Ugráló Babahinta Hány hónapos kortól ajánlott, ki mikor kezdte el használni? Kinek vált be?
Már lassan mindenen gondolkozunk már bármit megvennék, hogy ha egy kicsit a babánkat lekötné.
Folyamatosan csak ölbe akar lenne 4 hónapos lesz lassan és már jócskán van súlya.
Van adamo hintánk, zenélő mozgó babahinta, játszó szőnyeg semmit nem szeret nagyon ritkán el van benne 5 percre.
Nagyon has fájósak voltunk több mint 2 hónapig, nagyon ölbe szokott.
Tudnátok valamit tanácsolni esetleg mi válhatna be. 0-24 már nem tudom tartani.
És sajnos a hordozó sem a legjobb mivel kifelé nem szabad még fordítani, viszont csak úgy szeret lenni mert úgy tud nézelődni.
Már nincs ötletem.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Igen arra gondoltam.
Az az igazság, hogy kb mindenre azt mondjak nem jó a babának, én már nem tudok ezeken eligazodni ☺️
Nekem pl hason alszik kb mindig, viszont ha ébren van nem szereti, egy ideig elvan a hatan de kb 10 perc és megy az ordítás.
Nem tesz jót se a tözsizomzatának, se a mozgás- és így a szellemi fejlődésének se. Mikor a padlón hempergés, kúszás, mászás időszaka van, a kisbaba megtanulja összehangoltan mozgatni a végtagjait, tapasztalatokat szerez a térről, távolságokról, bemászik valami alá, megkerüli a bútorokat, szűk helyeken furakszik át, megy a guruló labdája után, stb. Közben végigtapogatja a kőpadlót, szőnyeget, linóleumot, sokféle tárgyat fogdoshat és vehet a szájába, ami mind fontos észlelési tapasztalatot jelent. Ehhez képest föl-le rugózni egy vászonzsákban élvezetes, de sivár dolog. A földön szabadon lévő kicsi úgy és akkor változtat testhelyzetet, amikor az neki kényelmes. Ha a rugós hintában ül, erre nincs módja. Viszont a himbálózással könnyen jut egy élvezetes mozgáshoz, és nem fog örülni, ha ehelyett a padlón csúszkorálva kell szórakoztatnia magát.
Ha nem vigyázol, egy-kettőre az ébrenléti idejének jeéentős százalékát a hintáben tölti majd, hiszen ott jól elvan, ha meg kiveszed, sírni kezd.
(ha még nem mondták volna, a fentiekhez hasonló okok miatt a bébikompról is lebeszéllek.)
Ha nem éhes/álmos a kisbaba, tedd le a földre, feküdj mellé, beszélj hozzá, énekelj neki, mutogass, mozgass előtte színes tárgyakat, amik után megpróbálhat nyúlkálni. Egy kicsit szórakoztasd, aztán hagyd ott. Pár perc után, még mielőtt sírni kezdene menj vissza és kicsit játssz vele megint. Mondókázhattok is, de olyan versikéket is válassz, amihez nem kell ölben tartani a kicsit.
Fokozatosan hosszabbodni fog az idő, amit el tud tölteni önállóan. Persze úgy, hogy a közelben vagy, sőt lesz egy időszak, mikor látni is akar majd folyamatosan, de biztos nem kell 0-24-ben ölben tartani.
Köszönöm, nagyon sokat próbáljuk lekötni oda figyelünk rá.
Mondjuk ezt a földön lenni dolgot ezidáig nem sokat alkalmaztam, de akkor ezentúl többet fogom.
A kompot semmi felé képben nem akarjuk, de akkor a hinta is kilőve és igazatok van úgy sem szeretné ezt sem ☺️😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!