Ti mit szoktatok énekelni a babátoknak este?
Mikor énekeltek, etetés alatt is, vagy csak altataskor? Elmondanátok azt is, hogy mit? Én végigéneklem az etetést is, de csak az estit. Amikor lerakom, mindig ugyanaz a dal van.
Szoktam énekelni olyasmit is, ami nem kifejezetten gyerekdal, de pozitív üzenete, szép szövege van (musical betétdalok, rajzfilmek dalai).
Szép csillagos az ég...
Este jó, este jó...
Egyszer volt hol nem volt egy icipici házikó, icipici házikóban ipmcipici ágyikó...
Szürke ház falakra charlietól, hogyan tudnék élni nélküled demjén, most múlik pontosan, illetve ezt megtanultam mert olyan szép a zene szövege
Ezek úgy àllandóak babakora óta
Néha mikor rámjön össze vissza énekelgetek, ez tetszik neki. Ilyenkor táncolunk is ez nagyon imádja. A kedvenc zenéje a Call me maybe, nem tudom honnan jött én nem is hallgattam sosem csak egyszer bekapcsoltam azóta imádja, elindítom vagy énekelni kezdtem már fülig ér a szája.
Este lefekvésnél pedig az Este jót éneklem :)
Teljesen vegyes, ami nyugtató és főleg esti ének nálunk m:
Hallgatag erdő és a hova mesz falevél
A nagyfiamnak Radnóti altatójat énekeltek
Legtöbbször most már amit ő kér. Amik örök slágerek: klasszikusok, mint Mókuska, mókuska, Boci, boci, A part alatt. Ezeket már ő is énekli. Szereti az Épít a mestert vagy a Nád a házam tetejét is. De rajzfilmek, mesék főcímdalait is egyre többet hallom tőle. Előadókban Halász Judit és Gryllus Vilmos akiket leginkább szeret. Halásztól most tanulom a Táltost, mert kellenek az újítások, főleg nekem, mert az életem elunom az 80-dik Erdő szélén házikó vagy Vuk után.
Egyébként is nagy zenekedvelő, kocsiban Kiscsillagot hallgat és énekel, mert mi azt szeretjük, mostanában nem gyerekdalokból a Scatman az abszolút sláger.
Igazából annyit akartam, hogy mindegy mit énekelek neki. Néha a nap közepén odalép és azt mondja a maga 21 hónapos tájszólásában: “Anya! Énekel Moncsicsi!” És akkor előkapom Ullmann Mónika dalát.
Én szeretem ezeket a gyerekdalokat, de elhiszem, hogy van akit a hideg ráz tőlük. Ismerek olyat, akinek az óvónők jelezték, hogy a gyerek Kárpátiát énekel a z oviban. Hű ez legyen a legnagyobb gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!