Mei tai, kenguru, hordozókendő???
Régóta agyalok a hordozáson.
Viszont mindenki mást mond.
#Tök mindegy, úgyse viszed sokat benne!
#Kengurut ne!!
#Csak hordozókendőt!
#Hordozókendőt ne!
#Miért nem jó a babakocsi?!
Úgy hallottam pszichésen is jó hatással van a picire. Igaz ez?
Segítsetek.
Aki hordozza a babóját miben teszi?
Most töltötte be az 5.hónapot.
Késő lenne már elkezdeni?
Vagy sose késő elkezdeni? 😄
Sose késő... de azzal számolj, hogy az elején meg fogsz szakadni. Inkább csak 10 perceket hord az elején, mert ez durva terhelés a szervezetnek.
Amúgy babafüggő is a dolog. Az enyém párhetesen kora óta hordozva van szinte napi szinten. Úgy 3 hónapos korától kezdte szeretni előtte vergődött benne.
Elsőre én mondjuk kölcsön kérnék hordozókat és próbálgatnám. Illetve egy tapasztalt anyuka vagy szaktanácsadó sokat segíthet.
Ha van kölcsönző a környezetedbe vagy hordozóklub, menj el próbálni, ott tudnak mindent.
Sose késő, nektek már karikás, mei tai vagy akár csatos is jó lehet.
A kenguruval az a baj, hogy nem elég széles a terpesze. A mai ajánlások szerint az az egészségeses ha a baba lábai M alakot vesznek fel de legalább vízszintesen vannak, a gerince meg van támasztva pontról pontra. A kifelé hordozáskor természetellenes alakot vesz fel a gerince és ha pl megijed nem tud hozzád bújni, ezért fontos, hogy feléd nézzen.
Nekem decemberben jön az első baba.
Sok helyről hallottam, hogy nem szeretett benne lenni a gyerek.
Ezért másodkézből vettem egy rugalmas kendőt, olyantól, aki nem használta, nincs kinyúlva, egyszínű pár ezer forintért, kipróbálni jó lesz. Ha beválik, akkor majd veszek egy jobbat szebbet.
Köszönöm mindenkinek.
Barátnőmnek van mei tai, ma kiprobáljuk a babómmal.
Ez a fajta van neki.
Véleményt kérhetnék?
Megfelelő, biztonságos szerintetek?
Vagy az összes mei tai "egyforma" és " mind biztonságos"?
Nos. Ha most 5hónapos, akkor vagy szövött kendő (ebbe mehet hátra batyuba, a lányom 9hónapos, egyenlőre a csatost még nem szereti), vagy csatos hordozó (NEM kenguru) csak nézd meg ezt a képet: [link]
Rövid távra pedig beszerezhetsz egy karikást
Viszont, jó ötlet felkeresni egy hordozási tanácsadót, és nála próbálni, hogy nektek mi válik be:)
hát figyi, nekem újra el kellett kezdeni szedni a magnéziumot, mert olyan durva izomgörcseim lettek mint a terhesség végén. Én napi 1,5-3 órát kinn vagyok vele.
Odahaza nem kendőztem vele sosem, így max addig van felvéve, amíg pakolom ide-oda. Plusz nem teljesen ugyanaz a kézben hordozás és a kendőzés. A kendő jobban terheli a gerincet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!