Ti mit szoktatok énekelni a babátoknak este?
Mikor énekeltek, etetés alatt is, vagy csak altataskor? Elmondanátok azt is, hogy mit? Én végigéneklem az etetést is, de csak az estit. Amikor lerakom, mindig ugyanaz a dal van.
Szoktam énekelni olyasmit is, ami nem kifejezetten gyerekdal, de pozitív üzenete, szép szövege van (musical betétdalok, rajzfilmek dalai).
Mindent, bármit ami eszembe jut. gyerekdalok, musicalek, iskolai énekkönyvből a teljes repertoár (amire emlékszem), októbertől karácsonyi dalok, ha mégmindignemalszikabüdöskölke akár a himnuszt, szózatot is.
Egyszer gyűjtögetni kezdtem:
Amúgy nyugtatsra fixen: Madárka, madárka, Repülj madár, repülj és Galambjáték.
Altatásra fixen (amikor pici volt): Mint te, Amíg őriz a szemed, Szóló szaxofon
Az én babám csak csendben tud elaludni.
Napközben szoktam neki énekelni, meg szoktunk együtt is zenét hallgatni. A queent nagyon szereti, az dream on az aerosmithtől pedig abszolút kedvenc. Pár napos kora óta mrgnyugtatja.
Tente baba tente saját verzió. Jó lassan, vontatottan, egyféle hangerővel. Garantáltan bealszik :)
Pár hetesen Harry Potter köteteit mondtam fel, abba is bealudt 😂 de azóta már nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!