Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babámat nem tudom sétáltatni....

Babámat nem tudom sétáltatni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nagyon kivagyok már, 2 hónapos, és alig tudom levinni sétálni. A babakocsit utálja, 5 perc után sírni kezd, de olyan igazán, hogy fel kell venni kézbe. A kendőben ugyanaz, mocorog, fészkelődik, sír.

Amúgy kézben jól elnézelődik (többnyire)...most sétáltassam úgy hogy cipelgetem?

Nem tudok lemenni egy boltba, sem sehova, kezd már frusztráló lenni, főleg hogy látom hogy körülöttem mindenkinek megy a babakocsizás, jót alszanak benne a gyerekek... Az én babám eleve nem alszik már napközben szinte, hát a kocsiban sem.

Egyébként nem szereti az autókázást sem, dehát ott ugye nem opció hogy kivesszük az autós ülésből...hosszabb útnak nem indulunk neki vele, ennyit tudunk tenni.

Bárkinek volt hasonló babája? Mi hozott megoldást? Szeretnék már visítás nélkül kimozdulni :(

2019. júl. 20. 11:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
57%
A mózes kosarat sok gyerek nem szereti, nem látnak ki belőle, mi 3 hónaposan már az autós hordozót tettük a babakocsira, abba is hagyta a bőgést.
2019. júl. 20. 12:28
 12/25 anonim ***** válasza:
44%
Látom azért sokaknak megoldás volt az autoshordozó a babakocsin.
2019. júl. 20. 12:31
 13/25 anonim ***** válasza:
Nekünk a hordozás bevált. 5 hónapos koráig nem maradt meg semmi másban. Autó, babakocsi letesz, hurci és busz volt. Amióta járni tud a hordozót nem tűri 🤷🏻‍♀️
2019. júl. 20. 12:49
 14/25 anonim ***** válasza:
60%

Az enyém ennyi idősen csak hason fekve volt el a mózesban, gyűlölt hanyatt feküdni. Ha nem aludt, akkor is hason kellett tolni.

A sportrész neki még nem jó, ha teljesen fektetve van akkor sem.

Csatos hordozó szinték nem neki való még.

2019. júl. 20. 14:02
 15/25 anonim ***** válasza:
A lányom ugyanilyen volt, nem tudok sajnos bíztatót mondani. Mikor felült és átkerült a sportrészbe, akkor hagyott fel a bömböléssel, autóban szintén akkor lett jobb a helyzet, mikot lecseréltük a hordozót. Addig csak akkor mentünk, ha muszáj volt, egyébként apa bevásárolt stb. Kitartás
2019. júl. 20. 14:25
 16/25 anonim ***** válasza:
Hasra vagy hanyatt teszed? A lányom is 2 hónapos, ha ébren van csak háton, ha alszik, csak hason van el a mózesben. Nem lehet melege? Mi van alatta? Nekünk van egy nagyon finom puha frottír törölköző behajtva alá, ha nincs, összeizzadja a hasát/hátát és felébred rá. Próbáld meg kézben elaltatni, majd mikor már szinte alszik, tedd bele és tologasd, így lassan megszokja. Illetve ha felébred és nem sír, ne vedd ki azonnal hanem beszélgess vele. De erőltetni nem szabad, még annyira sem fog elmaradnak benne.
2019. júl. 20. 14:36
 17/25 A kérdező kommentje:

#9 van fejtámla, de mégsem tartja a buksiját meg, akármilyen szorosra húzom... de lehet, hogy kipróbálom úgy, hogy fogom.

#16 próbáltam hasra is, hanyatt is. Egyik sem jó, hason kicsit tovább bírja, de ott elkezd nyüglődve "mászni" előre (ágyban/szőnyegen is ezt csinálja hason). Melege nem hiszem, hogy van, nem öltöztetem túl ebben a melegben szerintem, úgy vagyok vele hogy ha valamiért mégis fázva betakarom a pokróccal...Textilpelust raktam alá.

Köszi a tippeket mindenkinek! Nekem is az autós hordozó tippje tűnik a legjobbnak, ezt fogjuk először kipróbálni. Kell adni a hasára cseppeket evés előtt, és olyankor is bele szoktam tenni a lakásban a hordozóba, és úgy adom be neki, de úgy látom szereti is, mostanában sokat nézelődik benne, mosolyog, beszélget ő is a csillárral :D Úgyhogy kipróbáljuk. Csak az tartott vissza eddig, hogy van egy youtube videós (for her szandra) és ő mondta hogy nem szabad a hordozóban sétáltatni mert nem jó a gerincének... Én nem tudom..De szerintem annál jobb, mintha nem tudnánk levegőzni sosem. Meg nem viszem ki hosszú sétákra természetesen amíg ilyen kicsi... Plusz ha az autóban mennénk mondjuk többórás útra, akkor is annyira káros lenne a gerincére?

2019. júl. 20. 14:53
 18/25 anonim ***** válasza:
Nekünk az orvos azt mondta, hogy nem is a gerince a legnagyobb baj az autóshordozó, mert csak így "beleroskadnak" az ülésbe ha elalszanak és összenyomják a mellkasukat - ezáltal a levegővétel nem lesz egyszerű dolog, növekszik a bölcsőhalál esélye is. A lányomon is látom, hogy simán elalszik az ülésben, de erőlködve, vontatottan veszi a levegőt, szörtyög, hortyog. Kiságyban, mózesben, babafészekben (=kiterülve) nem így lélegzik. Mi mentünk már vele 4 órás útra, félúton megálltunk pihenni, az első dolga volt hatalmasakat sóhajtani. Szerintem nem kényelmes neki levegőt venni. Ja és Maxi Cosi Pebble Plus hordozónk van, még csak nem is valami gagyi noname. Szóval mi ezért elég ritkán visszük autósülésben sétálni. Viszont a legtöbb mózest is meg lehet ám emelni, próbáld ki hogy hajtasz a feje köré félkörben egy törölközőhurkát, hogy az tartsa a fejét és ne neki kelljen.
2019. júl. 20. 15:03
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem jó, ha sok időt tölt az autós hordozóban, de ha csak ezzel megy a séta átmenetileg, akkor ez van.

Nekünk a szűkítőt használva egyàltalàn nem roskad bele és semmi baj nem volt benne a légzésével újszülöttként se.

2019. júl. 20. 15:09
 20/25 anonim ***** válasza:

Csatos hordozó is jó, csak jót kell választani, mindegyikn megvan, hogy mekkora babát lehet beletenni.

Hordozási központban segítenek (tudom, van "csati-ellenes" iskola, de ha olyat fogsz ki, majd ajánlanak meitait. Nekem 6 kg-osan került a hordozási központban javasolt és beállított csatiba, akkor kb 3 hónapos volt, tökéletesen működik.

Mondjuk kérdés, hogy ha a kendőben sír, akkor a csati ezen mit javít, max rövidebb felhelyezni.

2019. júl. 20. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!