Felétek “divat” a hordozás?
Falunk élünk a férjemmel és a 3 hónapos kisfiammal.
Itt helyben én vagyok az egyetlen anyuka aki hordozza a babáját. Van babakocsink is, de első perctől utálom, mert az utak, járdák olyanok, hogy inkább terepjáró kellene, nem babakocsi /hiába rúgós, felfújható kerék/, másrészt meg a boltok nem akadálymentesek, alig lehet bemenni. Nekem egyszerűbb a kendőben magamra kötni ès ugy menni a dolgunkra. Baba is imádja. A babakocsit leginkább akkor vesszük elő, ha kocsival pl bemegyünk a plázába vásárolni, és ott egyenes a talaj.
Rendszeresen megszólnak érte, kinevetnek. Nagyon rosszul esik. Mintha valami csodabogár lennék. Meg hogy ártok vele a gyereknek, O lába, gerincsérülése lesz, stb.
Más találkozott már ilyennel?
Kis faluban élünk, 4éve szültem. Eleinte furcsálták, volt aki kedvesen érdeklődött, hogyan kötöm fel, hol vettem, nem nehéz hogy mindog raktam van stb. Velük beszélgettem róla. Volt aki megjegyezte, hogy megfog fulladni 😅, elgörbül a gerince, lefogom ejteni... meg anyám asszony katonája lesz, meg félős és nem lép majd el mellőlem sose, mert mindig cipelem. Na ez nem jött be, a lányom elevenebb mint 10 gyerek, bátor, szerintem félelem érzete sem som van, imádja az embereket, teljesen közvetlen idegenekkel is. Visszahallottam pár dolgot, amit a hátam mögött mondogattak, de az cseppet sem érdekelet, mindenből pletykát kerekítenek.
Az jobban meglepte őket, hogy az apja is hordozta. Engem meg az, hogy akik megszóltak engem miatta azok elvoltak csodálkozva, hogy milyen szuper apa, mert magára teszi és viszi, látszik mennyire szereti (jó apa, de nem ettől. Babakocsival is az lett volna! Semmi köze a kettönek egymáshoz), engem meg magának az ördögnek néztek, hogy elferdítem a gyerek gerincét 😂. Meg lusta vagyok a babakocsit tolni (ez volt az egyik kedvencem, a másik az, hogy azon spórlotam és nem vettem meg a gyereknek én szemét. Volt, csak ordított a babakocsiban, nekem meg könnyebb volt hurcizni).
Szintén faluban lakunk. Sose láttam még itt anyukát, aki hordozta a babáját. Az első gyerekem városban nőtt fel, csak azóta elköltöztünk. Őt is hordoztam, és szerintem most a picit is fogom, ugyanazon indokkal amivel Te is. İtt képtelenség boltba, vagy akár gyógyszertárba stb menni. Be se férnénk az ajtón xD
Így is nehéz szólóban, nemhogy babakocsival.
Kisvárosban élek, ami kicsit falusias, nem igazán látok hurcist. Én néha néha használtam. Szerencsére senki sem szólt be.
Budapesten amikor jártam, ott viszont egész sokan használták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!