Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » "Kagylós" sport babakocsi...

"Kagylós" sport babakocsi tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Cybex Talos vagy pedig Balios babakocsit szeretnénk vásárolni.

Van mind a kettő típusnak 2in1 változata is. Érdekelne, hogy aki ezt a típust választotta, mi a velenye a kagylós sport részről? Mennyire kényelmes a gyerkőcnek?

Köszönöm szépen :)

2020. dec. 29. 11:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Úgy általánosságban tudok nyilatkozni a kagylós kocsikról: lányom utálta, ezért kellett lecserélnünk.

Egyébként ránézésre is rém kényelmetlen lehetett. A lába az égnek állt fektetve is, nem tudott benne nyújtózni, hisz fekve is ült, nem tudott aludni, csak felületesen benne.

Vettünk akkor egy teljesen fektethető (pont Cybex) kocsit. Imádta.

A kisebbiknek is Cybex lett (a régit még korábban eladtuk), pont Balios, de még a 2019-es típus, ami nem kagylós. Most asszem BaliosLUX néven fut. Az szuper.

2020. dec. 29. 11:48
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Igen, nekem is szimpatikusabb a Lux Gold változat, ebben is gondolkodunk :)

Brendonban láttuk a 2in1 változatot és szépnek szép, a váz is ugyanaz, csak nyilván szempont, hogy kényelmes legyen a gyereknek :)

2020. dec. 29. 11:54
 3/11 A kérdező kommentje:

És a Balios Nektek akkor bevált?

Az eladó inkabb a Balios-t ajánlotta, mint a Talost. Tetszik mind a kettő, de nekem a Talos egyenlőre a befutó :D

2020. dec. 29. 12:01
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon szerettük. 1,5 év után csak azért cseréltük le, mert megváltozott körülmények között még könnyebb kocsira volt szükségünk, de maradtunk a márkánál, most Cybex Melio Carbon van. Ez közel se olyan stabil, jobban rázza a gyereket (a Balios macskakövön se rázta ki belőle a lelket), de fele olyan súlyos, így a negyedikre is felviszem 12 kilós gyerekkel együtt, ha elaludt. ;)

A Talos nekem a súlya miatt nem kellene. 14,2 brutál sok akkor is, ha csak nagy ritkán kell emelned. És nem látom, hogy milyen pluszt ad a Balioshoz képest. Elvileg jobban "terepkocsi", de a Balios is egy kézzel volt tolható erdőben és rossz kátyús betonon is (mély kavics ágyas játszótéren azért két kézzel kellett).

2020. dec. 29. 12:19
 5/11 A kérdező kommentje:

Értem.

Nekem a mérete miatt szimpatikusabb. A sport rész szélesebb és magasabb is a Balios-hoz képest.

Falun lakunk, kertes házban, így emelgetnem tényleg csak ritkán kell. Élőben sajnos még nem tudtam megnézni, mert ahol voltunk csak rendelesre tudnak hozni. A Balios is nagyon szimpatikus, így majd ha sikerül előben is összehasonlítani, akkor dől el melyik lenne nekünk a megfelelő

2020. dec. 29. 12:32
 6/11 anonim ***** válasza:

Valahol leírják, hogy pontosan mennyivel nagyobb? Kíváncsi lennék. :)

Egyébként a Baliosba szélességre még belefért az 5 éves kislányom is (mert persze ki kellett próbálni a tesó kocsiját :)). Magasságra neki már kicsi lett volna, holott a régi kocsijába még simán befért (callisto). Az volt ám a remek magas gyereknek. Jó hír akkor, hogy valamicskét visszatértek a Cybex-nél ehhez. Régen híresek voltak a jó sokáig kihasználható sportjaikról (ugyebár igazi metropoliszokban 4-5 évest is simán kocsiba ültetnek, mert nagyon nagyok a távok).

De azért szerintem átlagos magasságú gyereknek a Balios is elég ~2,5 éves korig. Itthon max. 3 évig szokta a többség. (Mi is 3 évet babakocsiztunk, mert tartós beteg)

2020. dec. 29. 13:37
 7/11 A kérdező kommentje:

YouTube-on van fent egy összehasoító videó, sajnos telefonról nem tudom belinkelni. Na, nem olyan őruletesen sok a különbség, de azért van.:) a kupola része is másabb és ugye a kerekek is.

A kisfiamból indulok ki, ő jelenleg is jóval nagyobb, mint a kortársai és kisebb korában is nagy volt. Neki Quinny moodd kocsija volt, és éppen elmúlt 1 éves mikor el kellett adnunk, mert pl télen beöltözve kicsi volt a sport rész.

2020. dec. 29. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor valóban megfontolandó, hogy a Talos legyen.

A kupolája mondjuk nekem pont negatív. Túl sok a betekintő ablak. Igaz, hogy belül hálós, hogy valamicskét így is árnyékoljon, de a gyakorlatban szerintem zavaró. A callistonak csak egy ilyen volt, de pont rossz helyen.

2020. dec. 29. 14:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is ez jutott eszembe a kupolát illetően, hogy mennyire lehet zavaró, hogy ennyi helyen nyitott?!
2020. dec. 29. 14:25
 10/11 anonim ***** válasza:
3 gyerekem nőtte ki a kagylós Pierre Cardin-ünket (isten nyugosztalja, ma halt meg) és tök jókat aludta benne, teljesen kényelmes, kuckós volt nekik.
2020. dec. 29. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!