Hogyan oldjam meg a babakocsi kérdést két gyerekkel?
Azért általában szót fogadnak, bár biztosan vannak nehezebb természetű kisgyerekek :)
Én csak azt nem értem mindenkinek olyan természetes, hogy csak sétára kell a babakocsi, az eszébe se jut senkinek, hogy anyuka nem tud vezetni, ezért kell a kocsi. Nagy távokat is sokan megtesznek babakocsival, mert egyszerűbb gyalog, mint felszenvedni a buszra. Egy 2-3 éves pedig nem tud 3-4 km-eket gyalogolni tempósan, hogy haladni is lehessen, még én is el szoktam fáradni. A séta az más, oda valóban nem kell, mehet amerre lát és, ameddig tud :)
"hogy anyuka nem tud vezetni, ezért kell a kocsi"
Nálunk ez a helyzet, mégse kellett testvérkocsi. 3-4 kilométert se gyerekekkel, se nélkülük nem szoktam sétálni. Nálam a sétatáv ennek a fele. Ennél többért babakocsival is felszálltam a buszra, villamosra. A gyerek pedig fél évvel azután, hogy elindult, a köztes távot simán lesétálta, pedig nem volt (most se az) valami erős gyerek, 1,5 évesen indult el hipotónia miatt.
2-3 éves kora között egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ült babakocsiba, pedig heti rendszerességgel ingáztunk a város másik felére gyógytorna miatt, de nekem is jobb volt, hogy leülhetek terhesen a buszra (mégha rendszeresen az ölemben ült is ilyenkor), mint állva, a babakocsit tartva utazzak.
Nálunk 19-25 hónap van a lányok közt. Először testvérkocsin vagy testvérfellépős újszülött babakocsin gondolkoztam, de mivel sokat tömegközlekedünk, maradt a kisebb sportbabakocsi a nagynak és hordozókendőben vittem a picurt, hordozós takaróval betakarva a kabátom alatt. Nem tartott sokáig, mert 21 hónapos korától már nem akart babakocsizni a nagy, jött szépen kézen fogva vagy engedelmesen motorral. Később Manduca hordozóra váltottunk, mert nem éreztem már praktikusnak a kendőt. A középső elmúlt 2 éves, amikor a harmadik született januárban, neki akkor már nem kellett semmi, másfél éves koráig hordoztam és nem a terhességem miatt hagytuk abba, hanem mert szeretett volna kézen fogva jönni, ahogy a nagylány.
Szerintem egyébként ez nagyon gyerekfüggő, hogy kinek mi válik be, mert oviba is visznek kiscsoportos gyerekeket babakocsiban és ismerek olyan kisfiút, aki 14 hónapos korától gyalogol, a babakocsit meg üresen tolják a szülők, ő soha nem ül bele. Szóval kedves Kérdező, szerintem várd ki, mennyire fogja igényelni a babakocsit a kislányod néhány hónap. Egyébként van olyan testvérfellépő, ami 2 szintes, így rá is lehet ülni, ha elfárad a nagyobb testvér.
Kedves utolsó válaszoló!
Értem, köszönöm a válaszod, de nálam busz nem jöhet szóba (buszmegállóba is nagyon sokat kell sétálni+hazafele motyókkal kapaszkodni meg fogni a gyereket, plusz a koszos buszt sem szeretem, meg ritkán is jön) így marad a babakocsi, főleg nyáron hőségben.
Akinek meg szúrja a szemét (0-ra értékelt) az legyen szives vigyen el rendszeresen vásárolni a gyerekemmel és ígérem kidobom a babakocsit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!