklivel már sokkal könnyebb.
tegnapelőtt 16:30
 3/21 anonim ***** válasza:
52%
Budapesten viszonylag jó. 7 hónapos a gyerek, 9,5 kg, a világ legkönnyebb babakocsijával sem valószínű, hogy fel/le tudnám emelni/vinni lépcsőn, HÉV-re stb., mert 158 cm és 50 kg vagyok (itthon a pihenőszékével együtt is már nagyon nehezen tudom arrébb tenni), így hiába a könnyű babakocsi + hordozó, én úgy tervezek, hogy busz, alacsonypadlós villamos és troli útvonalra, a metróval nem merem megreszkírozni, hogy épp nem működik a lift, aztán állhatok ott mint fasz a lakodalomban. A Futár egészen korrekt, csúcsidőben sajnos számítani kell arra, hogy egy vagy akár több pl. 1-es villamos nem alacsonypadlós lesz. A másik gond, hogy ha a busz távol áll meg a járdaszegélytől, akkor ügyeskedni kell, de eddig csak 1x volt olyan, hogy segítséggel tudtam csak feltenni, mert az első kerékkel nem értem el a szegélyről. De eddig mindig, még ha boldogultam is egyedül, volt valaki, aki kérdezte, hogy segítsen-e. A járdák minősége gyalázatos helyenként, ez eddig gyalogosan nem tűnt fel (mármint láttam milyen szar, de gyalog az ember könnyebben krülgeti).
tegnapelőtt 16:48
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szintén budapesti tapasztalataim vannak: mindenhol megoldható, de sehol sem kényelmes. Mondjuk vannak kisebb boltok, ahol nem annyira praktikus, volt már, hogy azért nem mentem be egy üzletbe, mert az ajtón nem fértem volna be, vagy mert nagyon meredek, magas lépcsőfokok vezettek volna oda, na meg a magas padkáktól abszolút herótom van- ilyen helyeken amúgy mit csinálnak a kerekesszékes emberek? Nekem még csak-csak ott van az opció, hogy akkor felkapom és erőből emelgetem a gyereket, vagy megkérek valakit, úgyis átmeneti ez a szenvedés, de akinek ez általános..? Az hogy él így? De alapvetően a tömegközlekedési eszközökön, buszon-villamoson teljesen vállalható volt. Kivéve, amikor nem, és várnom kellett 2-3 villamost, amíg jött egy alacsony padlós.

Őszintén szólva, én ezek a küzdelmek miatt általában inkább hurcikendővel közlekedtem babakocsi helyett. Ezerszer praktikusabb és kényelmesebb volt nekem.

tegnapelőtt 17:16
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3in1, azaz elég nagy babakocsit használtunk, de nem okozott soha sehol problémát. A városi buszok alacsony padlózatúak, így könnyen le-fel lehetett szállni. Inkább akkor volt gond, ha sokan voltak a buszon. Boltokban is megfelelő volt, el lehetett férni. Inkább a járdákkal volt/van probléma, sok helyen rossz minőségű és nincs akadálymentesítés. Sokszor kellett szlalomozni, meg kigondolni,erre is lenne jó menni. Amúgy megyeszékhelyű városról van szó.
tegnapelőtt 17:22
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén, utáltam. Nekem baromi nehéz volt a babakocsit emelgetni, alacsony padlós meg alig jár felénk. Csak akkor indultam el, ha nagyon muszáj volt. Összesen kb 3x, úgyhogy nagyon ki se tudtam tapasztalni, hogy kellene. Az emberek amúgy jófejek voltak, de nem akartam idegenek segítségében bízni, úgyhogy amíg nem váltottam könnyű sportra, inkább nem mentem messzire.
