Utazás repülőn poggyász méretű babakocsival?
Sziasztok!
Hamarosan repülni fogunk, át is fogunk szállni. Aki utazott már repülőn babakocsival az tudna nekem tanácsokat adni? Melyik típusú / méretű babakocsit lehet tényleg felvinni? Tehát amit nem vesznek el tutira a beszálláskor hanem maradhat a fejünk felett. Nekem elég szívás lenne ha csak az út végén a bőröndökkel kapnám vissza, mert átszállásnál meg a célországba belépésnél is rengeteget kellene cipelnem a babámat.
Azt tudom, hogy sok babakocsit promóznak “poggyász méretűként”, de a valóságban azt ami nagyobb a megengedett kézipoggyász bőröndnél (tehát esetünkben 55x35x25 cm) elvehetik, sőt ahogy hallottam gyakran el is szokták venni a gép bejáratánál és ha nincs szerencséje az embernek akkor csak a bőröndökkel kapja vissza az út végén. Ahogy elnéztem szinte csak a GB Pockit az ami tényleg ilyen aprócska, de ez nem tetszik, hogy olyan fapados és nyüzüge. Ismertek esetleg másik fajtát? Szerintetek túlizgulom? Első utazásunk lesz a babával, a rokonokat fogjuk meglátogatni külföldön. Ti mit tapasztaltatok a poggyászra csukható kocsikról? Nem fapados légitársasággal fogunk utazni, ha ez hasznos információ.
Köszönöm a válaszokat :)
Nem bonyolult ez. Ha kisebb, mint az adott légitársaság garantáltan felvihető kézipoggyász mérete, nem fogják elvenni.
Ha nagyobb, akkor meg elveszik akkor is, ha úgy promózták a kocsit, hogy felvihető.
Zakynthoson mi is így jártunk. Két másik családdal utolsóként várakoztunk a 40 fokban a gép lépcsőjén, hogy mikor hozzák már a kocsikat, még a crew is megérdeklődte, mégis bevitték. Cipruson szintén. Mondjuk ott még lépcső is volt felfele, lift meg nem, szóval talán jobb is volt.
Debrecenben még a géphez is szar volt tolni, mert a váróból csak lépcső vezet le. Ott visszafelé mi megkaptuk.
Nem kéne olyannak belepofizni, aki csak az elméletet tudja.
Az elmélet tényleg az, hogy a lépcső aljánál vár.
A gyakorlat meg nem, nem garantált.
Pont ezért találták ki a kézibőrönd típusú kocsikat.
Ami persze sajnos nem minden légitársaság méreteivel harmonizál.
De egyébként Cybex Libelle, Bugabbo Ant, Yoyo, gb pocit....
Talán az egyik jó mérerben.
8, "Te mit segítettél a talán az egyik jóval?"
Édes F..zom!
Minden társaságnál más a méretlimit. Amelyik az egyiknél felvihető, az a másiknál nem.
S mivel a kérdező csak annyit írt, hogy nem fapadossal, semmi konkrétabbat, hogy most pl: Lufthansa, Turkish air...stb., így konkrétabbat nem lehet írni, csak azokat a típusokat, amiket így hirdetnek.
Ami még mindig konkrétabb, mint egy olyan válasz, hogy "ilyen nincs, ne keress, vidd a gépig".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!