Ha rendelek egy gyerekulest, utana azt vissza lehet kuldeni, ha nem jo? Csinalta mar valaki igy?
Sziasztok!
Kisfiam 1,5 eves es csak most lett autonk. Nyilvan igy egy olyan helyzet alakult ki, hogy gyerekules nelkul nem tudom elvinni a bababoltba, ami viszonylag messze van, hogy uleseket probalgassunk.
Ha kibontom es beleprobalom az autoba a gyerekulest (es a gyereket),de nem jo, visszaveszik? Nyilvan nem hasznalnank konkretan, csak proba lenne.
8# Nem hülyeségből írtam. 2 gyerekünk van, mellettük három féle autónk volt már és 4 ülésünk (összesen 3 féle). A nagyszülők autóiba is rendszeresen pattintjuk át az üléseket. Szóval vettünk/próbáltunk már párat és nem, közel sem agyműtét ez. :) A gyerek meg lehet már azért is sírni fog, mert nincs hozzászokva, hogy be van csatolva az ülésbe, nem csak azért, mert kényelmetlen neki. Ezt egy ekkora gyereknél nem tudhatod. Mellesleg egy üzletben sem feltétlenül fogják engedni, hogy te kicipeld a neked tetszőket az autóba próbálgatni. :) Azt kell tudni, hogy van-e isofix az autóban és hátsó rögzítési pont (aminek most ha agyonütsz sem jut eszembe a neve), vagy csak övvel lehet bekötni és mi az igény. Legyen forgatható, két irányba beköthető, dönthető, mit tudom én.
Felesleges ezt túltolni, mire feltűnik, hogy nem feltétlenül volt jó választás az ülés, már úgyis venni kell a következőt.
Még sem autó nincs sem gyerekülés, de te már 8 problémát beképzeltél.
Ha a gyerek súlyának megfelelő ülést vesztek, szinte lehetetlen mellélőni.
A bababoltból sem cipelheted ki az ülést a kocsiba. De megsúgok valamit, az összes gyerekülés kompatibilis az összes autóval. ( isofixes is beköthető övvel is , de úgy nem annyira biztonságos.
De ha mindenki így gondolja, csak te nem, akkor lehet a hiba nem bennünk van.
Amugy igazatok van, tulbonyolitom. Csak nem veletlenul, de en mar nem akarok tovabb magyarazkodni, felesleges. A lenyeg, hogy sajnos nekunk muszaj probalni, korabbi autos tapasztalatok alapjan (anyosomeknak volt).
De majd megoldjuk, koszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!