tegnapelőtt 17:23
 7/21 A kérdező kommentje:
Akkor csak én vagyok ilyen szerencsétlen. Jó, valószínűleg mi többet közlekedünk így, mint az átlag, de mióta van, egy egész új világ tárult fel előttem. Mostanra mondjuk már azt hittem, semmin nem lepődöm meg, de ma olyan történt, amire már tényleg csak pislogni tudtam, mint hal a szatyorban. Ezért inkább arra voltam kíváncsi, bár tény, hogy a kérdésben nincs benne, hogy az emberek hozzáállása milyen. Segítenek vagy inkább akadályoznak? A kérdésemet a mai sztori ihlette. Röviden: Emberünk a babakocsis helyen állt, amikor felszálltunk. 40körüli férfi, előtte a banyatankja. Ki kellett volna állnia és arrébb húzni a csomagját ahhoz, hogy be tudjunk állni.(Az enyém nem annyira keskeny. Az említett járművön nem fér át a folyosón, tehát bárhol máshol állunk akadályozzuk a közlekedést.) Szóval nagy kegyesen kiállt, de közben kioktatott, hogy neki nehéz a csomagja, ha látom, hogy nem férünk fel, ne szálljak fel, hanem várjak másikat!(20percenként jár.)Ember! Félig van a troli! Elférünk. A babakocsi nem fér el a BABAKOCSINAK fenntartott helyen, mert te állsz ott! Türelmesen elmagyaráztam neki, a fentieket(hogy máshol útban lennénk stb.), de aztán bevillant, hogy basszus, ez most komoly? Tényleg azért magyarázkodom épp, mert oda akarok állni, ami azért van, valakinek, aki meg jogosulatlanul foglalja??? A kocsin egyébként mózes van, tehát feltételezhető, hogy nem egy 3 éves gyerek van benne. Az anyuka lehet, hogy 2héttel egy nagy hasi műtét után egy esetlegesen anyatejes babával. Komolyan gondolja, hogy álljon ott akár egy órát, amíg jön egy olyan busz, ahol senki foglalja épp (indokolatlanul) a babakocsis helyet? Mikor őrültek meg az emberek ennyire?
tegnapelőtt 17:26
 8/21 anonim ***** válasza:
Nekem nincs ilyen tapasztalatom, pedig napi szinten, többször is tömegközlekedünk. Bár igaz, a mi babakocsink keskeny és könnyű, még két másik elfér mellettünk hasonló kategóriából. De akárhányszor felszállunk, azonnal elállnak a babakocsis helyről egy szó nélkül, pedig elég sok fajta eszközt igénybe veszünk(17.es, 19, 4-6os villamos, 91, 291, 11, 111es busz)
tegnapelőtt 17:31
 9/21 anonim ***** válasza:
Parasztok mindenhol vannak.
tegnapelőtt 17:39
 10/21 A kérdező kommentje:
#9! Persze, tudom, ez kirívó eset volt, ezen már én is meglepődtem, de hasonló napi szinten van. És tök rossz, hogy néha rendesen úgy érzem magam, mint egy bűnöző, hogy ki merek mozdulni babakocsival. (Úgy, hogy nagyrészt magamnak okozok kellemetlenséget, mert sokszor kell emelgetnem és egy csomó helyre eleve be se tudok menni vele.) Szóval ezeket elfogadom, de ahol elvileg közlekedhetnék, de ezért úgy bánnak velem, mint valami számkivetettel, azt nem tudom megszokni. Pl. Trolimegálló. Valahogy mindig úgy állnak meg, hogy a babakocsis ajtó közepére essen a virágágyás, amit valaki, Isten tudja, milyen megfontolásból odatett. Se jobbról, se balról kikerülni nem tudod és kb.másfél méter magas. Tehát lehetetlenné teszi a felszállást. Sofőr látja, hogy ott állok, így nem tudok felszállni, de nem érdekli. Előre megyek, vázolom neki a problémát. Gúnyosan: Előrébb menjek? Hát, ha megtenné. Egy félméterrel. De itt van a megálló. (Fél méterre volt egyébként a tábla.) Értem én is hogy a fricska azoknak szól, akik odatették azt a k.virágágyast, de mit tehetek én arról?
tegnapelőtt 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!