Miert olyan nehez ujszulottel az elet?
Véletlenül küldtem el.
Szóval igen, néha pokoli nehéz lesz. Az én lányom 3 hetes és 2 hónapos kora között azt hittem, felfordulunk a férjemmel, szegénykém olyan hasfájós volt, hogy tényleg fél éjszaka sírt. Most viszont már múlik a dolog és kezd nagyon jó baba lenni, végigalussza az éjszakát is. De párhuzamosan meg egyre nehezebb lesz, mert már mozog, forog, egy pillanatra sem lehet egyedül hagyni, mert bárhonnan letornázza magát. Nem, ki kell hogy ábrándítsalak, nem csak eszik és alszik.
Hát akkor én leszek itt a kivétel, de akkor én fogtam ki "nehéz" gyereket...
Az én gyerekem sosem "evett-aludt". Amikor hazahoztuk a kórházból még úgy-ahogy sokat aludt, de már akkor is kevesebbet mint mások babája. Aztán kezdődött a hasfájás, kiakasztó, borzalmas küzdelem, azóta is tart, pedig orvosnál voltunk, cseppeket kap, diétára figyelek, de mégis.
Ráadásul 1 hónapos kora óta nappal neki szinte nincs alvás. Az éjszakát egy ébredéssel átalussza szinte, de nappal 20-30 percekre ha kidől, már örülök. Egész nap ébren van. Aránylag jó természetű, tehát kb. 5 percet is elvan úgy, hogy leteszem nézelődni :D 5 perc után nyilván sír és karban akar lenni. Sétálni kell vele, játékokat mutogatni, stb, stb nem részletezem.
Nem könnyű vele egyáltalán. Mindenki mondja hogy örüljek ha éjjel jól alszik, ki tudom pihenni magam. Nem érzem, hogy ki tudnám. Nappal egész nap "rajtam lóg" a szó szoros értelmében, állandóan újabb ingerekkel kell szórakoztatnom, próbálom altatgatni, a háztartás közben szalad és magamra SEMMI időm nincs. Na ez a legnehezebb az egészben. Reggel átveszi a párom amíg átöltözöm, fogat mosok, rendbe szedem magam, amikor hazajön a munkából átveszi egy picit amíg 5-10 percet szusszanok, és este elalszik amikor lefürdök. Ennyi a me-time, nulla szórakozás, már szoptatás közben iktatok be tévénézést, mert legalább akkor tudok kicsit másra figyelni a gyereken és a háztartáson kívül. Ezt mondanám nehéznek (meg a hasfájás tehetetlenségét).
Szóval van ilyen, akinek nem "alszik-eszik" a gyereke, és annak tényleg nehéz.
Nalunk is alvashiany volt, raadasul 2 evig!!
41.hetre szuletett, 6hetes koraig, mintababa volt, evett es aludt! Aztan valami tortent.... Ejjelente 1000x ebredt, en meg mint a mosottsz@r ugy ereztem magam egesz nap, aztan ezt a nem alvast 26honapos koraban valami elvagta... Most jon a kisteso, de ha megint nem alvos babam lesz, en enm tudom h fogom tulelni egy 3 eves gyerek mellett, a nemalvassal kinozni lehet, csinaljak/tak is...
Szoval, majd vard meg a korrigalt korat! Egy ujszulottel nem konnyu, hisz 24oraban a rendelkezesere kell, h allj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!